![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Hardware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 12 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[E71] Wymiana baterii nie pomogła jednak... |
---|
![]() |
2 Mar 2011, o 16:17 |
spiacy7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam!!
Na samym wstępie przepraszam, bo chyba przedwcześnie zamknąłem temat niżej odnośnie mojej E71, która zgasła i nie chce się włączyć. Otóż wymieniłem baterię. Sobie tak zostawiłem ten tel na tej baterii, rozładował się i powtórka z rozrywki. Podłączam pod ładowarkę i zero reakcji. Bateria nie była totalnie wyjechana raczej, ale włożyłem do innego tela w celu pobudzenia, bo na E71 nie chciała zbytnio. No i na drugim telu (Nokia 6650), załapało ładowanie po kilkudziesięciu sekundach. No to się trochę podładowała, wkładam do E71 wyłączonej i zaczęło ładować. Jednak po może 1,5 h patrzę...nie ładuje. I znowu żadnej reakcji na jakikolwiek bodziec. No to z powrotem do 6650. Poładowała się prawie godzinkę, z powrotem do E71, tym razem włączyłem, odpaliła i zaczęła znów ładować. Po jakichś 2 h zerkam na ekran (akurat trafiłem w moment), pojawia się komunikat "Bateria na wyczerpaniu", a po chwili: "Bateria naładowana. Rozładuj..." i zgasł... I o co w takim razie teraz chodzi?? Soft, ładowanie, płyta główna?? Czy jakoś miernikiem jest sens cokolwiek mierzyć?? |
Last post |
![]() |
![]() |
2 Mar 2011, o 19:24 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wina betty.
|
![]() |
![]() |
3 Mar 2011, o 08:07 |
Nowa bateria i jużby padła??
Zresetowałem telefon kodem *#7370#. Udało mi się włączyć, tym razem na starej baterii. Podpiąłem pod ładowarkę na noc. O dziwo się nie wyłączył, ale też nie naładował. Po odpięciu ładowarki pokazuje 2 kreski. Po kilkunastu minutach spadło do jednej kreski. Dodam, że na innym telefonie zarówno starą jak i nową baterię ładuje bez problemu. To raczej zatem chyba nie wina baterii... Problem chyba siedzi gdzieś głębiej... |
![]() |
![]() |
3 Mar 2011, o 09:00 |
Andrew2520 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Problem siedzi pewnie w gdzieś na płycie głównej telefonu takie moje zdanie proponuje oddać telefon na serwis może oni pomogą.
![]() |
![]() |
![]() |
3 Mar 2011, o 16:19 |
spiacy7 wrote: Nowa bateria i jużby padła?? To raczej zatem chyba nie wina baterii... Problem chyba siedzi gdzieś głębiej... Betty to nie bateria ![]() |
![]() |
![]() |
19 Mar 2011, o 12:52 |
Niestety, miejscowy serwis trzymając telefon 2 tygodnie stwierdził, że wina baterii i na gwarancji wsadził mi inną nową. No, ale jak się okazało nic to nie dało. Wskaźnik baterii był na połowie. Ładowałem całą noc, zobaczymy. A rano? Bateria słaba. Nie naładował nic, a wręcz bateria padła sama z siebie. Tel pokazuje, że ładuje, ale stan baterii się nie zmienia...
Ma ktoś jakiś pomysł, co to?? [ Komentarz dodany przez: Wodnik Szuwarek: 19 marca 2011, o 11:17 ] Przecież wyżej masz napisane. [ Dodano: 19 mar 2011, o 11:52 ] Quote: Betty to nie bateria ![]() Dobra, co to zatem? Nie znam wszystkich słów, których tu używacie na forum... |
![]() |
![]() |
19 Mar 2011, o 13:02 |
maciek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
układ ładowania
|
![]() |
![]() |
19 Mar 2011, o 13:09 |
Tak, udało mi się tego doszukać.
Czy można to zrobić w domu samemu czy raczej nie grzebać?? W sumie tel jest przeznaczony na sprzedaż, więc nawet mogę go uszkodzonego sprzedać, jednak jaki moze być koszt naprawy takiego układu? [ Komentarz dodany przez: Wodnik Szuwarek: 19 marca 2011, o 12:52 ] Można. |
![]() |
![]() |
19 Mar 2011, o 18:06 |
Obeebok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czegoś tu nie rozumiem. Telefon jest na gwarancji, a Ty chcesz sam się bawić w wymianę układu? Jak wsadzili nową baterię i nie pomogło, dajesz jeszcze raz i niech wymieniają płytę główną czy co tam.
|
![]() |
![]() |
20 Mar 2011, o 09:45 |
Quote: Telefon jest na gwarancji Nie nie, źle to zabrzmiało. Bateria była na gwarancji, telefon nie. Czy można w sieci znaleźć jakąś instrukcję wymiany tego układu? Czy manual service dostarcza takich informacji? |
![]() |
![]() |
20 Mar 2011, o 12:42 |
![]() |
![]() |
20 Mar 2011, o 15:27 |
Ech...no cóż...niestety nie mam aż tak precyzyjnej lutownicy, żeby móc cokolwiek z tym zrobić.
Dzięki wielkie za wszelką pomoc. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 12 posts ] Previous topic | Next topic |
|