Jeden głupszy od drugiego nie ma po co iść
Jedyny słuszny kandydat to kukiz
Jacek Wilk wrote:Chyba dla nikogo nie będzie zaskoczeniem, że zamierzam skreślic obu pretendentów. Moje sumienie nie pozwala mi uznawac zgniłe kompromisy i wybierac "mniejsze zło" w sytuacji, gdy zarówno jeden, jak i drugi szanowny kandydat jest przedstawicielem ideologii socjalistycznej, czyli systemu, który z założenia służy urzędowo zorganizowanemu grabieniu obywateli pod pretekstem czynienia "sprawiedliwości społecznej".
Muszę jednak przyznac, że miałem bardzo poważny dylemat czy w ogóle pójśc na głosowanie. Wszak nasi umiłowani przywódcy posługują się frekwencją jako narzędziem legitymizacji swojej - coraz bardziej bezwzględnej - władzy; im mniejsza frekwencja - tym mniej pewnie się czują, im wyższa - tym śmielej sobie z nami poczynają. Chciałoby się więc aby frekwencja była jak najniższa - co pokazałoby obecnej klasie politycznej, że społeczeństwo odrzuca jej rządy. Ale znów - sumienie nawołuje, aby postępowac z nim w zgodzie i dac wyraz swojej ocenie obydwu kandydatów.
A więc w niedzielę pójdę na spacer by przekreślic POPiS.
Alan Rogalski wrote:Frekwencja świadczy o nas wszystkich, nieważny głos - o kandydatach.
jeden mój głos na Dudę neutralizuje jeden głos debila głosującego na Komorapawelooss wrote:Nie ma takiej instytucji jak głosowanie przeciwko komuś.
Przemo wrote:Panie i Panowie,
Skoro nie udało nam się wybrać Kukiza to przynajmniej w niedzielę głosujcie na Dudę bo jak nie daj Boże bull zostanie dalej to dalej będzie takie bagno jak jest. Nigdy nie kibicowałem PiSowi, PO też nie, ale PiS to jednak znacznie mniejsze zło.
A na jesień koniecznie na partię Kukiza - przejrzyjcie w końcu na oczy! Przecież jest dokładnie tak jak on często cytuje szefa MSW: "Polskie państwo istnieje tylko teoretycznie" i on będzie się starał to zmienić - nie pozwolą mu całkiem, ale przynajmniej zrobi co się da, tak, że nie martwcie się, rewolucji nie będzie.
Pozdrawiam
Przemo
PKW: frekwencja w wyborach 17,40% wg stanu na 12:00.
jeśli od razu wiedziałbym, że idę oddać głos w stylu ''Sarna z krzesłem na głowie'', to bym to olał i siedział w domu na du***pawelooss wrote:O lol, serio? Przez jakiś tam iks na jakiejś tam kartce?
Ze strony prezydenta zniknęła informacja o skierowaniu do konsultacji tzw. ustawy emerytalnej. Chodzi o propozycję PBK, zgodnie z którą przejście na emeryturę byłoby możliwe po 40 latach pracy. W piątek podano, że projekt został skierowany do konsultacji z partnerami społecznymi. Aktualnie artykuł nie jest już dostępny. Został skasowany.
Andrzej Duda – identycznie, jak po I turze wyborów – od 7:00 rano rozdawał kawę mieszkańcom Warszawy na tzw. patelni, przy metrze centrum. Następnie w rocznicę śmierci rtm. Pileckiego złożył kwiaty pod tablicą na cześć ofiar PRL.
PKW wrote:Andrzej Duda - 51,55 proc.
Bronisław Komorowski - 48,45 proc.
głosy nieważne - 1,47 proc.
frekwencja - 55,34 proc.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests