![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Off-Topic » Humor |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 5 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Uwaga na propozycje od obcokrajowców - szczególnie z |
---|
![]() |
5 Oct 2009, o 20:29 |
patryk-88 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Parę dni temu dostałem fajnego mejla od pewnego murzyna z Nigeri.
To jego treść. Hello, I am interested on your suitable item on ALLEGRO so i will like to make the payment through Bank Transfer so i will want the item ship out upon payment confirmation send successfully and confirmed by the bank so i would like you to email me with your best offering price in (EUR)Currency kindly get back to me as soon as possible so that i would be able to make the necessary arrangement required for the payment and shipping together via POCZTEX/EMS. Hope that the item am inquiring is working perfectly in a good condition? So i would be expecting your urgent reply as soon as possible."""""""" Best Regards Ogólnie piszą różnie a to do dziadka a to do siostry mają wysłać bo ma urodziny etc. Otuż jest to jak najbardziej robienie ludzi w wałek. Potem przesyłają rzekome potwierdzenie i proszą o szybką wysyłkę gdyż nie chcą czekać aż pieniądze będą już na naszym koncie. Ten typ zaproponował mi za nokię 2680 sporą sumkę, więc zainteresowalem się gościem ale jak poczytałem o takich przekretach to napisałem mu parę bluzgów i wiadomośći do spamu. Ludzie, uważajcie na takich typów. Nie wysyłajcie paczki zanim faktycznie kasa nie dojdzie na wasze konto. Miał ktoś moze podobne mejle ? Ktoś próbował dłużej korespondować? |
Last post |
![]() |
![]() |
5 Oct 2009, o 20:55 |
Zaza. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
patryk-88, ja miałem od POLAKA jak sprzedawałem sagema my411x. koleś twierdził we wysłał kasę i chciał żebym mu fota wysłał chodź kasa jeszcze nie doszła. trwało to około 2 tygodnie po czym stwierdził ze to wina poczty i się skończyło
![]() |
![]() |
![]() |
5 Oct 2009, o 21:13 |
adrian-93 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dostałem też kiedyś rzekomo od jakiegoś "araba"
|
![]() |
![]() |
5 Oct 2009, o 21:28 |
wasiesto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jako firma sprzedaję troszkę pierdołek na allegro i takie maile zdarzają się bardzo często,
gdy takie coś dostaniecie to od razu zgłaszajcie to do serwisu, niech pracownicy się tym zajmą a w przyszłości będzie tego mniej |
![]() |
![]() |
6 Oct 2009, o 09:54 |
michalsiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja dostałem też od jakiegoś "higga" kiedyś maile, żebym musprzedał telefon, zapłaci za niego 2 razy więcej niż ja chciałem, obym szybko mu wysłal a on jakimś transferem kasę wyśle. Sh!t i nie zawracajcie sobie głowy oszustami tylko zgłaszajcie
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 5 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Hyde Park » Off-Topic » Humor |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)