![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Software |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 17 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[E72] Telefon resetuje się po włączeniu aplikacji "Foto-Wideo" |
---|
![]() |
1 Jan 2015, o 21:52 |
pw_84 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem ze swoją Nokią E72. Mianowicie po włączeniu aplikacji "Foto-Wideo" telefon na chwilę zawiesza się, a po chwili wyłącza i włącza ponownie sam z siebie. Bardzo proszę o jakieś sugestie co może być przyczyną takiego stanu rzeczy. Dodam, że zrobiłem refurbish i aplikacja "Foto-Wideo" nie powodowała (przez kilka dni) wyłączania i ponownego włączania się telefonu, ale po kilku dniach sytuacja wróciła do "normy" sprzed przywrócenia ustawień fabrycznych programem Phoenix. Bardzo proszę o pomoc, ponieważ nie bardzo w tej chwili wiem co robić z moim telefonem ;/ Pozostałe funkcje działają bez zarzutów. Z góry dziękuję za jakieś wskazówki i informacje! Pozdrawiam. Paweł |
Last post |
![]() |
![]() |
1 Jan 2015, o 22:50 |
Navia -
|
Sprawdź kartę pamięci jeśli ją posiadasz i zapis multimediów z aparatu jeśli masz ją wybraną jako dedykowaną. Możesz też ją wyjąć i sprawdzić jak wówczas będzie się zachowywał telefon.
|
![]() |
![]() |
1 Jan 2015, o 23:44 |
Navia wrote: Sprawdź kartę pamięci jeśli ją posiadasz i zapis multimediów z aparatu jeśli masz ją wybraną jako dedykowaną. Możesz też ją wyjąć i sprawdzić jak wówczas będzie się zachowywał telefon. Chyba trafiłeś z tą kartą. Nie do końca jest OK, ale coś w tym jest i jest to właściwy trop. Po wyjęciu karty pamięci i próbie włączenia "Foto-Wideo" aplikacja aparat foto włącza się i strasznie miga obraz (tak jakby nie mógł się wyregulować) i po chwili znowu telefon wyłącza się i ponownie włącza. Ale jest już jakaś zmiana, ponieważ z kartą pamięci w ogóle nie wchodzi w tryb "Foto-Wideo". Czy chcesz powiedzieć, że karta jest zła i doprowadza do konfliktu? Sugerujesz spróbować z inną kartą czy może zrobić raz jeszcze refurbish (tym razem bez karty pamięci)? Z tego co mi się wydaje (o ile dobrze kojarzę fakty), to aparat działa (włącza się i nie powoduje resetu telefonu) do czasu zrobienia i zapisania pierwszego zdjęcia. Potem już się wiesza (to by świadczyło o tym, że ta karta jednak nie współgra z telefonem) i jest tak samo jak przed refurbish ;/ |
![]() |
![]() |
1 Jan 2015, o 23:53 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No jak dla mnie w tej sytuacji format karty jest jedyna opcja przekonania się czy będzie poprawnie działać.
|
![]() |
![]() |
6 Jan 2015, o 14:52 |
nemo333 wrote: No jak dla mnie w tej sytuacji format karty jest jedyna opcja przekonania się czy będzie poprawnie działać. Śliczne dzięki za pomoc Navia i nemo333! Telefon po sformatowaniu karty pamięci nie resetuje się już przy włączaniu "Foto-Wideo"! Nawet nie wiecie jak się cieszę! ![]() [ Komentarz dodany przez: emberdo: 1 stycznia 2015, o 23:26 ]
![]() [ Dodano: 6 sty 2015, o 10:43 ] Koledzy! Po kilku dniach "normalnego" używania aparatu fotograficznego w mojej Nokii temat zawieszania się i ponownego włączania telefonu wrócił ![]() Czy macie jeszcze jakieś pomysły co do mojej E72? Czeka mnie kolejny refurbish (to na pewno), a potem?? Kupić nową kartę i sprawdzać? Najdziwniejsze jest to, że działa bez zarzutu, ale po kilku dniach znowu się wysypuje... Z góry dzięki za jakieś sugestie! BTW, może coś źle robię podczas refurbish?! Nad tym się nawet nie zastanawiałem... Proszę o informację czy podmieniane przez mnie 3 poniższe pliki są poprawne czy jednak należy podmienić np tylko 2. Podmieniam te pliki: rm530_091.003_16.01_Euro3_QW3_prd.rofs2.fpsx rm530_091.003_C00.01_DEFAULT_prd.rofs3.fpsx rm530_091.003_U007.000_prd.uda.fpsx Czy może ten 3 plik nie wymaga podmiany? Przy wszystkich zazaczam PPM, backup/restore, refurbish? |
![]() |
![]() |
6 Jan 2015, o 14:57 |
Ale w jakim celu podmieniasz te pliki?
