nemo333 wrote:Dziś nie Nokia, dziś konkurent![]()
Czyli Sony Ericsson C902. Kupiony za 140zł na allegro kompletny zestaw. Telefon projektowany głównie z naciskiem na możliwości fotograficzne. Na pokładzie mamy 5MP z AutoFocusem co daje bardzo dobrej jakości zdjęcia se-c902-kilka-zdjec-co-potrafi-vt21220.htm . Posiada 8 klawiszy dotykowych umieszczonych po bokach ekranu, dedykowanych ustawieniom aparatu. Jak dla mnie praktyczne, nie trzeba biegać po menu d-padem, co w pozycji poziomej jest troszkę niewygodne. Telefon oparty na platformie A2 DB3150, dosyć mulącej, ale bardzo podatnej na modyfikacje, jak z resztą większość modeli SE. Ogólnie oprogramowanie chodzi dostatecznie szybko, dopóki nie włączymy odtwarzania muzyki w tle. Ekran o przekątnej 2 cali wyświetla doskonałej jakości obraz, ma bardzo szerokie kąty widzenia. Oba głośniki reprodukują dobrej jakości, wyraźny i czysty dźwięk. FastPort umiejscowiony jest w dość niewdzięcznym miejscu i gdy mamy zapiętą ładowarkę albo słuchawki to staje się niemożliwe pisanie SMSów (przynajmniej mi, leworęcznemu). Poza tym FastPort po jakimś czasie odmawia komunikacji między telefonem a słuchawkami czy komputerem, przez co trzeba kombinować z kablami. Obudowa nie wydaje jakichś dziwnych dźwięków, jest dobrze spasowana i nie skrzypi pomimo dość intensywnemu używaniu i upływu lat. Tylna klapka lubi się porysować, dlatego mam zdartą czarną farbę i spolerowaną stal nierdzewną, z jakiej wykonana jest klapka. Dość gadania, trochę fotek jak ten szrot wygląda

Informacje na temat softu:
CID 52, Cert. Brown, R3EG004
Nie podam wam listy modyfikacji bo zgubiłem zrobiony phone_app.cxc ale po screenach może coś się wyróżni od wersji stockowej.

A tutaj ładowanie baterii bez ładowarki

Jak mi się coś przypomni to jeszcze dopiszę. A teraz komentujcie, oceniajcie.

Bateria potrafi trzymać nawet 3 dni jak się mało używa. Uciążliwa jest odklejająca się klawiatura.
Wrzucam tapetę bo dużo osób chce