![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Free Download » Aplikacje » Aplikacje: Symbian » Aplikacje: Symbian^3 |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 12 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[Użytkowe] TweakS |
---|
![]() |
7 Apr 2012, o 11:15 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czym jest TweakS?
TweakS to genialna aplikacja autorstwa Kolay & CODeRUS która pozwala zmienić wiele opcji które do tej pory wymagały grzebania w plikach i manualnej edycji wartości. Udostępnia np. blokadę włączenia Bluetooth w trybie offline, włączenie pozwolenia nagrywania w rozmowach, zmianę domyślnego głośnika odtwarzania dla dyktafonu, zarządzanie wieloma opcjami oświetlenia, m.in. wyłączenie sensora światła, wyłączenie podświetlenia klawiatury. Pozwala także ukryć standardowe aplikacje w Menu, ukryć ikonę na górze menu, zwiększyć pojemność wiadomości wysyłanych nawet kilkanaście razy (maks można ustawić miliard wiadomości!) Udostępnia także wymuszenie stałego trybu landscape, ukrywanie graficznego loga operatora, zmianę głośności i samego dźwięku włączania, pokazywanie ikon typu indykator karty pamięci, zmiana reguł zamykania i minimalizowania aplikacji czerwoną słuchawką. I wiele wiele więcej dzięki dodatkowym pluginom! Wiele ustawień zależy od systemu i telefonu. Jest także kilka pluginów które działają tylko na konkretnych telefonach, w takim wypadku po prostu przechodzimy do kolejnego a niedziałający możemy usunąć ![]() Instalacja: Pobieramy i instalujemy TweakS.sis Pobieramy i wypakowujemy Pluginy Plik all.twk przenosimy do telefonu i po prostu uruchamiamy(nie z wiadomości, wtedy nie działa dodawanie pluginów). Po chwili TweakS powiadomi nas o zainstalowaniu pluginów. Otwieramy aplikacje i wchodzimy w plugin. Niektóre po odblokowaniu ustawień wymagają restartu telefonu, potwierdzamy i po restarcie wchodzimy jeszcze raz. Niekiedy trzeba zrobić unlock ustawień 2-3 razy więc za każdym razem się zgadzamy na restart ![]() Screeny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli coś zbytnio namieszamy i chcemy przywrócić domyślne wartości danego pluginu to otwieramy go, wybieramy opcje którą chcemy przywrócić do fabrycznych ustawień i wybieramy z Options Reset Value. Jeśli chcemy przywrócić domyślne ustawienia wszystkich opcji w pluginie to wybieramy Reset All. ![]() ___ Autor tematu: nemo333 |
Last edited by nemo333 on 26 Mar 2014, o 13:27, edited 1 time in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
5 May 2012, o 10:27 |
Help3r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
9 Oct 2012, o 16:11 |
MALY001 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
9 Oct 2012, o 16:48 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wgraj angielską wersje, polska ma rażące błędy ortograficzne i rzeczowe, nie ma sensu jej wgrywać. Pozatym i tak nie ma spolszczonych pluginów a jedynie kilka fraz pod lewym menu.
|
![]() |
![]() |
18 Aug 2014, o 00:59 |
crisboon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kolay & CODeRUS TweakS v1.12 S60v3 S^1 ^3 Anna Belle
+ Spolszczenie wtyczek ![]() TweakS to innowacyjna aplikacja dla telefonów z systemem Symbian, która pozwala w prosty sposób zmienić parametry, które wcześniej były niedostępne do edycji w systemie operacyjnym. Aplikacja TweakS powstała wyłącznie w celu obsługi wtyczek i zarządzania ustawieniami centralnego repozytorium (10202be9). W skrócie "cenrep". Po załadowaniu programu, w głównym widoku znajduje się lista aktualnie zainstalowanych wtyczek. Każda wtyczka jest zestawem opcji, pogrupowanych według ich znaczenia, celu i przechowuje opisy dostępnych opcji. Należy zwrócić uwagę, że niektóre opcje w systemie mogą być początkowo zablokowane. Zablokowane parametry stają się dostępne do edycji dopiero po restarcie. Po wyborze wtyczki z listy, program może zapytać o zezwolenie na restart telefonu, po którym zainstalowana wtyczka będzie w pełni funkcjonalna. Po tej operacji zdarzyć się może, że program ponownie zapyta o restart. Nie należy jednak brać tego pod uwagę, tylko przejść do edycji parametrów. Każda zmiana parametrów wymaga ponownego uruchomienia telefonu. Niepotrzebne wtyczki możemy wyłączyć z widoku głównego lub