Witam. Mam uszkodzony wyswietlacz w mojej Noki 500. Zamierzam go wymienić. I tu moje pytanie. Po pierwsze czy zrobię to sam czy muszę telefon zanieść do serwisu. Po drugie na allegro wyświetlacze są po 60zł jak i 160zł. Jest jakaś różnica między nimi? Z góry dziękuję za pomoc.
cross99 wrote:Po drugie na allegro wyświetlacze są po 60zł jak i 160zł. Jest jakaś różnica między nimi? Z góry dziękuję za pomoc.
Jeden jest chiński (rozpoznasz po napisaniu HQ w nazwie) a drugi zapewne z demontażu/oryginalny. Chińskich nie polecam jeśli telefon służy do internetu/gier/przeglądania zdjęć.Chiński wyświetlacz gorzej odzworuuje kolory niż oryginał.
jeśli nówka to podróba na bank... Zobacz ceny w hurtowniach, serwisach nokii itd. Dobrej jakości wyświetlacza nie kupisz za cenę samego oryginalnego korpusu do niej...
[ Komentarz dodany przez: HitFan: 17 czerwca 2012, o 19:55 ]
Od podziękowania lub oceny są punkty reputacji: & .
Jeszcze jedno pytanie. Dotyk jest razem z wyświetlaczem czy to jakoś oddzielnie coś jest? Bo jak oglądam niektóre aukcje pisze czasami że dotyk uszkodzony to znaczy że trzeba wyswietlacz wymienić tak?