Jeszcze można owinąć kartkę wokół łydki (na skarpecie), taśmą połączyć końce kartki i swobodnie obracamy ściągę Noga na nogę, dyskretnie odsuwamy nogawkę i piszemy drugie rozwiązanie: długopis UV
adrianku, Miałem ten bajer - normalnie widać ślady że coś jest bazgrane na kartce - tuszu nie ma, ale są widoczne ślady po długopisie, tak jakbyś nie miał tuszu - po zaświeceniu widać. Dla mnie trochę to nie praktyczne, bo raczej świecenie po kartce podczas kartkówki może wydać się podejrzane.
Dla mnie udany sposób to taki, musi być bluzka rozpinana, na sprawdzianie ocuwasz lekko bluzke a ściąge masz w tej bluizce i na luzie patrzysz:)) Siedziałem tak przed nauczycielem i się nie skapnął:)) Tylko przed sprawdzianem trzeba ją dobrze ustawić, żeby w trakcie nie porpawia.c
Raz kumpela w 6-stej klasie udawała że jej długopis spadł a tak naprawdę to koleżanek się pytała co i jak A moje sposoby to... hmm.. ... Pisanie na kartce to co jest potrzebne, jak mi już nie jest potrzebne z kreślę to ile się da
ja z musku lub otwieram zeszyt książkę, itp., na ręce piszę, "pracuje zespołowo", ściąg nie kce mi się robić
[ Dodano: 2009-11-18, 20:15 ] kiedyś na angielskim pisałem tabelkę, oddałem już sprawdzian, wychodziłem z klasy bo to poprawa była i już zadowolony idę a tu zza drzwi nauczycielka ze mi wypadło coś Ale nic mi nie zrobiła
U mnie z kolegami wygrywał jednak sposób z bluetoothem:) i jeszcze wariant z bt taki, że poza salą siedziały kompetentne osoby, wysyłaliśmy im treść zadania, rozwiązywali i odsyłali:)
ale jednak sciaganie jest bez sensu... nawyku nabierzesz, potem ciezko przeastac, a na egzaminie nie uzyjesz sciagi... jak pojdziesz to pracy to nie bedziesz na sciagach jechac..
za to z religii zawsze mam gotowa kartke, i po minucie oddaje
ja zawsze robię ściągę długopisem, maleńką czcionką, i trzymam w ręce zawsze działa , jak nauczyciel(ka) przechodzi to zaciskam ręke a jak pójdzie to tylko otwieram rękę i mam ściągę, a jest to lepsze od pisania na rękach, że czasem nauczyciel sprawdza, czy nie ma popisanych rąk a ściąga w tym czasie do kieszeni
[ Komentarz dodany przez: ZiomalMarcin: 2009-11-22, 15:25 ] Wtedy sprawdza się obklejenie ściągi taśmą przezroczystą. Dzięki temu kartka się nie pogniecie, nie zwilgnie od potu i ładnie trzyma się skóry
telefon kładziesz na kolanie, przypinasz krótką smyczką żeby nie spadł i ściągasz z niego więcej ci nie powiem ja tak właśnie ściągam opera mini + e50 lub 3120c + pakiet na neta w playu i mam odpowiedź na każde pytanie