by pw_84 » 6 Jan 2015, o 14:52
nemo333 wrote:No jak dla mnie w tej sytuacji format karty jest jedyna opcja przekonania się czy będzie poprawnie działać.
Śliczne dzięki za pomoc Navia i nemo333! Telefon po sformatowaniu karty pamięci nie resetuje się już przy włączaniu "Foto-Wideo"! Nawet nie wiecie jak się cieszę!
Mam nadzieję, że problem już nie powróci. Pozdrawiam. Paweł
[ Komentarz dodany przez: emberdo: 1 stycznia 2015, o 23:26 ]Od podziękowania lub oceny są punkty reputacji: & . |
[ Dodano: 6 sty 2015, o 10:43 ]Koledzy!
Po kilku dniach "normalnego" używania aparatu fotograficznego w mojej Nokii temat zawieszania się i ponownego włączania telefonu wrócił
Po ponownym sformatowaniu karty pamięci dalej jest źle (ale to nie na tym przecież polega, żeby formatować kartę co tydzień czy robić refurbish). Karta po przełożeniu do innego telefonu (Nokia E52) nie powoduje żadnych kłopotów (używam drugi dzień). Czy zatem można twierdzić, że karta jest dobra (dodam, że jest to Samsung, ale to chyba znaczenia nie ma).
Czy macie jeszcze jakieś pomysły co do mojej E72? Czeka mnie kolejny refurbish (to na pewno), a potem?? Kupić nową kartę i sprawdzać? Najdziwniejsze jest to, że działa bez zarzutu, ale po kilku dniach znowu się wysypuje...
Z góry dzięki za jakieś sugestie!
BTW, może coś źle robię podczas refurbish?! Nad tym się nawet nie zastanawiałem...
Proszę o informację czy podmieniane przez mnie 3 poniższe pliki są poprawne czy jednak należy podmienić np tylko 2. Podmieniam te pliki:
rm530_091.003_16.01_Euro3_QW3_prd.rofs2.fpsxrm530_091.003_C00.01_DEFAULT_prd.rofs3.fpsxrm530_091.003_U007.000_prd.uda.fpsxCzy może ten 3 plik nie wymaga podmiany? Przy wszystkich zazaczam PPM, backup/restore, refurbish?