Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Software |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 7 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[6303c] Gadu-Gadu i Minimalizacja |
---|
[6303c] Gadu-Gadu i Minimalizacja | 23 Jun 2010, o 14:47 |
verbatim05 - 10% 15/4 0
|
Włączyłem sobie Phoenixem obsługę minimalizacji.
Otóż w mojej Nokii 6303c działa zatrważająco dobrze Mogę zminimalizować KD Playera i na deser włączyć jeszcze Gadu Gadu Nie pojawia mi się też "Przywrócić aplikację?"...Ani "Out of Memory" Jednak mam inny problem... Otóż dobra - Krótka piłka panowie. Chciałem sobie włączyć obsługę minimalizacji w tej oto Aplikacji. Gadu Gadu 3.10.2. Ponieważ mam Nokię 6303c - muszę sobie dodać linijkę do Manifestu. Za pomocą wbudowanej opcji nie mogę zminimalizować aplikacji. W czym problem ? Nie mogę za cholerę dostać się do archiwum. A żeby przeprowadzić edycję Manifestu, trzeba właśnie to zrobić. Ale ani Winrar, ani 7-zip nie chce mi tego otworzyć. Próbowałem trochę to obejść za pomocą MultiMe. Niestety - on też się poddaje ponieważ...heh...musi otworzyć GG.jar jako archiwum. Zauważyłem że aplikacja na Nokii jest oznaczona symbolem kluczyka. Czy to DRM ? Czy mogę się dostać w jakiś sposób do tego archiwum ? Czy znacie inny program GaduGadu Mobile który da się przerobić ? NIE interesują mnie - Starsze wersję GG Mobile (Poniżej 3.8 ) GaduAIR (Ciągle gubi kontakty, włącza się co drugi raz - za pierwszym prosi o zmiane Internet na GaduAIR) Inspiro (gubi archiwum) P.S - Jeżeli podanie linku do tej aplikacji łamie regulamin, proszę serdecznie admina o jego wywalenie Dzięki i sorry |
Last post |
[6303c] Re: Gadu-Gadu i Minimalizacja | 23 Jun 2010, o 18:29 |
kosmita1993 - Friend 1317/140 3159
|
Ja otwieram aplikacje jar programem izarc, ale jeśli to DRM to pewnie i tak to nie pomoże.
Możesz też spróbować dodać do tej aplikacji plik JAD i w nim dopisać tę linijkę, a następnie oba pliki przenieść na telefon. EDIT: Czy przypadkiem nie wyciągnąłeś tego GG prosto z telefonu? Jeśli tak to pobierz z internetu "czysty" (tj. nie odpalany na żadnym telefonie) plik JAR i spróbuj edytować go za pomocą IZArc. [ Dodano: 23 cze 2010, o 18:29 ] Właśnie pobrałem GG Mobile 3.8.2 stąd: http://www.idg.pl/ftp/mobile_3263/Mobilne.Gadu.Gadu.3.8.2.Java.html i bez żadnego problemu dorwałem się do manifestu wyżej wymienionym programem. Natomiast GG Mobile w wersji 3.10.2 nigdzie nie mogę znaleźć... |
[6303c] Re: Gadu-Gadu i Minimalizacja | 23 Jun 2010, o 23:51 |
nemo333 - Sponsor 9190/98 6525
|
prawdopodobnie masz wersje z certyfikatem która po ściągnięciu pozwala na ustawienie żeby bez pytania łączyło z netem. takiej nie przerobisz. nie mogę przez komputer pobrać niecertyfikowanej wersji a na fonie odrazu mi chce instalować i nie mogę wydobyć jara
poza tym lepiej przesiąść się na palringo bo jest darmowe i da się dodać minimalizacje w przeciwieństwie do oficjalnego GG |
[6303c] Re: Gadu-Gadu i Minimalizacja | 24 Jun 2010, o 11:12 |
verbatim05 - 10% 15/4 0
|
kosmita1993 wrote: Ja otwieram aplikacje jar programem izarc, ale jeśli to DRM to pewnie i tak to nie pomoże. Możesz też spróbować dodać do tej aplikacji plik JAD i w nim dopisać tę linijkę, a następnie oba pliki przenieść na telefon. EDIT: Czy przypadkiem nie wyciągnąłeś tego GG prosto z telefonu? Jeśli tak to pobierz z internetu "czysty" (tj. nie odpalany na żadnym telefonie) plik JAR i spróbuj edytować go za pomocą IZArc. [ Dodano: 23 cze 2010, o 18:29 ] Właśnie pobrałem GG Mobile 3.8.2 stąd: http://www.idg.pl/ftp/mobile_3263/Mobilne.Gadu.Gadu.3.8.2.Java.html i bez żadnego problemu dorwałem się do manifestu wyżej wymienionym programem. Natomiast GG Mobile w wersji 3.10.2 nigdzie nie mogę znaleźć... Właśnie też tak próbowałem. Pobrałem Gadu z ich strony bezpośrednio na PC. Niestety nadal nie mogłem dostać się do archwium. Jednak gdy pobrałem Gadu z twojego linku to zaskoczyły mnie dwie rzeczy : 1. Wreszcie mogłem edytować manifest 2. Wg mojej Nokii 6303c - jest to wersja nie 3.8.2 lecz 3.10.2 !! Czyli ta najnowsza ! Pomyliłeś się na korzyść że tak powiem Być może dlatego że pliki **.rms z starego gadu po prostu zostawiłem. Być może że to jest naprawdę najnowsza wersja tylko że pobrana bez DRM. Nie wiem ale cieszy mnie ten fakt nemo333 wrote: a na fonie odrazu mi chce instalować i nie mogę wydobyć jara Ja po prostu aplikację przenoszę na kartę pamięci. A tam po otwarciu jej w komputerze pojawia mi sie po prostu jar Potem zmieniam nazwę, przykładowo na gadugadu_jar i instalkę mogę np. komuś wysłać Przynajmniej u mnie tak hula. A to Parlingo - powiem ci, bardzo dobra alternatywa dla GGMobile. Podoba mi się wygląd, dźwięk po otrzymaniu wiadomości i ogólnie mechanika aplikacji. Dzięki ! Na pewno będe korzystał |
[6303c] Re: Gadu-Gadu i Minimalizacja | 15 Jan 2011, o 12:33 |
botakjuzmam - User 2/0 0
|
Mam nokie 6303c gdy pobiorę aplikacje Gadu-Gadu ładuję mi się do 8% i dalej nie idzie. Czy ktoś mógłby mi pomóc w ściągnięciu gadu, byłabym wdzięczna. A także na model telefonu Nokia 2630.
Liczę na pomoc i z góry dziękuję. To mój nr gg 267670 proszę o kontakt. |
[6303c] Re: Gadu-Gadu i Minimalizacja | 15 Jan 2011, o 12:44 |
_NeedSpeed_ - Junior Admin 4927/227 5466
|
botakjuzmam, masz ściągnięte konfiguracje internetu?
|
[6303c] Re: Gadu-Gadu i Minimalizacja | 15 Jan 2011, o 13:04 |
botakjuzmam - User 2/0 0
|
tak, mam.
|
Top |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 7 posts ] Previous topic | Next topic |
|