![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Tutoriale & Triki » [S60] Tutoriale |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 17 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Sposób na własny certyfikat z serwisu OPDA. |
---|
![]() |
7 May 2009, o 13:46 |
samara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Poniższy sposób uległ zmianie!
Po szczegóły zapraszam do TEGO artykułu! W pierwszej kolejności trzeba się zarejestrować na stronie OPDA... Jak już jesteśmy zarejestrowani, wchodzimy na tą stronę: Następnie robimy to co na screenie czyli wybieramy 2 pozycje od prawej strony otwartego okna, wyświetli się okienko z dwiema opcjami, wybieramy pierwszą... ![]() Następnie podajemy IMEI i w drugiej pozycji wpisujemy ciąg cyfr z 11 znaków (ciąg liczb powinien zaczynać się od 13, 15 lub 18) ![]() I na następny dzień możemy się cieszyć swoim cerem i keyem... ![]() ![]() Dodaję jeszcze dwa programy dzięki czemu będzie można podpisać aplikację wyrobionym certyfikatem... SignSIS-GUI BinpdasignSiS |
Last edited by samara on 11 Oct 2009, o 18:43, edited 2 times in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
2 Jul 2009, o 12:39 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
malybtc wrote: w drugiej pozycji wpisujemy ciąg cyfr z 11 znaków (ciąg liczb powinien zaczynać się od 13, 15 lub 18) A mi koło tego pola pisze: "For validation of your IMEI,Please enter a valid Email address". I gdy wpisuję swój e-mail, wyświetla się: "Wrong validation Email!". WTF? |
![]() |
![]() |
2 Jul 2009, o 12:48 |
Może coś źle zrobiłeś ale to jest niemożliwe... To wcale tam nic nie możesz wpisać??
Wpisz np.13567856453... Podeślij screena... |
![]() |
![]() |
2 Jul 2009, o 13:18 |
Ależ proszę Cię uprzejmie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
2 Jul 2009, o 13:22 |
A jak wpisywałeś ciąg tych liczb co Ci podałem to też to wyskoczyło??
|
![]() |
![]() |
2 Jul 2009, o 13:28 |
OK, nie dawajcie cyfr z 15. Dałem przed chwilą własne z 13 na początku i za 2 razem zaskoczyło.
![]() [ Dodano: 2009-07-05, 12:15 ] No i nie doczekałem się na OPDA. W chwili składania wniosku było 600 nierozpatrzonych, w tej chwili jest ponad 7200. Wygląda na to, że nic nie ruszyli od 3 dni. ![]() Dobrze, że znalazłem konkurencję. 12h i sprawa załatwiona. ![]() |
![]() |
![]() |
17 Jul 2009, o 16:25 |
Lemur1910 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
heh na drugi dzień ma być certyfikat i key? heh ja miałem po 4h
![]() |
![]() |
![]() |
17 Jul 2009, o 17:14 |
kamilek5995, pewnie podali uśredniony czas, bo ja po 72h, a bez pobrania jakiegoś ich oprogramowania mogę ściągnąć tylko albo key, albo cer - nie można razem 2 plików.
|
![]() |
![]() |
27 Aug 2009, o 09:44 |
janusz0659 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sorki panowie, że pisz.
![]() a pytam się, bo miałem już kilka tel z symbianem, i miałem zawsze kilka aplikacji, które chodziły na wszystkich tel, co lepsze na v1, v2, v3... za problemy przepraszam... ![]() |
![]() |
![]() |
27 Aug 2009, o 11:22 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Można złamać system i wtedy żadne certyfikaty nie są potrzebne.
![]() |
![]() |
![]() |
27 Aug 2009, o 11:33 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ale zeby złamać, to też potrzebujesz certa
![]() [ Komentarz dodany przez: ZiomalMarcin: 2009-08-27, 12:44 ] Owszem. ![]() |
![]() |
![]() |
27 Aug 2009, o 12:59 |
janusz0659, gdyby był taki sposób, to nie męczylibyśmy się z takim proszeniem u Chińczyków. Dodam jedynie ciekawostkę, że generowanie przez nich dokumenty działają dla ok. chyba 100 numerów IMEI, nie tylko dla naszego. Ale trzeba by mieć farta, by akurat w tej setce jeszcze jakiś swój utrafić.
![]() |
![]() |
![]() |
27 Aug 2009, o 22:17 |
janusz0659 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
rozumię... tylko mam taki problem, ze nie znalażłem sposobu na obejście v5, wszystkie co oglądałem, to były do v2, v3, mimo, ze w tytułach pisało ze v5...
szkoda, ze nie można pobawić się w budowie certyfikatu, i go że tak powiem zmodyfikować, ze chodził by na dany model tel... bo mówiąć prawde nie chcę łamać zabezpieczeń, bo słyszałem ze można czasami uwalić tel... a zastanawiam się czy to nie było by uznane jako ingerencja w oprogramowanie... |
![]() |
![]() |
27 Aug 2009, o 22:37 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
janusz0659 wrote: a zastanawiam się czy to nie było by uznane jako ingerencja w oprogramowanie... Wal ściemę w serwisie, że wyłączył się i nie chce się włączyć i wtedy wezmą bez pieprzenia ![]() |
![]() |
![]() |
3 Jun 2010, o 10:54 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Stronka się trochę zmieniła i bardzo bym prosił o jakąś inną instrukcje
![]() Pozdrawiam adrian219 |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 17 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Symbian S60 » Tutoriale & Triki » [S60] Tutoriale |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)