LINK:
- Code: Select all
Please Login or Register, to see this Content
To jest beta, tylko niektóre ikonki podmienione. Będę rozwijał jak się spodoba. Prosze o opinie
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Witam. Od jakiegoś czasu nie daje mi spokoju pomysł Czy można by z S60v3, zrobić S40. Chodzi o sam wygląd, tematy mam, dzwonki z S40 również, więc może by zrobić jakiś temat albo Custom Firmware z wyglądem S40? Ikony S40 mam (głównie PNG i NIFy). Co o tym sądzicie? Mogę się zająć przeniesieniem motywów z S40 np. 6300 (chociaż ten fabryczny motyw Nokii S40 jest gotowy pod S40, ale inne nie są), dzwonków też. Żeby tylko ktoś wpakował do moda (nie wiem czy to będzie CFW czy Motyw, ale raczej motyw, który mocno zmienia graficznie telefon) tematy(jeśli to będzie CFW), ikonki(z S40, mam nify z png z 6300), do tego dzwonki i dźwięki SMS i Powiadomień, Budzika. Oto lista moich materiałów z S40 (wyjęte Trixem, kompatybilne z S60v3, testowałem na E52). Przykłady z moich zbiorów, które chcę wcielić w "moda".
Programy (fabryczne od Nokii):
Soccer
Snake 3D
Sudoku(plik .nfl po wrzuceniu na E52 odpala się i śmiga bez żadnych instalacji)
Kalkulator
Yahoo
Konwerter miar
Tematy:
Blue
Nokia Original
Nokia
Noir
(to jest chwilowo tyle, mogę wyjmować Trixem z contentu).
Wygaszacze:
black.swf
blue.swf
(i inne powyciągane z motywów S40)
Tapety:
hearts.jpg
mountain.jpg
orange passion.jpg
water drops.jpg
Bamboo.jpg
Klipy:
clip-art1.jpg > numeracja do clip-art5.jpg(powyciąganie z różnych Nokii, 3500, 3110c, 6300).
NIF'y:
Tutaj nie będę się rozpisywał, ikonki stanu baterii itd.
PNG:
Tutaj to samo co wyżej, ikonki telefonu.
Dzwonki, dźwięki, alerty:
clock alert1.mxmf
clock alert1.aac - itd.
Delirium.aac
Euphoria.aac
on the fly.nrt
/\
|| To tylko przykłady tego co przygotowałem. Mam tego więcej.
Co sądzicie o stworzeniu tematu albo CFW przypominającego S40 dla S60v3? Wydaje mi się, dałoby radę to zrobić jako zwykły temat *.sis (mogę dać tematy z S40 przerobione pod S60) , tylko żeby ktoś dorzucił ikony S40 - też je dam jeśli ktoś się podejmie, trochę ich jest , a pliki dzwonków, tapety itd, można by dać do rozpakowania jako archiwum *.rar np. na karcie pamięci. Co o tym sądzicie? Pomoglibyście coś takiego stworzyć? Mogę zapodać potrzebne materiały na SkyDriva i część zrobić.