Witam!
Termin wyborów został już ogłoszony - 25 października 2015 r. - a do rejestracji komitetów i list pozostał miesiąc.
W tym temacie będę śledził wydarzenia związane z tymi wyborami.
Według centralnych władz ruchu Kukiza, podlaską jedynką powinien być Adam Andruszkiewicz z Młodzieży Wszechpolskiej. Dotychczasowy lider Marcin Leoszko, który angażował się w kampanię prezydencką Pawła Kukiza, otrzymał numer dwa, ale zrezygnował z kandydowania.
Pozostali kandydaci nikogo już nie interesowali. Nazwiskami mogliśmy szachować do woli. Nad tym bałaganem nikt nie panuje. W innych regionach nawet dochodziło do bójek.
pawelooss wrote:Jestem pozytywnie zaskoczony.
# | Komitet wyborczy | Sejm | Senat |
---|---|---|---|
1. | Prawo i Sprawiedliwość | 41 | 98 |
2. | Platforma Obywatelska RP | 41 | 83 |
5. | Polskie Stronnictwo Ludowe | 41 | 58 |
6. | Zjednoczona Lewica (KKW) | 41 | 31 |
8. | Nowoczesna Ryszarda Petru | 41 | 16 |
4. | KORWiN | 41 | 11 |
7. | Kukiz'15 | 41 | 9 |
3. | Razem | 41 | 0 |
---------- | |||
10. | Zbigniew Stonoga | 19 | 1 |
14. | Grzegorz Braun „Szczęść Boże!” | 13 | 1 |
9. | JOW Bezpartyjni | 9 | 6 |
13. | Samoobrona | 7 | 2 |
15. | Kongres Nowej Prawicy | 6 | 8 |
11. | Ruch Społeczny RP | 3 | 2 |
12. | Zjednoczeni dla Śląska | 2 | 0 |
16. | Mniejszość Niemiecka | 1 | 3 |
16. | Obywatele do Parlamentu | 1 | 3 |
pawelooss wrote:A ja dziś pierwszy raz wpłaciłem z własnej woli pieniądze na konto partii politycznej. Niech „Pszemek” ich nie zmarnuje.
ten chyba znalazł potencjał w mocherach .pawelooss wrote:Grzegorz Braun „Szczęść Boże!”
davvid wrote:prawda jest taka, że walka tak jak zawsze będzie między po***ami i PiSdami.
davvid wrote:dajmy coś rozkraść PiSowi
davvid wrote:głosując na tych nołnejmów oddaje się głos ch*** warty
pawelooss wrote:A ja dziś pierwszy raz wpłaciłem z własnej woli pieniądze na konto partii politycznej.
ZiomalMarcin wrote:Mogłeś przelać na konto mojej OSP bo brakuje nam hełmów. Teraz pożyczamy od innych, ale jak przyjdzie akcja to będzie problem.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests