![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Komputery » Hardware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 3 [ 41 posts ] Go to page 1, 2, 3 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Skuteczne zepsucie komputera |
---|
![]() |
27 Feb 2010, o 21:41 |
pawex ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie dawno miałem kupować komputer aż nagle mój ojciec wpadł na pomysł żeby zamiast komputera kupić telewizor.
I stało sie kupili nowy telewizor LCD 42 Cale i powiedzieli że komputer kupią nowy jak ten się zepsuje wobec tego pomyśleliśmy z bratem że zepsujemy ten komputer sami.I teraz prosze was jakieś skuteczne sposoby na spalenia kompa aby nie było znać ze to my zrobiliśmy i,żeby w serwisie tego nie zrobili ![]() ![]() ![]() |
Last post |
![]() |
27 Feb 2010, o 21:46 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Net Killer. ![]() |
![]() |
27 Feb 2010, o 21:52 |
espresso ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
po pierwsze. jesteście beznadziejni
![]() ![]() po odłączaj wszystkie wentylatory pozamieniaj kable zasilające dysk czerwony z żółtym i na odwrót zrób jakieś zwarcie na płycie głównej |
![]() |
27 Feb 2010, o 22:04 |
Quote: po drugie nie lepiej by było ich poprosić? to na nic ![]() Też na początku myślałem że to głupi pomysł brat mi taki podsunął ![]() |
![]() |
27 Feb 2010, o 22:30 |
Made ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To lepiej mi oddajcie ten komputer. Dorośniesz to nauczysz się szanować rzeczy i pieniądze dziecko.
[ Komentarz dodany przez: IuDeX: 27 lutego 2010, o 21:29 ] Wyluzuj trochę. Ostatnio ostro coś... [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 27 lutego 2010, o 21:37 ] Jak chce się pozbyć komputera w ogóle na parę miesięcy, to jego sprawa, nie musisz się wtrącać... |
![]() |
27 Feb 2010, o 22:38 |
Dobra dzięki za pomoc.Tak tylko chciałem spytać ten pomysł to tak tylko brat tak powiedział ale i tak pewnie tak nie zrobimy.Zamknijcie ten temat
![]() |
![]() |
27 Feb 2010, o 22:55 |
Made ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No dobrze, skoro tak to skręćcie wszystkie kondensatory na płycie głównej i po sprawie.
|
Last edited by Made on 27 Feb 2010, o 22:55, edited 1 time in total. |
![]() |
27 Feb 2010, o 23:53 |
sobol6803 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Podpal
|
![]() |
28 Feb 2010, o 01:44 |
RicoElectrico ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Weź "pstryczek" z zapalniczki piezo i popykaj porządnie w paru miejscach płyty : procek, ram, pci , usb... Elektrostatyka to perfidne (niewidoczne) i nieodwracalne uszkodzenie
![]() |
![]() |
28 Feb 2010, o 13:01 |
jesion ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawex, a nie lepiej pójść zbierać puszki i zarobić sobie na komputer. Zgadam się z Made, żeby szanować to co się ma.
|
![]() |
28 Feb 2010, o 13:04 |
patryk-88 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zrezygnuj codziennie z batonika i innych pierdół a szybko nazbierasz te 1000zł na przeciętny komputer albo połowę i połowa rodzice
![]() |
![]() |
28 Feb 2010, o 13:28 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
patryk-88 wrote: Zrezygnuj codziennie z batonika i innych pierdół a szybko nazbierasz te 1000zł na przeciętny komputer albo połowę i połowa rodzice Ja dostaję 10zł/tydzien i ciekawe jakbym sam nazbierał choćby i na słuchawki. [offtop] Dlatego kolega szuka innych sposobow ![]() |
![]() |
28 Feb 2010, o 13:41 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wsadź śrubokręt do portu USB... Prawdopodobnie padnie karta graficzna (sam tak kiedyś miałem), a komputer nie będzie się uruchamiał (czarny ekran, brak pikania ze strony bios'a itd.).
Ale najlepiej jak już pisali koledzy - po prostu poproś rodziców albo zarób gdzieś (np. w wakacje). |
![]() |
28 Feb 2010, o 14:27 |
Gązo5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kosmita1993 wrote: Wsadź śrubokręt do portu USB... to może być marny pomysł, przważnie usb ma zabezpieczenie na jakieś 300mA i jak coś to kontroler padnie(u ciebie że padła grfika to miałeś pecha)lepsze by było włączyć jakiś program obciążający procek i grafike i zakleić wszystkie otwory wentylacyjne(najprędzej padnie zasilacz a jak słabej firmy to i reszte popali), ale może pomyśl o podtuningowaniu go nie będzie takiego wydatku jak odrazu nowy komp. |
![]() |
28 Feb 2010, o 14:47 |
Tak ten złom ma 4 lata i nawet nie idzie don niego karty na pci wsadzić nie moge na nim odpalić żadnej gry bo wszystkie wymagają pixel shader 3.0 te starsze np lost planet
![]() |
Top |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2, 3 Next Page 1 of 3 [ 41 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Komputery » Hardware |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)