![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Tutoriale & Triki » [S60] Tutoriale |
Previous topic | Next topic Page 3 of 6 [ 86 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Trend Micro Hack: Dla wszystkich S60 bez certyfikatu! Metoda z 23.09.2011. |
---|
![]() |
8 May 2012, o 11:45 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
brawo ku***, brawo... mówiłem najpierw sprawdzić czy działa wrzucając go do C:/Sys/Bin
NIE FORMATUJ GO! Wejdź w ROMPatcher, włącz Open4All i usuń przez X-Plore ten uszkodzony installserver z Y. |
Last post |
![]() |
![]() |
8 May 2012, o 11:52 |
gumis_kabi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no i du** juz go sformatowałem rano... i tak to jest jak sie człowiek na czyms nie zna a sie za to zabiera..;/ juz teraz ani nic nie moge zainstgalowac ani nic. czy jest jakis ratunek dla tego telefonu czy nie?
|
![]() |
![]() |
8 May 2012, o 12:00 |
Custom FW tylko z dodanym X-Plore i ROMPatcherem... Innego sposobu dostania się tam nie ma.
Napisz do Sieman0, powinien wykonać coś takiego jak będzie mieć czas ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
8 May 2012, o 13:24 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
9 May 2012, o 09:52 |
i co udało ci sie cos popróbowac?? bo szczerze mówiąc jestem w ciemnej du***....
wogóle wiadomosc któa miałęm napisac do SiemanO od wczoraj nie moze wyjsc z mojej skrzynki wiadomosci i nie wiem czemu. A moze dało by rade wogóle zainstalowac nowe FW i jeszcze raz zrobic cały ten proces hakowania telefonu co? |
![]() |
![]() |
9 May 2012, o 14:52 |
Widać Sieman0 nie był na forum i nie odczytał jej...
A FW nowego nie zainstalujesz, nie da rady bo nic nie nadpisuje dysku Y. Chociaż... Spróbuj odpalić Phoenixa, Scan Product, przestawić po prawej na Local, jak wykryje to File System Format i zrobić format dysku Y jeśli tam jest dostępny. Ja nie wiem czy pójdzie ale może da radę, nie miałem nigdy telefonu z Y ![]() |
![]() |
![]() |
9 May 2012, o 16:14 |
nie wiem jak połączyc telefon z phoenixem... bynajmniej nie udaje mi sie połączenie i jak biore scan to nic nie wykrywa
|
![]() |
![]() |
22 May 2012, o 16:53 |
big_star_varna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
DZIAŁA(NOKIA 5800)
![]() |
![]() |
![]() |
30 Jun 2012, o 16:00 |
Suchy95 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja mam problem z rozpakowaniem tych pierwszych pilikow
|
![]() |
![]() |
23 Jul 2012, o 14:09 |
konicz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
w e51 działa wszystko
![]() |
![]() |
![]() |
31 Aug 2012, o 16:14 |
trugoy1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam,
Postępowałem zgodnie z poradnikiem, ale nadal nie mogę włączyć Install Server RP+ w ROMPatcher Open4All RP+ mogę bez problemu (jest zielony v). W Y:/sys/bin mam installserver.exe odpowiedni dla mojej E66 wybrany z paczki (installserverS3). Próbowałem go dać też do C:/sys/bin - też bez efektu. Co robię nie tak? Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
31 Aug 2012, o 16:48 |
ramzes234 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Już może działać. Spróbuj coś zainstalować. Nie musi być zielony przy installserver.
|
![]() |
![]() |
31 Aug 2012, o 17:09 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeżeli podmieniasz installserver.exe, to nie używasz pacza InstallServer. Najlepiej pacz usunąć
![]() |
![]() |
![]() |
3 Sep 2012, o 17:32 |
trugoy1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hmm, napotkałem mały problem
![]() Jako, że miałem wcześniejszą instalację Garmina (której nie można było odinstalować) postanowiłem zrobić hard reset przed instalowaniem wersji 6.00.10 (Garmin Mobile XT 6.0.10 + Mapa Polski 2012 by siaman0). Po hard resecie nie mogę instalować żadnej aplikacji (*.sis) - plik uszkodzony. Na forum widzę, że przyczyną najprawdopodobniej jest niewłaściwy plik installserver w C:/sys/bin (jestem pewien, że wrzucałem poprawną wersję, ale mniejsza o to). Aby to naprawić powinienem wrzucić poprawny installserver do C:/sys/bin (który ktoś udostępnia) tylko jak się do tej lokalizacji dobrać po hard resecie gdy nie ma x-plore'a zainstalowanego (i nie można go zainstalować)? Alternatywnie, czy jest jakiś mocniejszy sposób wyczyszczenia telefonu niż hard reset (mogę z nim wszystko zrobić bo będzie służył tylko do nawigacji) aby wszystko wróciło do stanu fabrycznego? Dzięki za cierpliwość ![]() |
![]() |
![]() |
3 Sep 2012, o 19:30 |
zibi305 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ponowny hard reset powinnien usunąć ten zły installserver.exe. Drugą opcja jest zrobienie refurbishu.
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6 Next Page 3 of 6 [ 86 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Symbian S60 » Tutoriale & Triki » [S60] Tutoriale |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)