Witam Wszystkich, córka ma Nokię 2700 classic i przed wyjazdem na kolonię wprowadziła kod zabezpieczający (blokujący klawiaturę). Po przyjeździe z kolonii nie może odblokować telefonu, ponieważ ... zapomniała kodu. Przeczytałem wiele tematów i wczoraj próbowałem odblokować ten telefon, niestety bez efektu. Oto co robiłem:
1. Kupiłem kabel USB - CA 101D, pobrałem i zainstalowałem sterowniki do niego, zainstalowałem również PC Suite, pobrałem i zainstalowałem program JAF z emulatorem v5 - niestety, przy próbach otwarcia wyświetlają się komunikaty o błędach i program się nie otwiera.
2. Pobrałem i zainstalowałem program NSS, podczas instalacji mamy do wyboru 5 opcji tego programu, nie wiedziałem, którą wybrać, więc wybrałem tą, która w nazwie miała "flash". Program się otwiera, podłączam załączony telefon, naciskam "scaning for device" i nic - nie widzi telefonu.
3. Pobrałem i zainstalowałem Nokia Tools - też nie widzi telefonu.
Telefon oczywiście cały czas odpalony na głównym ekranie, tyle, że woła o kod...
Czy problemem jest tu laptop z systemem Windows 7 (ori) ? Co mam zrobić ? W servisie zrobią to za 3 dychy, ale to by było zbyt proste