![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Telefony Innych Marek » Dyskusje & Pomoc » Sony & Sony Ericsson |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 17 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
SE Naite zawiesza się przy uruchamianiu! |
---|
![]() |
29 Oct 2011, o 13:01 |
BlackJaku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam, otóż posiadam telefon SE Naite (J105i) i wczoraj mi się rozładował to oczywiście go naładowałem, lecz jak go uruchomiłem się zawiesił. Chodzi o to, że włącza sie, wpisuje PIN i pojawia sie pulpit telefonu i w tym miejscu sie zawiesza, nic nie moge zrobić nawet wyłączyć go, jedyna opcja to przez wyjęcie baterii, a i cały czas się świeci, to znaczy klawiatura jest podświetlona i ekran się świeci. Jak ktoś wie jak rozwiązać problem, bardzo proszę o jak najszybszą odpowiedź.
Z góry dziękuje, |
Last post |
![]() |
![]() |
29 Oct 2011, o 13:25 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
reflash maina w wersji takiej jak miałeś powinien pomóc. a jak nie to reflash file systemu ale to wtedy stracisz wszystkie pliki z pamięci fona
|
![]() |
![]() |
15 Dec 2011, o 19:59 |
Poradziłem już sobie w inny sposób, ale dzięki za odpowiedź, zapewne przyda się na przyszłość. Otóż ja wyjąłem baterie na bardzo długi czas i z powrotem włożyłem i działało, co wynika, że to wina baterii.
![]() [ Dodano: 15 gru 2011, o 18:59 ] Witam, jestem zmuszony napisać ponownie, ponieważ problem się znowu pojawił. Teraz nic nie idzie zrobić, ekran się świeci cały czas (tak jak poprzednio) tylko z tym, że co 3 minuty jest aktualizacja czasu tzn. co 3 minuty działa ale tylko 1 sekunde. Próbowałem go podłączyć do kompa, ale w komputerze wyskakuje, że nie rozpoznaje urządzenia, a w telefonie pisze, że jest podłączony. Proszę o jak najszybszą pomoc!! |
![]() |
![]() |
17 Dec 2011, o 08:18 |
wyjmij baterie i włóż i podepnij pod kabel z wciśniętym C, zobacz jaka reakcja będzie, powinien zacząć instalować stery do Generic Flash Device albo coś podobnego.
|
![]() |
![]() |
17 Dec 2011, o 12:52 |
Qubi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wgraj oprogramowanie, najnowsze a2uploaderem, problem zniknie.
|
![]() |
![]() |
17 Dec 2011, o 21:41 |
nemo333 wrote: wyjmij baterie i włóż i podepnij pod kabel z wciśniętym C, zobacz jaka reakcja będzie, powinien zacząć instalować stery do Generic Flash Device albo coś podobnego. Nie ma żadnej, ale tak spytam, ma być wyłączony czy włączony?? Bo robiłem z włączonym, |
![]() |
![]() |
17 Dec 2011, o 23:06 |
mikas1996 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Telefon musi być wyłączony.
|
![]() |
![]() |
18 Dec 2011, o 02:21 |
najlepiej wyjmij baterię i włóż i wtedy podepnij go z wciśniętym C. Oczywiście C to klawisz kasowania na klawiaturze fona, nie na kompie
![]() |
![]() |
![]() |
18 Dec 2011, o 19:17 |
nemo333 wrote: Oczywiście C to klawisz kasowania na klawiaturze fona, nie na kompie Hah, taki tępy to ja nie jestem ![]() Tak dodam, że dzisiaj udało mi się go uruchomić i narazie działa, ale nie wiem na jak długo, tylko teraz właśnie mam problem, że nie da rady go do kompa podłączyć, w sensie, że komp nie wyszukuje telefonu, spróbuje z tym wciśniętym C, ale wątpie, że działać będzie. [ Dodano: 18 gru 2011, o 17:42 ] Zrobiłem tak jak pisałeś, wyłączyłem go, wyjąłem baterie, włożyłem, wciśnąłem i trzymałem C, podłączyłem do kompa, i.... nic sie nie dzieje. W telefonie pokazuje, że jest podłączony do kompa, lecz w komputerze pokazuje, że znalezione nieznane urządzenie. Co mam zrobić, aby komputer mógł czytać telefon?? ![]() [ Dodano: 18 gru 2011, o 18:17 ] A bo posiadam jeszcze bluetooth do komputera, tylko mam problem, ponieważ zgubiłem gdzieś do niego płytke ze sterownikami, on wygląda mniej więcej tak, http://allegro.pl/super-szybki-adapter- ... 57302.html i jakby ktoś mógł podać jakie sterowniki ściągnąć byłbym wdzięczny. Bluesoleil z neta nie działa, ściągałem. |
![]() |
![]() |
19 Dec 2011, o 10:17 |
hubert123454 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
BlackJaku, musisz mieć do fona kabel usb dcu-65 abyś mógł zaktualizować softa seusem gdyż nikt już nie wyciąga softów do telefonów z platformy A2 a seusa pobierzesz ze strony Sony Ericssona przez bt nie wykonasz aktualizacji gdyż telefon musi być wyłączony.
|
![]() |
![]() |
20 Dec 2011, o 20:30 |
Ok, dzięki Ci hubert123454
Hmmm, wychodzi na to, że będę musiał skombinować ten kabel ![]() ![]() Dzięki jeszcze raz ![]() |
![]() |
![]() |
20 Dec 2011, o 20:51 |
eee? Co ma za znaczenie kabel? Każdy kabel z pudełka może flashować telefon.
|
![]() |
![]() |
21 Dec 2011, o 15:08 |
mikas1996 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kabel nie ma żadnego znaczenia w flashowaniu jedynie może być to wina albo komputera albo telefonu
|
![]() |
![]() |
21 Dec 2011, o 19:19 |
sonyman ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sciagnij najnowsze stery gordon gates 2.2.0.6 prawdopodobnie, przeczysc fastport, po instalacji sterownikow wlacz a2uploader, wyjmij baterie na ok 10s. W a2uploaderze kliknij "identyfi" na wylaczonym telefonie wcisnij 2 i 5 na raz i trzymaj, podlacz telefon do kabla usb trzymajac 2i5. Sterowniki moze szukac nawet kilka minut trzymaj caly czas 2i5. Jezeli znajdzie nowy "semc boot" to jest ok, jezeli nie znajdzie w ogole to prawdopodobnie padl gdfs czyli zostaje serwis lub serwis on-line( jak cos dam Ci linka), jezeli bedzei nierozpoznano usb masz problem z fastportem.
Jezeli znajdzie wrywasz od nowa softa, masz poradniki na necie. Najlepiej pokaz jeszcze log a a2u. Ps. Widze ze masz win7 wiec sam je powinien znalesc, w niektrych przypadkach w xp trzeba bylo recznie je znalesc c:/program files?sony ericsson/gordon gates. |
![]() |
![]() |
12 Jan 2012, o 21:20 |
Dobra, w tamten czas poradziłem sobie z uruchomieniem go i działał jakiś czas, nawet udało mi się raz zrobić, że komputer go wykrywał
![]() ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 17 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Telefony Innych Marek » Dyskusje & Pomoc » Sony & Sony Ericsson |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)