Register Login

Site RulesFAQSearchContact
PortalBlogWikiChat

Previous topic | Next topic
Page 1 of 1 [ 7 posts ]
Print view
Write comments Post new topic

WiMP, Deezer, może Spotify, czyli który serwis do streamingu muzyki wybrać?

Post WiMP, Deezer, może Spotify, czyli który serwis do streamingu muzyki wybrać? 26 Jan 2013, o 21:43

Male - Uploader Mod  Posts/Topics2783/1425  Reputation point 6311 
Offline  Profile  WWW 
Linux Chrome
Użytkujecie jakiś serwis od streamingu muzyki? Jesteście zadowoleni? Brakuje wam dostępu do utworów jakiegoś artysty?
Zastanawiam się na jednym z kilku serwisów streemingowych. Miejsca na telefonie trochę brakuje, by biblioteka muzyczna mnie zadowalała, a i na komputerze zaoszczędziłoby to sporo megabajtów, nie mówiąc już o tym, że jedna płyta w sklepie (czy tam iTunes) kosztuje więcej, niż miesięczne konto premium na WiMP.

Nawet nie wiem kiedy i jak u nas tego tak wiele, ale wybór odpowiedniej oferty może być niełatwy, przynajmniej na pierwszy rzut oka.

Do wyboru:
  • WiMP
  • Deezer
  • Spotify (oficjalnie dostępny na wiosnę)
  • Grooveshark
  • Muzo.pl

Najbardziej skłaniam się ku WiMP-owi, wynika to głównie dzięki cenie abonamentu, współpracy z moim operatorem i najatrakcyjniejszej aplikacji mobilnej, ale nie wiem jak z muzyką. Na razie nie mam niestety jak przetestować. ;)

Last post
Reply with quote 

Post Re: WiMP, Deezer, może Spotify, czyli który serwis do streamingu muzyki wybrać? 27 Jan 2013, o 12:08

Male - 70%  Posts/Topics266/64  Reputation point 174 
Offline  Profile 
Android Safari
Ja używam Spotify odkąd wprowadziłem się do Szwecji. Żeby słuchać na telefonie musisz mieć spotify premium.Polecam :)
Reply with quote 

Post Re: WiMP, Deezer, może Spotify, czyli który serwis do streamingu muzyki wybrać? 27 Jan 2013, o 15:08

Offline  Profile  WWW 
Linux Chrome
Panie, to ile to tam u Was kosztuje? Trochę boję się o cenę w Polsce, gdy serwis już oficjalnie wystartuje.
Brakuje jakiejś muzyki? Metallica jest dostępna? Bo na WiMP i na Deezerze ich brakuje :)

Od wczoraj testuję WiMP-a na iPhonie i wszystko pięknie działa, a jeśli już zauważam braki, to pokrywają się z tymi na deezer.com, więc są do przełknięcia.
Reply with quote 

Post Re: WiMP, Deezer, może Spotify, czyli który serwis do streamingu muzyki wybrać? 27 Jan 2013, o 17:20

Male - 70%  Posts/Topics266/64  Reputation point 174 
Offline  Profile 
Android Safari
Dostępne jest wszystko. Nawet najnowszy album metalliki,trąbią o tym. Jest spotify unlimited i premium,ten drugi ma wszystko i kosztuje przeliczając 49,50zł. Ten pierwszy ma m.in. lepszy bitrate i kilka funkcji z Premium. Kosztuje przeliczając 24,50zł. Free jest tylko na PC,i żeby mieć go trzeba posiadać fb.

P.S. Te przeliczane ceny to dzielone przez 2 szwedzkie ceny w koronach,bo 1 korona to ok. 50gr. a więc ceny też są niedokładne ;_;
Reply with quote 

Post Re: WiMP, Deezer, może Spotify, czyli który serwis do streamingu muzyki wybrać? 27 Jan 2013, o 17:22

Male - Friend  Posts/Topics1573/235  Reputation point 1321 
Offline  Profile   
Windows 7 Chrome
Z tego co słyszałem to podobno Deezer jest darmowy na 15 dni,można ściągać itp ale format jest podobno bez końcówki i nic tego nie otwiera poza Deezerkiem...
Reply with quote 

Post Re: WiMP, Deezer, może Spotify, czyli który serwis do streamingu muzyki wybrać? 11 Feb 2013, o 22:11

Offline  Profile  WWW 
Linux Chrome
Skejter100 wrote:
Jest spotify unlimited i premium,ten drugi ma wszystko i kosztuje przeliczając 49,50zł. Ten pierwszy ma m.in. lepszy bitrate i kilka funkcji z Premium. Kosztuje przeliczając 24,50zł.

Jeśli tutaj wyskoczą z ceną ponad 40 zł, to szans dla nich nie widzę. :P

[ Dodano: 27 sty 2013, o 16:28 ]
Aero12 wrote:
Z tego co słyszałem to podobno Deezer jest darmowy na 15 dni,można ściągać itp ale format jest podobno bez końcówki i nic tego nie otwiera poza Deezerkiem...

Wszędzie jest dostępne darmowe konto, a tryb offline jest dostępny chyba w każdym najwyższym abonamencie, to jasne.
Na kompie na pewno się skuszę na muzykę offline, ale na smartfonie to nie ma sensu.

[ Dodano: 11 lut 2013, o 21:11 ]
Spotify już w Polsce! Wersja premium za jedyne 20 zł :O
http://www.spidersweb.pl/2013/02/spotif ... cznie.html
Reply with quote 

Post Re: WiMP, Deezer, może Spotify, czyli który serwis do streamingu muzyki wybrać? 11 Feb 2013, o 23:02

Male - Sponsor  Posts/Topics2793/816  Reputation point 4150 
Offline  Profile 
Symbian Opera
spotify obsługują również symbiana nie to co wimp lub deezer :D

Reply with quote 

Write comments  Post new topic

Page 1 of 1 [ 7 posts ]
Previous topic | Next topic

Search for

Jump to

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest