czesc, prosze o pomoc, jak zrobic zeby zmienic to biale tlo z niebieskim napisem NOKIA, Pomóżcie! oto filmik, koles z wloch sobie zmienil, jak??
Od podziękowań są Punkty Reputacji Więc jeśli pomogłem lub podoba ci się coś co dodałem , DAJ PLUSIKA
Windows 7 Ultimate 32x AMD Athlon 64 2.0GHz 3000+ 1.25Gb RAM(ReadyBoost 6Gb) HDD 147Gb+500Gb(zew.) Acer H213H - założę się, że nie będziecie wiedzieć, co to jest, dopóki nie sprawdzicie.
Zmień swoją animację startową - tylko złamany system
1. Włącz CAPS OFF 2. Użyj menadżera plików (X-Plore) i otwórz Z:\resource\apps 3. Skopiuj startup.mbm, startup.mif i plik startup.rsc zgodny z zainstalowanym językiem (*.r01 = angielski, *.r03 = niemiecki, *.r27 = polski etc.) (czyli w naszym przypadku kopiujemy startup.r27) do katalogu C:\resource\apps 4. W X-Plore otwórz katalog C:\resource\apps i wciśnij przycisk '8' na pliku startup.rXX (startup.r27). Dzięki temu możemy edytować plik w Hex'ie 4.1. Przewiń do lini 000050 4.2. Zmień wartość zapisaną w hex jako '5A' (co oznacza 'Z') na '43' (co oznacza 'C') 4.3. Zapisujemy plik.
Teraz telefon będzie szukał animacji startowej w katalogu C:\resource\apps w pliku Startup.mbm. Wystarczy podmienić ten plik swoją animacją (oczywiście zachowując nazwę Startup.mbm)
Romland, on szuka tego obrazka z filmu a nie sposobu na zmiane animacji
[ Komentarz dodany przez: adrian219: 15 kwietnia 2011, o 09:39 ] Niekoniecznie, zapytał się jak to zmienić, nic nie mówił o tym, że chcę mieć tak jak na tym filmiku.
po przyciśnięciu power pojawia sie niebieski napis Nokia na białym tle, jak to zmienic na swoj pomysł?
Od podziękowań są Punkty Reputacji Więc jeśli pomogłem lub podoba ci się coś co dodałem , DAJ PLUSIKA
Windows 7 Ultimate 32x AMD Athlon 64 2.0GHz 3000+ 1.25Gb RAM(ReadyBoost 6Gb) HDD 147Gb+500Gb(zew.) Acer H213H - założę się, że nie będziecie wiedzieć, co to jest, dopóki nie sprawdzicie.
nie to jest od startup.mif... , a mi chodzi o splashscreen.mif
Last edited by dami278787 on 22 Apr 2011, o 19:46, edited 1 time in total.