całkowicie usunąć. Usunięcie wtyczek i/lub programu TweakS nie przywróci domyślnych ustawień Systemu. Możliwe jest to tylko z poziomu programu przez reset wszystkich wartości i restart telefonu. Program umożliwia również zainstalowanie nowego rozszerzenia i aktualizację wtyczek przez Internet ze strony autora w j. angielskim. Pobrane wtyczki przez telefon nie są zdolne do instalacji na innym urządzeniu. Mamy także do wyboru eksport ustawień do pliku tekstowego wybranych wtyczek lub wszystkich razem. Lista dostępnych wtyczek http://iv.pl/images/44880097437628525885.jpg Rozmiar 358 x 1682 GALERIA WtyczeK TweakS http://iv.pl/images/32698498374518035218.jpg Rozmiar 762 x 2703 Kolejność instalacji: 1. Instalacja programu TweakS 2. Instalacja wtyczek 3. Usunięcie z aplikacji odpowiedników wtyczek w j. angielskim Polskie wersje wtyczek nie nadpisują wersji angielskich. Należy usunąć je ręcznie z programu przed lub po instalacji polskich wtyczek. Usunięcie poprzednich wtyczek nie będzie miało wpływu na zmiany w ustawieniach Systemu, które przez daną wtyczkę zostały nałożone. Lokalizacja zainstalowanych wtyczek: C:\System\Apps\TweakS\Plugins\ Zmiany: - usunięte dodatkowe pliki językowe i inne pliki, - dodane pełne tłumaczenie w pliku Pomocy, - załączyłem patcha CRepository4all.rmp, - dodałem własną ikonę Anna, - dodałem swoje tłumaczenie programu TweakS, - dodałem tłumaczenie dla wszystkich wtyczek Operacje na plikach: EXE, R27, HLP, TWK, SVG W załączeniu: - aplikacja TweakS 1.12 PL - patch CRepository4all.rmp - Pluginy PL (23) ![]() |
![]() |
![]() |
18 Aug 2014, o 01:04 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. Do używania TweakS zdecydowanie polecam patch CRepository4All.rmp (do znalezienia w Google). Nie wiem czemu nikt tego nie dorzuca a znacznie ułatwia prace bo umożliwia działanie aplikacji bez jakiegokolwiek restartowania telefonu, dopiero restartujemy żeby zobaczyć efekty
2. crisboon, Twoje tłumaczenie wtyczek jest denne i często nic nie mówi na temat funkcji aplikacji. Wolę używać oryginalnej wersji bo przynajmniej wiem co włączam, w spolszczeniu gdybym nie znał kolejności opcji to musiałbym się często domyślać o co chodzi. |
![]() |
![]() |
18 Aug 2014, o 01:10 |
Myślę, że komuś może się przydać
![]() Patch CRepository4all.rmp załączony w pakiecie. |
![]() |
![]() |
19 Aug 2014, o 16:41 |
alfred123 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czy na N8 TweakS będzi edziałał ?
|
![]() |
![]() |
19 Aug 2014, o 17:05 |
MUsk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Będzie działał
![]() |
![]() |
![]() |
20 Aug 2014, o 12:49 |
alfred123 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dzięki. Fajna aplikacja i wersja angielska jest lepsza
![]() |
![]() |
![]() |
20 Aug 2014, o 23:35 |
Tłumaczenie nie objęło w całości takich pluginów jak "Ustawienia orientacji ekranu" oraz "Buforowanie aplikacji". Występuje tutaj problem z zapisem danych po edycji. Jest to w zasadzie parę wyrazów, których tłumaczenie ująłem w ruchomym opisie wtyczki. Z "Ustawień Bluetooth" usunąłem opcję wyboru folderu docelowego dla odebranych plików BT. Powodem było niewłaściwe działanie tej opcji po zapisie zmian w pluginie.
Działanie poszczególnych wtyczek w telefonie zależne jest od platformy, na której oparty jest System. Część opcji nie byłem w stanie przetestować dlatego też w niektórych miejscach tłumaczenie odbywało się w "ciemno", i być może jest niewystarczające lub niezrozumiałe. Niewątpliwie było to największe i najcięższe tłumaczenie jakiego do tej pory się podjąłem i mam nadzieję, że pomoże one wielu w obsłudze tego cennego programu. To co widać na powyższych screen'ach, to zaledwie 1/3 tłumaczenia. Reszta znajduje się w opisach dla każdej z opcji. Zobrazowano ustawienia 15-stu wtyczek spośród 23. P.S. Czekam na propozycje lepszego tłumaczenia od tzw. znawców tematu... |
![]() |
![]() |
27 Apr 2019, o 16:50 |
potaczx ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ma ktoś linki? Wygasły...
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 12 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Free Download » Aplikacje » Aplikacje: Symbian » Aplikacje: Symbian^3 |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)