![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Sprawy Forum » Ogłoszenia & Propozycje |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 18 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[Propozycja] Wstawianie uploadów do jednego tematu, zamiast każdy do osobnego. |
---|
![]() |
30 Mar 2010, o 12:46 |
Kiciock ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam takie pytanie. Raczej dwa. Czy nie lepiej zrobić tak, że jeśli ktoś wrzuca powiedzmy 10-15 motywów to umieszcza to w jednym temacie? Tak samo z podobnymi aplikacjami? Nawet łatwiej się to przegląda. Drugie pytanie. Czy właściciel forum nie będzie miał kłopotów i czy w ogóle jest to fair jeśli user wrzuca motywy z innego źródła, chamsko daje screeny ich autorstwa i jedyne co robi to wrzuca je na inny serwer? Ja, jeśli już to bym napisał, że znalazłem fajne źródło motywów a nie nabijał sobie rep i ilość tematów wrzucając je pojedyńczo. Kto zajrzy teraz do działu motywy symbian to zobaczy o co mi chodzi.
|
Last post |
![]() |
![]() |
30 Mar 2010, o 13:33 |
kurupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Quote: Czy właściciel forum nie będzie miał kłopotów Niewykluczone. Quote: i czy w ogóle jest to fair jeśli user wrzuca motywy z innego źródła, chamsko daje screeny ich autorstwa i jedyne co robi to wrzuca je na inny serwer? Każdy tak robi, więc ja tu nie widzę problemu. Quote: Ja, jeśli już to bym napisał, że znalazłem fajne źródło motywów a nie nabijał sobie rep i ilość tematów wrzucając je pojedyńczo Według mnie tak jak jest to estetycznie jest. A punktów reputacji to i tak nikt prawie nie daje więc... |
![]() |
![]() |
30 Mar 2010, o 13:43 |
motywy-s60v5-vf162.htm
Wszystkie z pewnej strony której adres jest w linkach do screenów. Ja bym proponował, że jeśli ma ktoś fajne motywy, nie ważne skąd, ale ma ich dużo to niech zrobi sam screeny i wrzuci jako paczkę do jednego tematu. Oczywiście każdy do pobrania osobno. I proponowałbym te tematy które podałem wyżej scalić, dać link do źródła a dla autora ostrzeżenie. Bo nikt by nie chciał, żeby jego patche i screeny leżały na innym forum bez podania źródła, tak samo jest z motywami. |
![]() |
![]() |
30 Mar 2010, o 13:51 |
A co jeśli ktoś z tej stronki (zedge) też skopiował skądś te motywy ?
Ostrzeżenie trzeba sobie darować, pisemne upomnienie wystarczy, nie ma co zrażać kolesia. A kto jest sprytny, to na pewno zna tą stronę... Mi to tam obojętne w przypadku motywów, ale jeżeli ktoś by skopiował mojego patcha, to bym na innym forum zrobił niezłą rozpierduchę ![]() PS. Niech się maciek lepiej nie zajmuję ew. scalaniem tematów xd |
![]() |
![]() |
30 Mar 2010, o 16:13 |
23 tematy zamiast jednego- Brawo.
23 motywy żywcem zerżnięte z innego portalu- Brawo. Moderacja nic nie robi- Brawo. Jeśli sami uważacie, że to nic złego to widocznie nie dbacie o reputacje a za kilka dni/tygodni zobaczymy kilkaset tematów z grami i innym stuff'em na telefony zerżnięte z innych portali. Zapomniałbym. kurupt - Jeśli jakaś strona kopiuje bez podania źródła czyjąś pracę to my to róbmy także. Tak? Ktoś te screeny zrobił, ktoś w to trochę pracy włożył. Uploadujesz gry,motywy,tapety to zrób coś od siebie a nie tylko kopiuj z innych stron. [ Komentarz dodany przez: Adam: 30 marca 2010, o 16:25 ] moderacja NIC nie robi bo to byłoby trochę niepoważne. |
Last edited by Kiciock on 30 Mar 2010, o 16:16, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
30 Mar 2010, o 16:22 |
Quote: Tak? Ktoś te screeny zrobił, ktoś w to trochę pracy włożył. Uploadujesz gry,motywy,tapety to zrób coś od siebie a nie tylko kopiuj z innych stron. Life is brutal. Po części to masz rację, niestety nie wszyscy są tacy pracowici jak Ty, ja i inne osobniki z tego forum. Może te tematy z innego forum i na tym robiła ta sama osoba ? Nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie estetycznie jest 1 motyw - 1 temat. |
![]() |
![]() |
30 Mar 2010, o 16:24 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Krótko:
Każdy temat - jeden upload. Po co ma wrzucać 23 motywy do jednego posta? Wszystko by tylko było nieczytelne. Uploaduj i nie narzekaj,a sam będziesz miał więcej postów. A co do ZEDGE ![]() A co do użytkownika MarcinXM nie czepiać się. Dobrze że są nowi userzy którzy chcą coś robić a nie tylko być pijawką ![]() EOT |
![]() |
![]() |
30 Mar 2010, o 16:29 |
Każdy temat- jeden upload. Teraz jest okej a zobaczymy co bedzie gdy takich tematów będzie 300-400. Wątpie, że ktokolwiek przeglądnie jednorazowo więcej niż 20. I tu Zedge ma duży + bo łatwiej przegląda się motywy. Adam nie odbierz tego źle, ale nie mam e-penisa więc ilość postów i reputacji nie jest dla mnie ważna
![]() |
![]() |
![]() |
30 Mar 2010, o 16:40 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A mnie zastanawia scalenie wszystkich tematów z pojedynczymi motywami w jeden, z tym że każdy motyw - osobny post (nie będzie problemu z punktami reputacji czy przejrzystością). W tedy wchodząc do takiego tematu mamy wszystkie motywy, jeden pod drugim, widzimy screen każdego motywu. I nie musimy "bawić się" w otwieranie każdego tematu po to żeby zobaczyć jak wygląda motyw - tak jak to ma miejsce teraz.
