![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Hardware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 10 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[E51] Słabo słychać w trakcie rozmowy telefonicznej. |
---|
![]() |
11 Oct 2011, o 17:36 |
analyzer64 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam,
jak w temacie, telefon upadł kilka razy jednak nie mocno, z reguły na dywan i z niewielkiej odległości. Nie wiem czy jest to skutek upadku/-ów czy może softu, obecnie jest wersja 410.34.001, system jest złamany. Wielokrotnie czyściłem głośniczek, więc nie ma mowy o zabrudzeniu, również styki są całe. Czego może być to wina? |
Last post |
![]() |
![]() |
11 Oct 2011, o 17:42 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A na pewno głosność jest ustawiona na maksymalną wartość?
![]() |
![]() |
![]() |
11 Oct 2011, o 17:43 |
Głośność jest ustawiona na max. To sprawdziłem w pierwszej kolejności
![]() |
![]() |
![]() |
11 Oct 2011, o 17:54 |
analyzer64, a dobrze przeczyściłeś tą siatkę? Weż delikatnie pojeździj cyrklem, sprężarką przedmuchaj. Może głośnik nadaje się do wymiany, nie czuć jakiegoś charczenia, dobra jakość dzwięku jest? Nie ma jakiejś pogorszonej jakości itp?
|
![]() |
![]() |
11 Oct 2011, o 18:12 |
Jakoś jest dobra, przeczyściłem trochę tą siateczkę w obudowie i różnica jest trochę odczuwalna, na pewno jest jakaś poprawa. Mam taki zestaw śrubokrętów do telefonu, siateczkę przeczyściłem szpikulcem. Szkoda że nie można jej wyjąć
![]() |
![]() |
![]() |
11 Oct 2011, o 18:16 |
analyzer64, to wiesz, możesz starą wyrzucić jak jest mocno zawalona i na jej miejsce coś podobnego włożyć żeby syf do głosnika nie wpadał
![]() |
![]() |
![]() |
11 Oct 2011, o 19:49 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
w E51 podobno powiększenie otworu na głośnik w panelu znacznie poprawi głośność rozmów
W 5300 np wywaliłem całkowicie siatki w obu głośnikach i jest poprawa głosu bo było tam mnóstwo syfu |
![]() |
![]() |
12 Oct 2011, o 14:58 |
Telefon naprawiony
![]() Teraz rozmówcę słychać głośno i wyraźnie. Dziękuję za wszystkie rady ![]() [ Komentarz dodany przez: michero: 12 października 2011, o 10:55 ] Dałoby radę, żebyś wrzucił jakieś zdjęcia co i gdzie dokładnie zrobiłeś? Bo chyba też bym musiał:) [ Dodano: 12 paź 2011, o 14:58 ] Więc tak: chodzi o tą siateczkę widoczną na tym zdjęciu: image hosting Żeby zdjąć siateczkę trzeba docisnąć szpikulec w zaznaczonym pionową strzałką miejscu i trzymając go przesunąć w lewo. image hosting Na tym zdjęciu otwór po prawej powiększyłem małym torxem (idealnie nadawał się do powiększenia otworu): image hosting image hosting [ Komentarz dodany przez: michero: 12 października 2011, o 15:43 ] Super, dzięki |
![]() |
![]() |
10 Jan 2013, o 20:10 |
praslavic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@analyzer64
Dzięki Ci za ten post, ja już w swojej 6303i głośniczek wymieniłem i dalej było cichutko, teraz pozbyłem się tej siateczki i jest komfort rozmów. Nie zdawałem sobie sprawy, że tak banalna rzecz potrafi sprawić taki problem. Muszę tylko wykombinować coś w zamian tej siateczki. |
![]() |
![]() |
10 Jan 2013, o 20:20 |
Help3r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Polecam z papieru toaletowego wyciągnąć jedną warstwę (musi być wielowarstwowy) , wyciągasz taką jedną warstwę i przyklejasz nawet klejem szkolnym do obudowy. Na prawdę polecam
![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 10 posts ] Previous topic | Next topic |
|