Witam, to mój pierwszy post na tym forum,nie wiem czy w odpowiednim dziale piszę, jak nie to wybaczcie. O telefonach mam znikome pojęcie, dlatego zwracam sie do Was o pomoc. O co mi chodzi:
Dostałem od kolegi używaną Nokię n96. Ma mi ona służyć tylko jako nawigacja do roweru. Chcę wgrac do niej Garmina. Tylko jest „mały” problem. Telefon ten nie ma wielu funkcji. W menu narzędzia nie ma m.in. ustawień GPS, czy WLAN. W zasadzie menu na pierwszy rzut oka wygląda jak trzeba, ale jak się troche pogrzebie w ustawieniach i funkcjach to znacznie odbiegaja one od tych w instrukcji obsługi (instrukcji nie dostałem, na necie znalazłem), są bardzo okrojone.
Trochę opisze ten tel.:
-udało mi się ustawić WAP/GPRS, ale przeglądarka wyświetla tylko chińskie znaki!!! Polskie znaki to kwadraciki.
-jak z ery dostawałem SMA-a z ustawieniami GPRS czy MMS to tel odrzucał zapisanie parametrów”
- w profilach GPRS i WAP są poustawiane parametry jakis chińskich operatorów
- żadne pliki z rozszerzeniem .jar i .jad nie odpalają.
- nie znam tego tel, ale wydaje mi się, że niektóre komunikaty w menu są jakby źle przetlumaczone
-część menu jest po polsku, a część po angielsku
-pod baterią jest napisane: MADE IN FINLAND, RM- 247, CODE:0573063, IC: 661L-RM/247
- po wpisaniu *#0000# wyskajuję: Nokia N96. V 05.20 , 12.11.07, RM-233,Wariant: 00.00
- plomby są pozrywane, także na pewno tel był rozkręcany.
Co o tym myślicie, są jakieś szanse bym odpalił na tym Garmina? Co trzeba zrobić by działał jak powinien ?
Pozdrawiam, Seba