TriX ze skryptem fmtCNT umożliwia wypakowanie i tworzenie plików CNT, czyli trzeciej części softu odpowiadającej za wgraną Galerię i brand telefonu.
PPModd to program umożliwiający edycję plików PPM: wypakowywanie i składanie obrazków, czcionek itp. oraz także edycję tekstów, czyli tworzenie slangu.
TriX + fmtCNT + PPModd + PPModify:
- Code: Select all
Please Login or Register, to see this Content
Biblioteki Qt4:
(Wrzucamy do folderu PPModd.)
Biblioteki Microsoft Visual C++ 2010:
(Biblioteki te instalujemy wyłącznie wtedy, gdy program nie uruchamia się.)
Notka do downloadu:
ndt wrote:Postanowiłem zmienić sposób zamieszczania uaktualnień do programu PPModd - oddzieliłem biblioteki wymagane przez program od samego programu
Aktualnych linków jak i informacji o zmianach należy szukać w tym temacie. W przypadku wystąpienia ewentualnych błędów, proszę informować w tym wątku.
Biblioteki pobieramy tylko za pierwszym razem. Ponieważ w ostatnich dniach rozwiązaliśmy wiele problemów ze stabilnością programu proszę być pewnym że zaktualizowane są wszystkie pliki zanim napiszemy o błędzie.
[ Dodano: 2010-01-01, 23:12 ]
Ostatnio pojawiły się problemy z kompatybilnościa bibliotek dlatego postanowiłem zmienić troszeczkę sposób ich dystrybucji. Od teraz na stronie NokiXa znajdują się jedynie biblioteki Qt.
Biblioteki VC, o ile nie posiadamy ich już w systemie, należy pobrać ze strony Microsoftu.
Biblioteki VC2008 Redistributable: http://www.microsoft.com/downloads/en/d ... laylang=en
STARA wersja programu (nie pobierać, nowsza powyżej):
Changelog:
PPModd 0.90:
- fixed race condition when adding scripts that load unsigned plugins
- work around CRT issue - every malloc/free has to go through TriX
- fixed block align size
- fixed small issue with memory debugging
PPModify 0.86:
- added new compression variant 0xD0
- fixed long string truncation
- fixed flash block alignment issues
- corrected ppm version string padding
- force to decode ppm with both ppm_header version
- handle anim chunks correctly (parse as default)
Stary PPModd & Biblioteki Qt4 + CRT [3.77 MB]: