Please Login or Register, to see this Content
wunderwungiel is not in the sudoers file. This incident will be reported.
Same serwery archive.org seedują materiały, które są tam udostępniane.Wunder Wungiel wrote:Na Archive.org możesz podejrzeć zawartość archiwów.
Jest niby również torrent, ale nikt go nie seeduje pewnie.
Torrent to udostępnianie i pobieranie tylko tego, co wskażemy. I niczego więcej. U podstaw mechanizmu peer-to-peer jest to, by nie tylko pobierać, ale i udostępniać, bo gdyby każdy tylko pobierał to nikt by nic nie pobrał, bo nie miałby od kogo.Manna5 wrote:Z torrentem są różne historie, że np. udostępnia zawartość dysku itp. Więc jak jest opcja pobrania przez normalny protokół to według mnie chyba tak lepiej.
To kwestia konfiguracji systemu operacyjnego (zapewne Windowsa).Manna5 wrote:Kto wpadł na pomysł, aby gdy nie ma mnie w domu i nie mam możliwości naciskania klawiszy komputer automatycznie przechodził w stan uśpienia?!
Podczas uśpienia nie pracuje system operacyjny, a więc i połączenie sieciowe nie będzie działać (poza niskopoziomowymi funkcjami, np. Wake-On-Lan przewodowej karty sieciowej lub ewentualnie jakimiś wbudowanymi w BIOS/UEFI).Manna5 wrote:Kto wpadł na pomysł, aby w trybie uśpienia zrywane było połączenie sieciowe?
Twórca przeglądarki.Manna5 wrote:Kto wpadł na pomysł, aby w przypadku utraty połączenia kasować plik częsci (part) - po co on w takim razie jest?
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests