![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
Previous topic | Next topic Page 9 of 10 [ 145 posts ] Go to page Previous 1 ... 6, 7, 8, 9, 10 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Wgrywanie języka polskiego do telefonu zza granicy. |
---|
![]() |
12 May 2016, o 20:56 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przy takim telefonie to pierw sprawdziłbym jego oryginalność
![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
12 May 2016, o 23:13 |
darekku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam
Sprawdziłem wszystkimi znanymi mi i wyczytanymi w necie sposobami..według nich na pewno oryginał (chociaż na pewno to umarł Kopernik ![]() Znalazłem coś takiego: Są tam softy do gold, black i carbon. Nice weir czy po wgraniu któregoś z nich nie stracę tapet, wygaszaczy i dzwnków Sapphire które są obłędne...chyba, że jest jakaś metoda flashowania która zmieni tylko język bez innej zawartości (mam co prawda angielski, ukraiński i rosyjski lecz brakuje polskiego do SMS-ów ![]() Nie wiem też gdzie po pobraniu wkleić soft żeby Phoenix go zobaczył przy flashu ? Moim innym problemem jest stary Dell (jedyny z windowsem , reszta to bateria maców iPhonów i iPadów, z którymi umiem zrobić prawie wszystko, z Nokią niewiele potrafię) na którym próbuję coś kombinować z Sapphire. |
![]() |
![]() |
25 Aug 2018, o 13:55 |
estor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam e6 wgrałem sobie soft który chce mieć bo ma np powiadamianie o nieodebranym połączeniu przez diode ładowania ale nie ma jezyka polskiego , czy jest możliwość dogrania samego jezyka ?
próbowałem podczas wgrywania zrobić coś takiego w opcjach wykasowałem plik o nazwie euro1 i dodałem plik o nazwie euro3 , ale telefon nie wstał. Mam jakiejś inne opcje ? |
![]() |
![]() |
27 Aug 2018, o 10:47 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
estor wrote: wgrałem sobie soft który chce mieć Zazwyczaj nie można mieszać softów oryginalnych z modyfikowanymi. Musiałbyś „ugotować” swoją wersję, czyli modyfikować ten zmodyfikowany. |
![]() |
![]() |
7 Nov 2021, o 15:26 |
llamusek113 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam wyłumaczy ktoś krok po kroku jak wgrać język PL do Nokii 5310 RM-303? Czy da rade to zrobić po kablu usb ?
|
![]() |
![]() |
7 Nov 2021, o 15:47 |
Wunder Wungiel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
llamusek113, Najpierw wpisz *#0000# w dialer, i pokaż zdjęcie z wynikiem (lub samą wersję oprogramowania)
|
![]() |
![]() |
7 Nov 2021, o 16:04 |
Po wpisaniu kodu wyskoczyło:
Nokia 5310 V10.10 RM-303 (c) Nokia Wariant: 00.00 Virtual Variant: No virtual variant Language: V10.10 23-03-09 RM-303 (c) Nokia ( |
![]() |
![]() |
7 Nov 2021, o 16:38 |
Ok.
Więc tak: 1. Pobierasz soft do swojego telefonu stąd: polskie-softy-do-prawie-kazdego-modelu-z-symbianem-s60-i-nokia-os-s40-vt34987.htm Jest w Parcie 1, bezpośredni link: Wypakowujesz na komputerze. 2. Wyłączasz WSZYSTKIE ANTYWIRUSY. 3. Instalujesz Phoenix z tego linku: Lub: 4. Wchodzisz do folderu C:\Program Files (x86)\Nokia\Phoenix\Products. 5. Tworzysz tutaj folder RM-303. 6. Kopiujesz wszystkie pliki z wypakowanego archiwum do tego nowo utworzonego folderu RM-303 7. Włączasz program Phoenix, i podłączasz swoją Nokię włączoną kablem USB. Wybierasz tryb Nokia Suite/PC Suite na telefonie. 8. Z listy Connections w programie wybierasz USB-X RM-303. 9. Klikasz na File -> Open Product -> Wpisujesz i wybierasz RM-303. 10. Klikasz na Flashing -> Firmware Update. 11. Klikasz w trzy kropki i wybierasz jedyną pozycję jaka tam jest. 12. Klikasz w Options i usuwasz czerwone pliki. 13. Klikasz OK 14. Klikasz na Refurbish. Telefon się wyłączy, a na ekranie komputera będzie widoczny postęp flashowania. ABSOLUTNIE NIE ODŁĄCZAJ KABLA! I najlepiej rób to na laptopie. 15. Na koniec powinien pojawić się komunikat Firmware Updating Successed. Odłączasz telefon, wyjmujesz i wkładasz baterię. Włączasz telefon i masz język polski ![]() Proces usuwa dane. Jeśli pomogłem, kliknij ![]() ![]() [ Dodano: 7 lis 2021, o 15:38 ] I wyłącz przed operacją wszystkie programy oprócz przeglądarki z otwartym forum ![]() |
![]() |
![]() |
7 Nov 2021, o 19:11 |
Zainstalowałem podłączam nokie pod pc i w programie w okienku Connections klikam i jest tylko opcja " NO CONNECTION " co musze zrobić zainstalować jeszcze jakieś sterowniki?
|
![]() |
![]() |
7 Nov 2021, o 19:44 |
Przeczytaj dokładnie
[ Dodano: 7 lis 2021, o 18:44 ] Nokię podłączasz później, przeczytaj UWAŻNIE mój post |
![]() |
![]() |
7 Nov 2021, o 20:12 |
no tak odpalam program i dopiero później podłączam telefon ale nie działa
|
![]() |
![]() |
7 Nov 2021, o 21:45 |
A wybierasz tryb PC suite na telefonie?
|
![]() |
![]() |
7 Nov 2021, o 23:14 |
Tak. A ogólnie jak zainstaluje nokia suite to pc mi wykrywa nokie tak to nie wykrywa. Ale program phoenix nie chce wykryć i nie wiem co robić
|
![]() |
![]() |
8 Nov 2021, o 01:03 |
GarfieldWithNokia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a wgle to jaki system i jakie usb? 2
.0? |
![]() |
![]() |
8 Nov 2021, o 09:17 |
Najpierw odinstaluj nokia suite. Rob wszystko przez USB 2.0. I w liscie connections nic nie ma? Powinno byc USB X - RM-303
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1 ... 6, 7, 8, 9, 10 Next Page 9 of 10 [ 145 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)