|
|
|
Wątpliwości, porównania modeli oraz doradzanie w wyborze.
by walkmanowiec » 7 Sep 2010, o 19:01
Mało ramu, słaby procek= zamulenie Wadliwa? Pierwsze słyszę  Moją używałem ponad 6 miesięcy i nie narzekałem na nic. Szybka, wytrzymała, i ma wszystko co trzeba. Też potrafi mulić  Chociaż co do muzyki to świetna jakość.
-
walkmanowiec
 HDD Expert

-

-
- Telefon: N95 8GB
- Soft: v.35 HACK
- Operator: Plus
- Online: 17d 10h 7m 4s
- Reputation point: 326

-
by Remix » 7 Sep 2010, o 19:46
Ja bym Ci polecił nokię N73. Co prawda ma skłonności do mulenia ale jak to symbian Ja akurat nie mam music edition ale są bardzo podobne  No a teraz uzasadnienie: Dzwonienie - Głośniczek w słuchawce spisuje się świetnie ponieważ jest głośny... Pisanie SMS - Klawisze są wygodne. Nie za małe ,nie za duże. W sam raz  Najważniejsze jest to że przy pisaniu się nie zacina... Aplikacje - (jeszcze dopisze) Gry - No i to jest super sprawa  Ściągasz aplikację N-Gage i masz gry w świetnej jakości. Wadą tego telefonu jest mało pamięci RAM (ok.20) i czasami trzeba resetować telefon żeby włączyć grę Muzyka - Telefon jest bardzo głośny co jest plusem ale minusem jest kiepska jakość. Z oryginalnymi słuchawkami się nie spotkałem (nokie kupiłem w serwisie) dla tego stosuję słuchawki dokanałowe od SE w910 (polecam).W prezencie dostajesz fajny adapter AD - 41 (o ile się nie mylę) który świetnie się spisuje... Aparacik też świetnie się spisuje(nie chce mi się rozpisywać  ) Podsumowując telefon godny polecenia  Co do ceny spełnia Pana wymogi 
-
Remix

-

-
- Telefon: .
- Soft: .
- Operator: ----------
- Online: 31d 4h 43m 26s
- Reputation point: 787

by Remix » 7 Sep 2010, o 20:38
walkmanowiec wrote:jest flash, jednak wadą jest to, że nie można go użyć jako latarki
Co do tego nie zgodzę się z Tobą  Napisałeś że ta nokia pochodzi z platformy s60v3 tak jak n73. Jeszcze nie dawno miałem aplikację dzięki której Flash działał jak latarka  Ale i tak należy Ci sie punkcik 
-
Remix

-

-
- Telefon: .
- Soft: .
- Operator: ----------
- Online: 31d 4h 43m 26s
- Reputation point: 787

by walkmanowiec » 7 Sep 2010, o 20:50
Remix wrote:Co do tego nie zgodzę się z Tobą  Napisałeś że ta nokia pochodzi z platformy s60v3 tak jak n73. Jeszcze nie dawno miałem aplikację dzięki której Flash działał jak latarka  Ale i tak należy Ci sie punkcik 
Dzięki za repa  ale... Owszem, na s60v3 jest kilka aplikacji, które z wbudowanego flasha robią latarkę jednakże żadna z nich nie działa poprawnie na tej Nokii- sprawdziłem to osobiście 
-
walkmanowiec
 HDD Expert

-

-
- Telefon: N95 8GB
- Soft: v.35 HACK
- Operator: Plus
- Online: 17d 10h 7m 4s
- Reputation point: 326

-
by adamke » 8 Sep 2010, o 16:50
Może Samsung i450? Symbian S60v3 OS 9.2 (FP1) Telefon idealny do muzyki, grania (nie obsługuje n-gage), część patchy działa. Zasięg 3G jak złapie to dobrze trzyma, Internet (HSDPA) chodzi b. szybko (jeżeli jesteś w jego zasięgu). Ja u Siebie mam UMTS, EDGE.
Telefon ma kilka minusów. -Opera Mobile 10 (po załadowaniu i przeglądaniu stron) wyskakują errory że brakuje pamięci, ale działa. -nGage nie działa - Słaba ta bateryjka (mi wytrzymuje 1 dzień) (muzyka, scrobbler last.fm, internet, GG, sms, połączenia) telefon cały czas jest używany, więc nie ma co się dziwić.
Ofc, nie wszystko działa tak jak powinno (programy), niektóre się wykrzaczają, ale te najważniejsze działają.
-
adamke

-

-
- Telefon: Lumia 520
- Soft: 8.1
- Operator: Play
- Online: 86d 14h 2m 44s
- Reputation point: 4512

-
Return to Wybór telefonu