by novixes » 14 Nov 2013, o 23:58
Dzięki za odpowiedz,
A teraz troszkę jaśniej.
Chcę zlikwidować denerwujący dźwięk „beep”
który towarzyszy podczas nagrywania rozmowy w -> NOKIA C5 <-
I. HAKOWAĆ / NIE HAKOWAĆ – Oto jest pytanie…
Przeczytałem ze podobnie jak w androidzie trzeba zrobić „root” tak i na symbianie trzeba zrobić odpowiedni hacking żeby odblokować telefon i umożliwić modyfikację oryginalnego softu -> ALE pojawianie się sprzecznych opinii o konieczności hackowania powoduje, że pytam Was jako specjalistów o zdanie. Czy jest potrzebne shakowanie C5-tki czy nie ?
Sam po za chęciami do zrobieni tego nie posiadam takiej wiedzy sugerowałem się tymi oto linkami
http://www.youtube.com/watch?v=fdenBh23Q9ohttp://www.ipmart-forum.pl/showthread.p ... 1-005-hackPhoenix -> opinie są podzielone jedni uważają go za przestarzały inni za rewelacyjny. Dla mnie może mieć nawet 100 lat ważne żeby dział. No chyba, że technologicznie jest tak przestarzały że to co inny program zrobi za 1 kliknięciem tu trzeba będzie spędzić 30 minut.
NIE WIEM -> DLATEGO PYTAM
i liczę na wasza opinię i linki
II. PATCH… Cóż za dziwna bestia…
Jeśli już wyjaśni się sprawa konieczności lub też nie, hackowania zabieramy się za PATCHE.
Dodaję to nowe słówko do mojego słownika - i pytam…
Jakiego patcha użyć ? Mocno wierzę że nie będę musiał sam
go tworzyć bo to mocno pokomplikuje sprawę. Było by cudownie gdyby ktoś był tak uprzejmy wskazał mi już gotowego
a jeszcze piękniej jak by wskazał mi drogę jak go przenieść…? Zainstalować…? Podmienić…? Skutecznie, tak aby beep, wydało swoje ostatnie tchnienie…
Liczę na waszą pomoc, i konkretne odpowiedzi
Udało mi się samemu zrobić Root androida
na moim Samsungu Galaxy i lekko go odchudzić z niepotrzebnych aplikacji dlatego podejrzewam ze z konkretnym wsparciem nie zajmie to wiele czasu
Wiem, że nie jest łatwo opisać taki proces
dlatego jeśli ktoś będzie na tyle uprzejmy
i będzie dysponował wolna chwilą (bo podejrzewam że nie zajmie to więcej niż 15 min) to możemy to zrobić razem przez skype czy telefon nie widzę problemu dzwonie i działamy trzeba sobie pomagać prawda
Będę wdzięczny za kontakt ponieważ zależy mi na czasie.
Gadu -> 7466438 (niewidoczny) -> nie zawsze jestem przy kompie ale zawsze odpisuje.
Mail ->
novixes@o2.plDzięki
Pozdrawiam