![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 15 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[500] Telefon nie łączy się z internetem ani z wifi |
---|
![]() |
10 Jun 2015, o 18:14 |
Hexman ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam. Otóż mam taki problem że po przywróceniu ustawień fabrycznych telefon nie chce łączyć się z internetem ani z wifi.
Gdy chce się połączyć z internetem czy wifi wyskakuje Połączenie nieudane Połączenie niedostępne. Próbowałem ustawień z internetu, lipnego konfiguratora z t-mobile, który wysyła tylko reklame bez ustawień ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
10 Jun 2015, o 20:05 |
Navia -
|
Hexman wrote: po przywróceniu ustawień fabrycznych telefon nie chce łączyć się z internetem ani z wifi. Musisz ponownie skonfigurować telefon aby móc się łączyć. W ,,sieci docelowe,, masz jakiś punkt dostępu? Tam musisz go dodać . A z T-Mobile konfigurację pobierz sobie tu: http://www.t-mobile.pl/konfigurator/web ... 1224769807Aby łączyć się przez WIFI najpierw je włącz i wyszukaj sieć. |
![]() |
![]() |
11 Jun 2015, o 08:10 |
Ten konfigurator nie działa, przychodzi tylko reklama. Ustawione wszystko dobrze jest, już próbowałem ustawień wszystkich na internecie. Tak mam pkt dostępu internet ustawiony tak jak ma być.
A apropo wifi to wiem jak działa ![]() Przed przywróceniem ustawień fabrycznych wszystko śmigało ![]() |
![]() |
![]() |
11 Jun 2015, o 14:53 |
Navia -
|
Hexman wrote: Ten konfigurator nie działa, przychodzi tylko reklama. Działa. Owszem przychodzi tam jakaś reklama a później przychodzą ustawienia. Sam sprawdzałem. Hexman wrote: Tak mam pkt dostępu internet ustawiony tak jak ma być. A masz aktywną usługę internetu na swojej karcie? Hexman wrote: Przed przywróceniem ustawień fabrycznych wszystko śmigało Zatem musisz popełniać jakiś błąd skoro teraz nie chce działać. |
![]() |
![]() |
11 Jun 2015, o 15:33 |
Nie działa, mi nie przychodzi już miesiąc sprawdzam co pare dni.
Tak jest aktywna. No nwm niby jaki błąd jak wszystko identycznie jak na internecie ustawione. Tu jest konfiguracja którą mi wysłali bo opisałem ten problem też na stronie t-mobile i to nie działa. |
![]() |
![]() |
11 Jun 2015, o 17:24 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Robiłeś przywracanie przez pozycję e ustawieniach czy całkowity format przez wgranie nowego softu lub włączenie z wciśniętymi klawiszami?
Wygląda mi to na jakiś błąd w sofcie, jeśli tylko przywróciłeś ustawienia to możliwe ze zostały jakieś śmieci i robią problemy. Zasugerowałbym wgranie nowego softu w trybie Refurbish i format pamięci masowej. Sprawdzić na czystym telefonie i będzie odpowiedz czy to wina karty sim, telefonu czy błędów w sofcie |
![]() |
![]() |
11 Jun 2015, o 19:02 |
Z ustawień robiłem przywrócenie ustawień fabrycznych.
A co do formatu telefonu to próbowałem za pomocą phoenixa i nie dało się ![]() |
![]() |
![]() |
12 Jun 2015, o 14:54 |
Navia -
|
A po WIFI wyszukuje sieci? Możesz się połączyć? Być może jak pisze wyżej że coś zostało . Może spróbuj przywrócić ustawienia ponownie. Phoenix sobie na razie daruj .
|
![]() |
![]() |
12 Jun 2015, o 22:35 |
wyszukuje ale nie da się połączyć wyskakuje "Połączenie nieudane. Połączenie niedostępne"
Przywróciłem znowu tym razem kodem *#7780# i też nic nie pomogło ale nie usunęło mi pkt dostępu więc wszystko się nie usunęło. |
![]() |
![]() |
13 Jun 2015, o 06:51 |
Spróbuj kodem *#7370#, on czyści całą pamięć a nie tylko niektóre ustawienia.
|
![]() |
![]() |
14 Jun 2015, o 09:37 |
No użyłem tego kodu i ustawiłem pkt dostępu tak jak mi w mailu napisali i dalej nie działa
![]() |
![]() |
![]() |
14 Jun 2015, o 09:39 |
Sprawdź kartę SIM na innym telefonie albo w tym inna kartę
|
![]() |
![]() |
14 Jun 2015, o 09:49 |
Lol działa jak użyłem innej karty. Co może być przyczyną ? :F bo niechce numeru zmieniać
|
![]() |
![]() |
14 Jun 2015, o 09:54 |
I chcesz w tym momencie nam powiedzieć że zawracałeś du** bo nie sprawdziłeś na inne startówce wcześniej?
Idź do operatora i się dowiedz, oni pewnie będą wiedzieć czemu internet na ich karcie nie działa. |
![]() |
![]() |
14 Jun 2015, o 10:09 |
No ja karty nie tykałem tylko telefon. Przywracałem ustawienia na telefonie, więc nie logiczne żeby coś było z kartą nieprawdaż
![]() Edit: działa na drugiej też ![]() ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 15 posts ] Previous topic | Next topic |
|