![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 12 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[3110c] Telefon nie daje żadnych oznak życia. |
---|
![]() |
14 Jul 2010, o 10:08 |
rafal145 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Telefon nokia 3110c nie daje żadnych znaków życia nie chce się połączyć z komputerem przez co nie mogę wgrać softa co mam robić
[ Komentarz dodany przez: bastard3son: 14 lipca 2010, o 16:25 ] Nie krzycz. |
Last post |
![]() |
![]() |
14 Jul 2010, o 10:11 |
walkmanowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Spróbuj flashować w trybie dead usb:
http://nokiahacking.pl/naprawianie-niewlaczajacego-sie-telefonu-dead-flashing-vt80.htm |
![]() |
![]() |
14 Jul 2010, o 13:34 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Quote: nie daje żadnych znaków życia nie chce się połączyć z komputerem Quote: Spróbuj flashować w trybie dead usb: buhahahahahahahahhahahahah wybuchłem śmiechem ![]() ![]() rafal145, baterie próbowałeś dać inną? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
14 Jul 2010, o 15:20 |
walkmanowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nemo333 wrote: buhahahahahahahahhahahahah wybuchłem śmiechem ![]() ![]() Po pierwsze. Śmiech to zdrowie ![]() Po drugie to rafal145, nie napisał w jaki sposób próbował podłączyć telefon, więc nie ma pewności, że próbował dead flash. Nie napisał również w jaki sposób doszło do usterki telefonu więc nie powinno Cię tak dziwić to, że zaleciłem dead flashing. Wszak po co zabierać się od razu za hardware skoro można pobawić się z softem? |
![]() |
![]() |
14 Jul 2010, o 19:25 |
Bateria jest ok wkładałem nową naładowaną baterie.Próbowałem podłączyć przez kabel USB
|
![]() |
![]() |
14 Jul 2010, o 19:29 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W pierwszej kolejności spróbuj Dead Flash (link podał walkmanowiec kilka postów wyżej). Jeśli nie pomoże to pomyślimy co dalej.
A co do telefonu to napisz coś więcej: czy pokazuje się napis Nokia przy próbie włączania, czy reaguje na ładowarkę oraz w jakich okolicznościach padł. |
![]() |
![]() |
14 Jul 2010, o 19:40 |
Vanquish ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
rafal145 wrote: Bateria jest ok wkładałem nową naładowaną baterie.Próbowałem podłączyć przez kabel USB A czy jak podłączasz kabel USB i wciskasz przycisk od włączania fona no krótko to słychać dźwięk podpinania nowego sprzętu w komputerze? |
![]() |
![]() |
14 Jul 2010, o 19:48 |
Telefon wcale nie chce odpalić nie reaguje na ładowarkę ale mam w nim naładowaną baterie i nic mi nie pokazuje że podpiąłem nowy sprzęt.Telefon działał wyłączyłem go i już się nie włączył
|
![]() |
![]() |
14 Jul 2010, o 20:39 |
Vanquish ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przeinstaluj Phoenixa i wszystkie programy związane z Nokią.
Użyj do tego programu Revo Uninstaller. Ewentualnie spróbuj na innym komputerze. Jeśli to może pomóc format Windowsa. |
![]() |
![]() |
14 Jul 2010, o 22:26 |
JimmyBlack ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na pierwszy ogień spróbuj go zsoftować, jak mówił Walkmanowiec. Jeśli nie pomoże, sprawdź styki baterii. Jeśli ciągle nie widać rezultatów, prawdopodobnie uszkodzone jest combo.
|
![]() |
![]() |
15 Jul 2010, o 11:06 |
Ok wykryło mi go przy flashowaniu ale ciągle wyskakuje mi błąd próbowałem wiele razy
The flashing failed. Do you like to retry the flashing? HRESULT 0x84210027 (-2078212057) Firmware updating failed. Error 0x8401F141 - Flash: Boot rom was not detected after phone boot up. Unable to start flashing. |
![]() |
![]() |
15 Jul 2010, o 13:04 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teraz próbuj do skutku, ale przed każdą próbą wyjmuj baterię. Możesz też próbować pod ładowarką.
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 12 posts ] Previous topic | Next topic |
|