![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Polityka |
Previous topic | Next topic Page 9 of 16 [ 230 posts ] Go to page Previous 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Wybory Parlamentarne 2011 - kampania, dyskusje i wyniki. |
---|
![]() |
7 Oct 2011, o 08:05 |
hubert123454 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja powiem tak że PIS nie może wygrać bo jak Kaczyński dorwie się do władzy to z Rosją będziemy mieli przewalone bo on nadal ciągnie temat Smoleńska. Więc chyba raczej Tusk będzie nadal premierem moim zdaniem bo szefowie innych Partii nawet szans nie mają a PIS to monotematyczna.
|
Last post |
![]() |
![]() |
7 Oct 2011, o 12:08 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ahh głosując na Pali Kota, to tak jakbyście głosowali na POpaprańców - koalicja jednych z drugimi. Nie ma dobrego wyjścia w tych wyborach chyba
![]() |
![]() |
![]() |
7 Oct 2011, o 14:00 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hubert123454 wrote: Więc chyba raczej Tusk będzie nadal premierem moim zdaniem bo szefowie innych Partii nawet szans nie mają a PIS to monotematyczna. Ciekawe, że tak zaznaczasz tę katastrofę, zwłaszcza w kontekście tego, że w czasie kampanii JarKacz całkowicie się z tego tematu wycofał. Nie usłyszysz o tym, chyba że dziennikarz sam o to zapyta. Ostatnio z własnej inicjatywy wspominał o niej może z pół roku temu. To też sukces sztabu PiS, że udało im się merytorycznie wyciszyć ten wątek. Ale fakt faktem, gdyby udało mu się zmontować koalicję (bo nawet jeśli przegoniłby PO to jeszcze NIC nie znaczy), spróbowałby odzyskać wszystkie dowody i przeprowadzić ekspertyzy, by potwierdzić lub ostatecznie obalić niektóre wątpliwości. davvid wrote: Ahh głosując na Pali Kota, to tak jakbyście głosowali na POpaprańców - koalicja jednych z drugimi. No a z kim miałby wejść, z PiS-em? Bez jaj. ![]() davvid wrote: Nie ma dobrego wyjścia w tych wyborach chyba ![]() Nie iść. ![]() |
![]() |
![]() |
7 Oct 2011, o 15:19 |
Filip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
davvid wrote: Ahh głosując na Pali Kota, to tak jakbyście głosowali na POpaprańców - koalicja jednych z drugimi. Nie ma dobrego wyjścia w tych wyborach chyba ![]() Dlatego warto zagłosować na tych, co ich nie było jeszcze w sejmie. pawelooss, w radiu mary ja codziennie kilka razy o smoleńsku mówią. |
![]() |
![]() |
7 Oct 2011, o 16:22 |
Filip wrote: pawelooss, w radiu mary ja codziennie kilka razy o smoleńsku mówią. A w Faktach i Mitach tłuką cały czas o diabelskich księżach.I co z tego? Prywatne medium, prywatne opinie. To że Macierewicz jeździ po kraju, to prawda, ale chodziło mi o to, że sam szefo pozostaje niewzruszony. ![]() davvid wrote: głosując na Pali Kota, to tak jakbyście głosowali na POpaprańców Jeszcze raz: ile ja się już tego nasłuchałem. ![]() Najpierw Tusk powiedział, że głosując na Palikota - głosujecie na Kaczyńskiego. Potem Kaczyński rozpoczął kampanię, że głos na Tuska równa się Palikotowemu. Brakuje jeszcze Palikota, który powie, że poparcie PO przyda głosów PiS-owi. ![]() |
![]() |
![]() |
7 Oct 2011, o 16:50 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Generalnie Palikot wydaje mi się jedynym normalnym człowiekiem w polskiej polityce i ma szansę na wejście.
![]() |
![]() |
![]() |
7 Oct 2011, o 20:00 |
Quote: Niemiecki dziennik: Polityczny klaun może odegrać ważną rolę "PO WYBORACH TUSK MOŻE BYĆ ZDANY NA PALIKOTA" >> http://www.tvn24.pl/-1,1720022,0,1,niem ... omosc.html [ Dodano: 7 paź 2011, o 20:00 ] To pobawmy się jeszcze w bukmacherów. ![]() Moje typy: PO:: 32,4% PiS: 32,1% RP:: 10,2% PSL: 9,9% SLD: 9,2% PJN: 2,7% PPP: 1,5% KNP: 1,3% PRz: 0,4% SAL: 0,2% MN:: 0,1% ___________ SUMA: 100% |
![]() |
![]() |
7 Oct 2011, o 22:00 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss wrote: To pobawmy się jeszcze w bukmacherów. apropo. Tak sie miewają kursy u buka , gdzie gram ![]() [ Dodano: 7 paź 2011, o 21:49 ] na co postawić? ![]() [ Dodano: 7 paź 2011, o 22:00 ] POstawie 5 zł na Pali Kota i kupuje e7 ![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 7 października 2011, o 22:18 ] Palikot: zdobędziemy 15-20 procent głosów - wiara czyni cuda. ![]() |
![]() |
![]() |
7 Oct 2011, o 22:16 |
ja stawiam na pis, po, palikot, psl, sld, Nowa Prawica, PJN, reszta.
|
![]() |
![]() |
7 Oct 2011, o 22:40 |
Filip, spróbuj procenty jeszcze popisać, ot tak.
