nemo333 wrote:Brak dobrego i taniego urządzenia z fizyczną QWERTY(jest jakikolwiek z fizyczną klawą? )
Nie ma, niestety.

nemo333 wrote:Brak wysyłania przez BT czegokolwiek. Ostatnimi czasy często wysyłam fotki przez BT i muszę to mieć
W przeciągu 2 miesięcy powinno to być bez żadnych kombinacji. Na dzień dzisiejszy, odblokowany bootloader i specjalna aplikacja.

nemo333 wrote:Brak alternatywnej przeglądarki.
Potwierdzam. I to się pewnie nie zmieni. Chociaż tak patrzę, że chyba po odblokowaniu można mieć Opera Mobile, ale pewny nie jestem.

IE nie jest kiepska, jednak ma minus, który znalazłem i mnie denerwuję: nie skaluje tekstu ładnie do ekranu, gdy jest nad nim obrazek. A tak to niczym nie ustępuje.

nemo333 wrote:Płatne gry, nawet Angry Birds.
Line Birds aktualnie gram, darmowa.

A Angry Birds kosztuję jakieś 3 złote, tak samo Fruit Ninja. Oczywiście jak odblokujesz system i wgrasz Custom ROM to będziesz miał za darmo.

nemo333 wrote:Są jakieś dobre appsy do
nemo333 wrote:-przeglądania rozkładów jazdy autobusów,
Transportoid - fajna, wygodna, znana z Androida. Pomysłowo zrobiona z wykorzystaniem przesuwania palcem w bok.
Bilcom - pociągi, jeśli Cię interesują. Bardzo dobra aplikacja, nawet opóźnienia pokazuje, jeśli oczywiście są odnotowane.

jakdojade.pl - sam pisałem do nich,
http://jakdojade-pl.sugester.pl/jakdoja ... e-7-Kiedy-Oryginalnie MS Office - wygodny, dopracowany, można tworzyć dokumenty i je odczytywać. Nie wiem jak wygląda sprawa z plikami od OpenOffice.
PDF - Adobe Reader, też spełnia całkowicie zadanie.

nemo333 wrote:-kwejka, demotów, basha itp,
Nie korzystam, nie wiem. IE radzi sobie z takimi stronami.
Aplikacja GG - po komentarzach mogę stwierdzić, że działa, sam nie korzystam.
Nokia Nawigacja, Nokia Mapy... Godne zachwalenia, wszystko działa sprawnie, GPS też w porządku. Nie wiem czy Cie to interesuje, ale nie ma chyba fotoradarów.
nemo333 wrote:-Coś w stylu Sports Tracker
Endomondo - korzystałem i jak najbardziej sprawdził się. Ma parę funkcji jak zatrzymanie czasu przy postoju, angielski trener głosowy i inne bajery, np. możliwość zapisywania wyników.
nemo333 wrote:-Tapatalk lub inna obsługa forum?
Nic nie wiem, ale patrzę po market place i jest jakaś aplikacja, tapatalk nie widzę. Ale na forum WP widziałem, że pisali posty z tej aplikacji, więc chyba jest.

nemo333 wrote:Jak wygląda sprawa z "bezpłatnymi aplikacjami"? Są jakieś cracki, modyfikowane apk czy trzeba kupować każdą aplikację?
Jak odblokujesz bootloader i zainstalujesz Custom ROM, to możesz korzystać z dobroci lewego downloadu, czyli wgrywanie instalek na komórkę, ściągają pliki na kompa.
nemo333 wrote:Jak z wgrywaniem custom ROMów? Słyszałem że L800 ma blokowany bootloader i nie ma nic, L710 ma w większości możliwość odblokowania, tak? A jakie są modyfikacje w tych customach?
RainBow Mod i Lumiatrix - chyba najlepsze, bo oferują najwięcej. Obydwa mody dostępne na L710 i na L800. Co do odblokowania to naprawdę nie wiem jak to wygląda. Lumię 710 można każdą, L800 chyba już też.

Służę pomocą dalej.