Witam serdecznie, od niedawna jestem posiadaczem nokii 5800 odkupionej od kumpla który w ramach przygotowania go do przekazania wgrał na nią customowy soft, Sensation Brillant konkretnie, jest to modyfikacja oparta na porcie z C6.
Jednakże w moim odczuciu modyfikacja ta bardziej przeszkadza niż się przydaje, wbudowany odtwarzacz nie widzę absolutnie żadnej mp3 zarówno na telefonie jak i karcie pamięci. Ratowałem się dołączonym menedżerem plików ale miało to mnóstwo wad, między innymi nie mogłem robić playlist, minimalizować utworów w celu zastanowienia się nad innym itd. Masakra.
Dodatkowo telefon często przerywał połączenie z internetem (nie wiem czy to wina softa, generalnie problemów z zasięgiem nie ma u mnie w domu więc podejrzewam, że to to).
I fundamentalny problem, telefon nie dawał rady z odpalonym gg i przeglądarką internetową. Tragedia, po co mi multitasking który radzi sobie tylko z jedną aplikacją?
Wertując co nieco internetu natrafiłem an temat jaki soft najlepszy bla bla. Wynik był jedno znaczny, standardowy najnowszy soft lub czysty port z C6.
I teraz pytanie do Was, co wybrać?
Zależy mi na:
- szybkości działania, im szybciej tym lepiej
- wszystkich funkcjach, a nie, że połowa wycięta, wifi nie działa, ovi sklep nie działa itd
- instalowanie nie podpisanych aplikacji
- co do wyglądu nie ma znaczenia, ale wiadomo, że wole coś schludnego, najlepiej czarnego, to elegancki kolor
Dodam, że to mój pierwszy symbian i absolutnie się na nim nie znam, liczę na Waszą pomoc :3