![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Muzyka |
Previous topic | Next topic Page 2 of 4 [ 51 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3, 4 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Techno, trance, electro - sztuka współczesna czy mózgożerny syf? |
---|
![]() |
17 Oct 2010, o 09:33 |
Rafciu517 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
adam wrote: To właśnie dzięki Hardstyle, Techno, Trance i Dance mam siły by móc z rana funkcjonować ![]() Nie tylko Ty... ![]() ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
17 Oct 2010, o 11:41 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss, w sumie dobrze że założyłeś ten temat, się dyskusja rozkręciła.
![]() pawelooss wrote: Muzyka coś wnosi, wyraża emocje, jest sztuką. Ja właśnie uważam że Techno, Electro, Trance, Electro-House jest sztuką. Twórcy takiej muzyki z przypadkowych dźwięków potrafią ułożyć coś nowego czego jeszcze nie było, wywołać u słuchacza różne emocje, uczucia, potrafią zachwycić, czasem wzruszyć. Jakie uczucia? U mnie w zależności od charakteru utworu: jedne spokój, rozluźnienie, inne pobudzenie a jeszcze inne totalny odlot i utratę kontaktu z rzeczywistością jakbym zażył jakiegoś narkotyku (zajeb**** uczucie). Tutaj przykład muzyki w moich ulubionych klimatach: Marc Korn - Till The End (Disco Freak Remix). Czy to nie jest sztuka? Tworzenie z tego co już jest czegoś zupełnie nowego, innego. Zgranie słów z jednego utworu z nową melodią + do tego motyw z "Day & Nite". Coś pięknego. Drugi taki przykład (tym razem house): Prezioso feat Brytney Spears - 3 vs Riddle (Noesisdj Bootleg). Inna sprawa - nadanie nowego ducha już starszym utworom. Przykład: Linkin Park Vs R-BlaZin - Numb (R-BlaZin Re-Remix 2010). Ta melodia jakoś nie wywołuje u mnie radości czy "świetnego nastroju panującego na imprezie", nie pobudza, ale działa inaczej - słuchając jej czuję jakby wzruszenie, zamyślenie. Oczywiście każdy ma swoje gusta i to nie podlega najmniejszej dyskusji. Np. nie wszystko co podchodzi pod wyżej wymienione gatunki mi się podoba. Wchodzę na enutkę, przesłuchuję nowo dodane utwory i czasami pobiorę połowę, czasami prawie wszystkie, najczęściej może jedną lub dwie na 10-15 nowych utworów. Ale to że mi się nie podobają nie znaczy że komuś innemu też. EDIT: Megastylez - The Ketchup Song (Asereje) (Extended) - tutaj aż mnie ciary przeszły. |
Last edited by kosmita1993 on 17 Oct 2010, o 11:54, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
17 Oct 2010, o 11:46 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
OK, poddaję się, przekonaliście mnie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
17 Oct 2010, o 12:30 |
Rafciu517 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kosmita1993 wrote: EDIT: Megastylez - The Ketchup Song (Asereje) (Extended) - tutaj aż mnie ciary przeszły. Słuchając tego na Wrzucie jakoś nie doceniłem tych ciarków... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
17 Oct 2010, o 19:17 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Quote: Rihanna Vs Iron Maiden - Rockstar 101 Vs Fear Of The Dark (DJs From Mars Club Remix) Powiesiłbym tego pedała, bo zbezcześcił w taki sposób Iron Maiden ![]() |
![]() |
![]() |
17 Oct 2010, o 19:21 |
Obeebok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W sensie, że Rihannę czy DJa?
![]() |
![]() |
![]() |
17 Oct 2010, o 19:23 |
DJ'a. Nie znoszę techno, przynajmniej na trzeźwo, ale takie mix'y są naprawdę nie na miejscu.
|
![]() |
![]() |
17 Oct 2010, o 19:27 |
Inku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wodnik Szuwarek wrote: DJ'a. Nie znoszę techno, przynajmniej na trzeźwo, ale takie mix'y są naprawdę nie na miejscu. to nie techno tylko electro ![]() tutaj masz przyklad kawałka techno a tu electro ![]() |
![]() |
![]() |
17 Oct 2010, o 19:40 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Szczerze to kiedyś lubiłem te hiciory. Teraz jednak bardziej gustuję w r&b, pop, lekki rock i Justina Biebera.
Pozdrawiam adrian219 |
Last edited by adrian219 on 17 Oct 2010, o 19:44, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
17 Oct 2010, o 19:45 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja słucham i rocka i electro, techno.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
17 Oct 2010, o 19:54 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja słucham trance'u, a techna nie lubię. Dziwny jestem?:P
kosmita1993 wrote: zamyślenie. A wiesz co to jest zamyślenie?:P kosmita1993 wrote: Linkin Park Vs R-BlaZin - Numb (R-BlaZin Re-Remix 2010) Przy tym?! ![]() Czy to nie wywołuje emocji? pawelooss, wydaje mi się, że daleko tu do Twojego UMC UMC ![]() Proszę bardzo - interpretacja utworu trance zagrana przez orkiestrę symfoniczną ![]() Niestety - żeby usłyszeć praktycznie wszystko, co jest w takich utworach trzeba mieć w miarę przyzwoite audio ![]() [ Komentarz dodany przez: maciek: 18 października 2010, o 12:27 ] serenity pieknie brzmi <3 |
![]() |
![]() |
17 Oct 2010, o 20:04 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
IuDeX wrote: A wiesz co to jest zamyślenie?:P Może źle się wyraziłem. Zadumę? Zmusza do refleksji? Nie wiem jak to określić. ![]() [ Komentarz dodany przez: IuDeX: 17 października 2010, o 20:07 ] Teraz lepiej ;p |
![]() |
![]() |
17 Oct 2010, o 22:35 |
samogon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss wrote: To wyjaśnijcie mi przy okazji, co jest housem, co electrem itd spoko pawelooss, ja też nie rozkminiam czym różni się metal od rocka czy hard rock od heavy metalu. Kwestia, kto czego słucha i czym się interesuje. Ja próbuję nie wrzucać do jednego wora rocka czy metalu, bo to jest brak szacunku dla innych gatunków muzycznych, a trzeba mieć go trochę dla każdego. Dlatego zanim ktoś się wypowie o czyjejś muzyce nie mając o niej zielonego pojęcia, to niech się lepiej schowa ![]() Osobiście, gdy ktoś mi powie, że słucham techna to zaprzeczam ![]() lub coś mocniejszego z electro: http://samogonzoo.wrzuta.pl/audio/8mGLG ... ro_version [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 17 października 2010, o 22:45 ] Powiem Ci, że dla mnie hard rock a heavy metal to też jakiś sztuczny podział i sam nie widzę potrzeby rozróżniać. ![]() |
![]() |
![]() |
17 Oct 2010, o 22:56 |
pawelooss wrote: Powiem Ci, że dla mnie hard rock a heavy metal to też jakiś sztuczny podział i sam nie widzę potrzeby rozróżniać. Hehe nie nie. Podział musi być. Heavy Metal to klasyka z lat 80'tych, a Hard Rock już był pod koniec 60'tych. Zresztą odmian rocka i metalu jest chyba kilkadziesiąt ![]() |
![]() |
![]() |
17 Oct 2010, o 23:22 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Trance z dodatkiem kobiecego wokalu i mam odlot
![]() ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2, 3, 4 Next Page 2 of 4 [ 51 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Muzyka |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)