Witam. Otóż mam taki problem że po przywróceniu ustawień fabrycznych telefon nie chce łączyć się z internetem ani z wifi. Gdy chce się połączyć z internetem czy wifi wyskakuje Połączenie nieudane Połączenie niedostępne. Próbowałem ustawień z internetu, lipnego konfiguratora z t-mobile, który wysyła tylko reklame bez ustawień Już nwm co mam z tym zrobić, pozostaje chyba kupić nowy telefon..
Hexman wrote:po przywróceniu ustawień fabrycznych telefon nie chce łączyć się z internetem ani z wifi.
Musisz ponownie skonfigurować telefon aby móc się łączyć. W ,,sieci docelowe,, masz jakiś punkt dostępu? Tam musisz go dodać . A z T-Mobile konfigurację pobierz sobie tu: http://www.t-mobile.pl/konfigurator/web ... 1224769807
Aby łączyć się przez WIFI najpierw je włącz i wyszukaj sieć.
Ten konfigurator nie działa, przychodzi tylko reklama. Ustawione wszystko dobrze jest, już próbowałem ustawień wszystkich na internecie. Tak mam pkt dostępu internet ustawiony tak jak ma być. A apropo wifi to wiem jak działa Przed przywróceniem ustawień fabrycznych wszystko śmigało
Nie działa, mi nie przychodzi już miesiąc sprawdzam co pare dni. Tak jest aktywna. No nwm niby jaki błąd jak wszystko identycznie jak na internecie ustawione.
"Wejdź do Menu > Ustawienia > Łączność > Ustawienia > Sieci docelowe. Wybierz + Punkt dostępu (pierwsza opcja), telefon zapyta czy wyszukać punkty dostępowe, wybierz Nie. Następnie wybierz Dane pakietowe i wpisz dowolną nazwę np. WWW. Następnie wybierz sieć docelową Internet. Punkt został dodany do listy. Wchodzimy w Menu > Ustawienia > Łączność > Ustawienia > Sieci docelowe > Internet i edytujemy wcześniej dodany punkt WWW:
Nazwa połączenia - dowolna nazwa (w naszym przypadku WWW) Nośnik danych - wybieramy Dane pakietowe Nazwa punktu dostępu - wpisujemy internet (dla Heyah heyah.pl) Nazwa użytkownika: pozostawiamy puste Żądanie hasła: pozostawiamy puste Hasło: pozostaw puste Uwierzytelnienie: Bezpieczne Strona główna: np. http://m.t-mobile.pl lub (http://m.heyah.pl) Następnie wybierz Opcje i Ustawienia Zaawansowane, gdzie uzupełniamy:
Typ Sieci - wybierz IPv4 Adres IP telefonu - wybierz Automatyczny Adresy DNS - wybierz Automatyczny Adres serwera proxy - wpisz 213.158.194.229 Port proxy - wpisz 8080 Konfiguracja punktu dostępowego jest zakończona"
Tu jest konfiguracja którą mi wysłali bo opisałem ten problem też na stronie t-mobile i to nie działa.
Robiłeś przywracanie przez pozycję e ustawieniach czy całkowity format przez wgranie nowego softu lub włączenie z wciśniętymi klawiszami? Wygląda mi to na jakiś błąd w sofcie, jeśli tylko przywróciłeś ustawienia to możliwe ze zostały jakieś śmieci i robią problemy. Zasugerowałbym wgranie nowego softu w trybie Refurbish i format pamięci masowej. Sprawdzić na czystym telefonie i będzie odpowiedz czy to wina karty sim, telefonu czy błędów w sofcie
Z ustawień robiłem przywrócenie ustawień fabrycznych. A co do formatu telefonu to próbowałem za pomocą phoenixa i nie dało się nie wykrywało mi telefonu niby w programie
A po WIFI wyszukuje sieci? Możesz się połączyć? Być może jak pisze wyżej że coś zostało . Może spróbuj przywrócić ustawienia ponownie. Phoenix sobie na razie daruj .
wyszukuje ale nie da się połączyć wyskakuje "Połączenie nieudane. Połączenie niedostępne" Przywróciłem znowu tym razem kodem *#7780# i też nic nie pomogło ale nie usunęło mi pkt dostępu więc wszystko się nie usunęło.
I chcesz w tym momencie nam powiedzieć że zawracałeś du** bo nie sprawdziłeś na inne startówce wcześniej? Idź do operatora i się dowiedz, oni pewnie będą wiedzieć czemu internet na ich karcie nie działa.