![]() [ Dodano: 7 paź 2011, o 22:40 ] Co będzie, jak PO i Palikot wygrają wybory? Quote: Warszawa, rok 2020. Gość odwiedzający stolicę pyta się mieszkańca o drogę. - Panie, jak dojść do Placu Przyjaźni Rosyjsko-Niemieckiej? - Tutaj prosto Aleją Żydowskich Ofiar Armii Krajowej, to przy Muzeum Polskiego Wrodzonego Antysemityzmu, potem skręci pan w prawo przy Pałacu Gazpromu w bulwar Polskich Obozów Koncentracyjnych. Przy Pałacu Gazpromu spokojnie raczej patrz Pan w ziemię, bo można dostać 48 godzin z byle powodu. Dalej prosto minie pan Instytut Miłości i Cudów. Przejdzie pan w lewo wiaduktem nad Aleją Tolerancji, stoi tam pomnik Jaruzelskiego z dużym napisem "GENERAŁ HONORU", nie da się przeoczyć. Dalej Skwerkiem Prezydenta Komorowskiego Myśliwego i w lewo na skuśkę Parkiem Piłkarza Kaszuba. W Parku Piłkarza są tzw. Tablice Tuska, to w kopane w ziemie kamienne płyty z przykazaniami: "Dlaczego Polskość Była Chorobą". Miniesz Pan Park i jesteś na Placu Przyjaźni Rosyjsko-Niemieckiej. - A po co Pan w ogóle idziesz na Plac Przyjaźni? - Potrzebuję zaświadczenie z Komitetu d/s Mniejszości Chrześcijańskiej. Syn mi się urodził i chciałem ochrzcić. - Potem musi pan to zarejestrować w Ministerstwie Poprawności Politycznej przy Rondzie Kiszczaka - to akurat w drugą stronę. Chyba, że od razu zadeklaruje pan wychowanie w rodzinie gejowskiej, wtedy rejestrować nie trzeba. Co będzie, jak PiS dojdzie do władzy? Quote: Warszawa, rok 2020. Wycieczka szkolna uczniów szkoły podstawowej zwiedza stolicę. - Uwaga, dzieci, dochodzimy do ulicy Lecha Kaczyńskiego, która przez wiele lat była nazywana Krakowskim Przedmieściem - mówi pani nauczycielka. - Jak to? Przecież przed chwilą byliśmy na ulicy Lecha Kaczyńskiego! - Oj, Piotrusiu, znowu nie uważałeś. To nie była ulica, tylko aleja, i nie Lecha Kaczyńskiego, tylko Prezydenta Kaczyńskiego. - Psze pani, a co to za budynek? - To Sanktuarium Lecha Kaczyńskiego Jedynego Prezydenta IV RP, dawniej był to Pałac Prezydencki. Chciałabym wam zwrócić uwagę na stojące przy bramie krzyże. Wiecie, skąd się wzięły? - Kogoś tu ukrzyżowali? - Nie, Wojtusiu. No jak to? Nie wiecie? - Nie wiemy, psze pani. - No przecież macie w tygodniu po 5 lekcji z historii życia Lecha Kaczyńskiego. - No tak, ale w podstawówce przerabia się tylko młodzieńcze lata Kaczyńskiego, ostatnio mieliśmy lekcje o Pierwszej Komunii pana prezydenta. - Jak to młodzieńcze lata? A reszta? - Resztę żywota Lecha Kaczyńskiego przerabia się dopiero w gimnazjum i liceum, psze pani. - Aaaa, chyba, że tak. No więc słuchajcie, drogie dzieci. Ten wielki krzyż postawiono tu po śmierci pana prezydenta, aby oddać cześć jego pamięci i przez długie lata toczono walki, aby mógł tu pozostać. Na szczęście teraz może tu stać i nikt go nie zabierze. - Psze pani, a można sobie przy nim zrobić zdjęcie? - Można Martynko, ale uważaj, aby go nie dotknąć, bo jest na nim metalowa siatka, która jest pod wysokim napięciem. To takie zabezpieczenie, gdyby ktoś próbował zabrać stąd krzyż. - A ten mniejszy krzyż to skąd? - Ten mniejszy postawiono, aby uczcić pamięć tych, którzy bronili tego dużego krzyża. - Psze pani, a wejdziemy do środka pałacu? - Niestety, nie możemy, bo właśnie jest w nim remont. Włoscy malarze malują olbrzymi fresk na suficie. - Psze pani, a co to jest fresk? - Takie malowidło na suficie, widzieliście przecież fresk w Kaplicy Sykstyńskiej. - Ja nie widziałem. - Jak to, Wojtusiu? Nie byłeś z nami rok temu na wycieczce Śladami Wielkiego Męża Stanu - misje zagraniczne Lecha Kaczyńskiego? - Nie, bo byłem wtedy chory. - A, psze pani, a co będzie na tym fresku namalowane? - Arcydzieło, moje drogie dzieci. Będzie na nim