według mnie? Nokia. Wave ma lepszy ekran, wygląda bardziej jak android ale cierpi na poważny brak aplikacji, Do 5530 możesz wgrać port c6 co da ci możliwość obsługi widżetów, a aplikacji i motywów jest bądź co bądź całkiem sporo. Bawiłem się oboma telefonami i według mnie lepsza jest 5530
ZTE Blade nie polecam sama nazwa źle mi się kojarzy niby duży ale wspaniały to on nie jest lepiej zastanów się nad Samsung Galaxy Y lub SE Live With Walkman też mały i w tym samym przedziale pieniężnym jest do 500 zł max i o wiele lepszy jest od tego Samsunga Galaxy Y jeśli chcesz coś małego z smartfonów i konkretnego na androidzie to SE LLW będzie najlepszy a już jest nawet aktualizacja do androida 4.0 ICS lub będzie w czerwcu więc polecam kupno SE Live With Walkman na pewno się na nim nie zawiedziesz.
Last edited by hubert123454 on 24 Apr 2012, o 09:50, edited 1 time in total.
Moje fony: LG u8110 > SE k750i@w800i > SE C702(Tuning) > SE Xperia X8@Walkman W8 > Microsoft Lumia 640 DS > Xiaomi Redmi Note 4X > Xiaomi Redmi Note 8T *Telefony które posiadam obecnie są wypisane pogrubioną czcionką "niektórym ludziom trzeba tłumaczyć łopatologicznie albo łopatą"