![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 4 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[7230] Softkey w brandzie Plusa |
---|
![]() |
30 Dec 2010, o 11:09 |
LuzZz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam serdecznie wszystkich userów, jako że jest to mój pierwszy post na tym forum
![]() Od kilku dni w rodzinie pojawiła się nokia 7230 z softem z Plusa, *#0000# daje: V09.83 RM-604 Variant:133.01 21-09-10 RM-598 Problemem jest tutaj prawy softkey pod którym na stałe w swej nieprzebranej mądrości operator postanowił przypisać link do "Plus.pl". Niestety w Menu -> Ustawienia -> Skróty własne są tylko 3 pozycje: "Lewy klawisz wyboru", "Klawisz nawigacji", "Klawisz Ekr. głównego"... "Prawy klawisz wyboru" nie istnieje ![]() Próbowałem wgrać przez NOS oprogramowanie w tej samej wersji w nadziei, że zniknie brand ![]() ![]() Następnie wygooglowałem: http://www.cellomania.com/wp/?p=147 wraz z instrukcją jak poprzez NSS zmienić product CODE. Niestety numerek tamtejszy jest tylko do wersji EN+ITALY i starszej wersji softu. Nie udało mi się znaleźć "product code" dla niebrandowanego softu polskiego (celem późniejszej aktualizacji przez NSS) więc zaniechałem tego pomysłu. W związku z powyższym "cool story" mam dwa pytania: 1) Czy ktoś z forumowiczów zna taki kod i może się nim podzielić? 2) Czy istnieje alternatywa dla zmodyfikowania tego softkey jakąś inną metodą? Obecny użytkownik telefonu (kobieta) w poprzedniej Nokii miała pod prawym softkeyem "Kontakty" w związku z czym non stop klika tam odruchowo odpalając "Plus.pl" i nabijając GPRS ![]() Z noworocznym pozdrowieniem, Łukasz. PS: Wszelkie sugestie bardzo mile widziane! ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
30 Dec 2010, o 11:37 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tutaj masz: Tu masz link do "Aktualizacja oprogramowania poprzez Nokia Phoenix"
Tutaj masz link do najnowszego Phoenixa Tu masz skąd ściągnąć softa Musisz ściągnąć Euro-3, albo jak nie będzie to Euro-B Jak poczytasz to wszystko to powinno Ci się udać |
![]() |
![]() |
5 Jan 2011, o 20:58 |
LuzZz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
HitFan wrote: Tutaj masz: Tu masz link do "Aktualizacja oprogramowania poprzez Nokia Phoenix" Tutaj masz link do najnowszego Phoenixa Tu masz skąd ściągnąć softa Musisz ściągnąć Euro-3, albo jak nie będzie to Euro-B Jak poczytasz to wszystko to powinno Ci się udać Serdecznie dziękuję - wszystko super opisane ![]() Za kilka dni dam znać jak mi poszło - dziś już czasu brak a potem wiadomo - sylwester ^^ Pozdrawiam, Łukasz [ Dodano: 5 sty 2011, o 19:57 ] Już po, wszystko ok ![]() Ważna rzecz - należało przeflashować telefon w trybie refurbrish - w trybie "update software" brand został. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc! |
![]() |
![]() |
15 May 2012, o 01:20 |
TDK11 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wielkie dzięki.
Co prawda szukałem sposobu na downbranding Ery, ale wszystko poszło jak trzeba. RM-598 na RM-604 jak najstarszą wersja bodajże 5.71 0590248: RM-604 EURO-B HU-PL GRAPHITE LATIN (Refurbish na 10.81). Pozdrawiam ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 4 posts ] Previous topic | Next topic |
|