przedstawione jak Bóg przekazuje Lechowi Kaczyńskiemu berło i koronę, aby zaprowadził porządek na Ziemi. - Oj, to szkoda, że nie można wejść do środka i zobaczyć. - Mówi się trudno, ale możemy obejrzeć pałac, to znaczy sanktuarium z zewnątrz, też jest co oglądać. - Ooo, a co to są za tablice? - To 14 stacji przedstawiających mękę Lecha Kaczyńskiego, jaką przeszedł w czasie swojego życia. - "Stacja 7 - Lech Kaczyński kłóci się z Donaldem Tuskiem o krzesło w Brukseli po raz drugi" - fajne! - A patrzcie tu: "Lech Kaczyński przez Niemców kartoflem nazwany"! - No już starczy, musimy iść dalej - mamy jeszcze tyle do zobaczenie w Warszawie. - O kurcze! Patrzcie to! Co to za wielkie bryły, psze pani? - Oj, Piotrusiu, przecież widać, że to buty. - A po co ktoś postawił taki wielki pomnik butom? - To nie jest pomnik butów, tylko pierwszy element budowanego pomnika Lecha Kaczyńskiego. Na razie zrobili mu tylko buty, ale cały czas budują resztę postaci. - Ale psze pani, ten pomnik będzie tak wielki, że jego głowy w ogóle nie będzie widać z ziemi! - No, w Warszawie na pewno nie da się zobaczyć twarzy pana prezydenta, ale za to z Moskwy jego srogie spojrzenie będzie widoczne doskonale... |
![]() |
![]() |
7 Oct 2011, o 22:43 |
PiS: 36%
PO:: 32% PSL: 10% RP:: 7% SLD: 5% PJN: 3% PPP: 1% KNP: 3% PRz: 2% Samoobrona: 0,9% MN:: 0,1% W razie gdyby wyborcom innych partii przypadkowo by się źle wypełniło kartę do głosowania i konkurencja się zmniejszyła dla poważnych wyborców, to pewna partia wejdzie do sejmu z takim poparciem. |
![]() |
![]() |
7 Oct 2011, o 23:00 |
![]() |
![]() |
7 Oct 2011, o 23:51 |
Ryan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Powiem tak,miłej Soboty wam życzę oraz wyborów
a wracając do wierszyków,idealne są ;d |
![]() |
![]() |
8 Oct 2011, o 16:51 |
hubert123454 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
te wybory to komedia a szczególnie kampania wyborcza która trwała w niedzielę wybory a w poniedziałek się okaże co i jak mam nadzieję że Kaczyński nie zostanie premierem bo g_!no wie i jeszcze bardziej popsuje nasze stosunki z Rosją które i tak są napięte.
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 8 października 2011, o 18:05 ] Stosunki służalcze też nie są specjalnie dobre. Ale proszę o wyważanie i hamowanie opinii, bo trwa cisza wyborcza. |
![]() |
![]() |
8 Oct 2011, o 18:12 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
adrian219 wrote: Mati91 wrote: PiS będzie budować pomniki ku pamięci ofiar katastrofy Smoleńskiej... i ogolnie ich polityka będzie opierała się tylko na tym wydarzeniu. Skąd ta pewność? I w ogóle skąd to przekonanie, że będą budować pomniki? No chyba sobie żartujesz, co, rozkażą z rządu, że pomniki mają budować? A co, teraz stawiają budowle, gdy są u władzy, jako druga partia po PO? Nie zapominaj też, że PiS to nie tylko Jarosław Kaczyński, który ma żal do Rosjan. Ciągle nie rozumiem tej żmudnej nagonki na Kaczyńskich. I od razu podkreślam, nie jestem za tą partią, ale denerwuję mnie takie gadanie. Oddaję Waszą głupią nagonkę na PiS. No i także poproszę jakieś dokumenty świadczące o tym, że PiS współpracuję z Radiem Maryja. Jak to pawelooss fajnie ujął: pawelooss wrote: Prywatne medium, prywatne opinie. I ja i ja, też chcę się pobawić w bukmacherkę. ![]() PiS 33,2 PO 31,7 SLD 11,4 RP 10,3 PSL: 5,1 PJN: 3,1 KNP: 2,9 PPP: 1,4 Samoobrona: 0,7 PRz: 0,2 Suma - 100% Wcześniejsze moje typy na samym początku tematu nie sprawdzą się na pewno. ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16 Next Page 9 of 16 [ 230 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Polityka |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)