Przykład z innego forum: Z resztą, jakby nie patrzeć, podobnie jest z grami/aplikacjami. Obecnie rzadko zaglądamy jeśli nazwa tematu nic nam nie mówi... |
Last edited by kosmita1993 on 30 Mar 2010, o 16:41, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
30 Mar 2010, o 16:41 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie, no ja rozumiem twoją wypowiedź, ale zauważ że tematy lepiej się przegląda w taki sposób
![]() ![]() Hmm zaczekajmy na wypowiedź Root Adminów i/lub Adminów. Jak dla mnie, to wszystko jest ok i nie ma sensu by to wszystko zmieniać. |
![]() |
![]() |
30 Mar 2010, o 16:46 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
adam wrote: Nie trzeba wajchować rolką ileś razy by zjechać na sam dół topicu Ale lepiej pokręcić rolką niż: klikać na temat -> obejrzeć (ew pobrać) -> kliknąć na przycisk wstecz -> kliknąć na następnym temacie, itd. To wszystko zastępujemy bocznym suwakiem/rolką na myszce. A zjechać na sam dół tematu można klawiszem "end". |
![]() |
![]() |
30 Mar 2010, o 17:28 |
jonny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kosmita1993 wrote: Przykład z innego forum: Tylko że to są tematy w których użytkownik wrzuca tematy swojego autorstwa. U nas to nie ma racji bytu. a tematy typy "wspaniałe motywy" to tylko zaśmiecanie forum, a i samo przeglądanie nie daj boże jak by było z 40 stron to jest jedna wielka katorga. W tym momencie jest piękny spis motywów i po nazwie można się domyślić co jest w środku, po co to zmieniać? Bo ktoś nabija posty? Szanse są równe dla wszystkich... każdy niech sobie pospamuje, dodając motywy w takich estetycznych tematach ze screenami jak robi to MarciNXM, a będę szczęśliwy. Nabijanie reputek? ciekawe kto je tutaj daje... ![]() Chris91 wrote: Jeśli sami uważacie, że to nic złego to widocznie nie dbacie o reputacje a za kilka dni/tygodni zobaczymy kilkaset tematów z grami i innym stuff'em na telefony zerżnięte z innych portali. Każdy kopiuje z pewnych swoich źródeł (czyt. portali), to normalne. Przecież nie będziemy dawać ostrzeżeń bo koleś który chce zrobić coś dobrego dla forum nie dodał autora motywu. ot taki temacik: milionerzy-2010-pl-vt8024.htm Milionerzy 2010, to ja wydałem swoją kasę na tą grę, ale czy ktoś o tym wspomina na jakiejś stronie? raczej nie... trudno się mówi. Chris91 wrote: Uploadujesz gry,motywy,tapety to zrób coś od siebie a nie tylko kopiuj z innych stron. Wystarczy że link nie będzie skradziony z innej strony - to jest najważniejsze. A jeżeli ktoś dodaje grę, temat, aplikację do internetu to musi się liczyć że nie będzie wspominana jego osoba na innych stronach. |
![]() |
![]() |
30 Mar 2010, o 17:46 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chris91 wrote: Czy nie lepiej zrobić tak, że jeśli ktoś wrzuca powiedzmy 10-15 motywów to umieszcza to w jednym temacie? Każdy ma wolną rękę. Są działy na pojedyncze tematy, są działy na paczki. ![]() Chris91 wrote: Czy właściciel forum nie będzie miał kłopotów i czy w ogóle jest to fair jeśli user wrzuca motywy z innego źródła, chamsko daje screeny ich autorstwa i jedyne co robi to wrzuca je na inny serwer? Administracja? A to niby z jakiej racji? Każdy odpowiada prawnie za swoje posty i gwarantuje, że wszelkie uploady pochodzą z legalnego źródła. ![]() kosmita1993 wrote: Ale lepiej pokręcić rolką niż: klikać na temat -> obejrzeć (ew pobrać) -> kliknąć na przycisk wstecz -> kliknąć na następnym temacie Chyba żartujesz, że tak robisz. ![]() ![]() Klika się kółkiem na poszczególne tematy i każdy otwiera się ładnie w nowej karcie. ![]() |
![]() |
![]() |
30 Mar 2010, o 22:53 |
CrimeS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moim zdaniem powinny być osobno ze sceenami itp. Osobiście wchodzę nie wchodzę w tematy z paczkami itp.
Dlaczego? Zapewne będzie brak screenów a po nazwie od razu wiem o co biega... jonny wrote: każdy niech sobie pospamuje, dodając motywy w takich estetycznych tematach ze screenami jak robi to MarciNXM, a będę szczęśliwy. Nabijanie reputek? ciekawe kto je tutaj daje... ![]() Dziękuję ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
31 Mar 2010, o 13:51 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chcę znaleźć motyw, znam nazwę i wszystko ok, ale jakby wszystkie motywy były w jednym temacie to jakbym mógł odkopać się po wszystkich postach, żeby go wyszukać ? Nie ma wyszukiwarki w tematach i na pewno nie będzie tak jak proponujecie.
Pozdro |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 18 posts ] Previous topic | Next topic |
|