![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Tutoriale & Triki » [S40] Warsztat |
Previous topic | Next topic Page 5 of 5 [ 67 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5 |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Wypakowywanie i edycja Image Content (CNT). |
---|
![]() |
7 Jan 2010, o 20:00 |
Filip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kosmita1993, a nie robiłeś file system format?? Jest na pewno ten plik??
|
Last post |
![]() |
![]() |
7 Jan 2010, o 20:19 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Filip, nie. Poprostu wgrałem zmodyfikowany content w trybie refubrish. Ale nie ma się czym przejmować, oprócz tego wszystko działa jak należy
![]() |
![]() |
![]() |
7 Jan 2010, o 21:41 |
ndt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Quote: TriX FATe b.3673:
linki w podpisie pozdrawiam, ndt [ Dodano: 2010-01-07, 20:44 ] PS. małe niedomówienie - drugi punkt dotyczy min. skryptu fate_dumper - rzeczywiście w niektórych przypadkach mogło dojść do zawieszenia programu (powodem jest ghost bug, nie mam pojęcia jak go wychwycić ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
8 Jan 2010, o 09:46 |
Bez problemów udało mi się dodać dwa takie pliki do contentu:
TTPod.jar TTPod.jad więc wychodzi na to że problem jest tylko z plikami o długich nazwach. PS: właśnie próbuję dodać skrót do aplikacji do menu głównego - jak sie uda to was poinformuje. Narazie powiem tylko że edytuję plik "predefhiddenfolderpredefmenusmenusettings.xml" [ Dodano: 2010-01-08, 09:13 ] Nie da się - chyba że czegoś nie wiem. [ Dodano: 2010-01-08, 10:57 ] A tak wogóle to chciałem powiedzieć, że nowy skrypt fate_dumper działa bardzo dobrze i (przynajmniej u mnie) nie powoduje zawieszenia Trix'a. PS: poradnik zaktualizowany |
![]() |
![]() |
8 Jan 2010, o 21:48 |
ndt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
problem leży po stronie użytego FAT16/32 FS drivera pod układy AVR. Obecnie nie mam czasu ani chęci go przerabiać - a więc pewna metodą pozostaje fate_dumper + *ISO
[ Dodano: 2010-01-10, 19:50 ] kosmita1993 wrote: A wracając do Trix'a - jest małe niedopracowanie: dzisiaj w szkole zauważyłem, że po wgraniu zmodyfikowanego contentu i wpisaniu *#0010# nie wyświetla się informacja o contencie (w zasadzie to nic sie niewyświetla, telefon wychodzi do pulpitu). Ale nie ma to wpływu na działanie telefonu, więc chyba można to olać. nie sądzę aby to byłą wina TriXa - brakuje ci pliku User Content Package w głównym folderze |
![]() |
![]() |
19 Jan 2010, o 18:28 |
ndt wrote: brakuje ci pliku User Content Package w głównym folderze mój błąd - przypadkiem go usunąłem... ![]() |
![]() |
![]() |
8 Apr 2010, o 22:50 |
RicoElectrico ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kurcze, nie mogę z tym dojść do porządku... Jak nie zakończę fate_dumper poleceniem 0 to plik IMA otwiera się w MagicISO ale brakuje dużo plików, w tym .jar . Jak zakończę go komendą 0 to MagicISO wywala "Can't find the file or file isn't CD image file!"
Mam najnowszą wersję TriXa. Będę wdzięczny za pomoc. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5 Page 5 of 5 [ 67 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Tutoriale & Triki » [S40] Warsztat |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)