Ściągnij cały polski soft, usuń tylko wpis z brakującym contentem karty pamięci i to sflashuj przez refurbish. |
![]() |
![]() |
6 Jan 2015, o 17:30 |
Podmieniam pliki ze spolszczeniem (taką "instrukcję" dostałem kiedyś od znajomego), ponieważ wgrany mam w swoim telefonie najnowszy soft (091.004), który nie jest po polsku (przynajmniej znaleźć na www.mrcrab.net nie mogę).
Gdzieś czytałem, że nie można wgrywać softu starszego (091.003 ma polski język), bo telefon w ogóle nie wstanie, stąd podmieniam pliki, które odpowiadają za spolszczenie. Jesteś w stanie dać mi namiary na stronę, z której mógłbym ściągnąć polski soft do E72? |
![]() |
![]() |
6 Jan 2015, o 18:02 |
a, no tak, nie ma polskiego 004.
Sprawdź może jak będzie zachowywał się na oryginalnym, angielskim oprogramowaniu. Możliwe że coś jest z winy spolszczania, pamiętam że jakieś problemy były na którymś telefonie w tej sytuacji ale nie pamiętam o co chodziło. |
![]() |
![]() |
6 Jan 2015, o 18:35 |
Oryginalny angielski soft 091.004 wgrany i po pierwszym włączeniu aplikacji "Foto-Wideo" telefon zawiesza się i resetuje... Co to może być?! Karta sformatowana i innym telefonie, więc włożona czysta.
Wyłączyłem telefon i włączyłem ponownie i aparat jak i kamera działają bez zarzutów! Robię zdjęcia i nagrywam filmy i nic się nie wiesza. Czy jest możliwość, że tam po prostu mechanicznie coś nie łączy? Bo innej opcji nie ma ;/ |
![]() |
![]() |
6 Jan 2015, o 18:44 |
MUsk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pw_84 wrote: Czy jest możliwość, że tam po prostu mechanicznie coś nie łączy? Tak, jest taka możliwość. |
![]() |
![]() |
6 Jan 2015, o 18:57 |
No nic. Na razie działa (plik z językiem polskim podmieniony), więc będę obserwował.
Jakbym chciał sprawdzić taśmę aparatu (bo chyba tak to jest tam podłączone), to gdzie poradzicie najlepiej zanieść? Nie chciałbym aby grzebał w nim jakiś laik ze zwykłego komisu... |
![]() |
![]() |
7 Jan 2015, o 04:49 |
triada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam.
Ten model nie posiada taśmy łączącej aparat, gniazdo na aparat posiada styki a sam aparat piny. http://obrazki.elektroda.pl/8159675400_1343413528.png http://img.auctiva.com/imgdata/1/2/8/4/ ... jpg?nc=455 Moja rada jest taka, nie zanoś telefonu do serwisu, rozkręc go sam i wyczyśc styki od aparatu, możliwe że jakiś brud się tam dostał lub coś innego i nie styka. |
![]() |
![]() |
10 Jan 2015, o 00:52 |
Dzięki triada za radę!
Zrobię jutro tak jak napisałeś, bo cały czas jest tak samo. Telefon wiesza się po włączeniu aparatu. S2400 to aparat? Czy które miejsce wyczyścić? I czym najlepiej to zrobić? Spirytusem? |
![]() |
![]() |
10 Jan 2015, o 00:58 |
Navia -
|
![]() |
![]() |
10 Jan 2015, o 01:34 |
Patrząc na ten filmik wygląda to dość skomplikowanie ;/ Obawiam się, że nie dam rady rozebrać go na części pierwsze, bo boję się, że mogę tego potem prawidłowo nie poskładać
![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 17 posts ] Previous topic | Next topic |
|