![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 20 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[E50] Zacina się na napisie Nokia |
---|
![]() |
29 Nov 2009, o 10:48 |
smokerro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam.
Mam pewien problem. Mam nokie e50 i jak włączam ją to zacina się na napisie Nokia i dalej nie idzie. Jak podłączam ładowarkę to słychać piknięcie i pojawia się też ten napis i nic. Próbowałem przez NSU ale nie wykrywa mi telefonu. Próbowałem również z kompilacją klawiszy *+3+zielona słuchawka ale też nic. Ściągłem Phoenixa 2009.34.7 Ale nie mogę znaleźć firmware by ściągnąć i przez ten program spróbować zrobić. Mógł by mi ktoś zapodać linka do firmware i mniej więcej napisać co jest nie tak? |
Last post |
![]() |
![]() |
29 Nov 2009, o 10:59 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
smokerro wrote: ciągłem Phoenixa 2009.34.7 Ale nie mogę znaleźć firmware by ściągnąć i przez ten program spróbować zrobić. Mógł by mi ktoś zapodać linka do firmware i mniej więcej napisać co jest nie tak? FW możesz ściągnąć przez NaviFirm (program do pobrania z forum). Następnie ściągnięty soft wgrywasz Phoenixem/Jafem do telefonu ![]() |
![]() |
![]() |
29 Nov 2009, o 11:09 |
Ok. thx.
A wiesz może co może być przyczyną, że mi nie wykrywa telefonu zainstalowałem nokia pc suite i przy okazji zainstalowały się sterowniki od kabla wykryło telefon i pojawił się dymek twój sprzęt został pomyślnie zainstalowany ale w NSU NSS mi nie wykrywa. Jak chce wgrać firmware przez phoenix'a i wybrałem no connect i wchodze options>flashing i chce wybrać product code to mi błąd wyskakuje link do błędu >>>KLIK<<< log z JAF'a Potem na dole pojawił się taki czerwony pasek zaczeło coś wczytywać i na połowie program się zamknął Potem jak próbowałem kolejne razy to na końcu logu jest "Phone failed to boot in flash mode CMT..." |
![]() |
![]() |
29 Nov 2009, o 12:21 |
Siwiak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zainstaluj sobie tego feniksa a stery pc-suit zawsze instaluje najnowsze
wejdz na ta strone i kliknij bb5 support i tam wybierz model swojego fona i będą też paczki z oprogramopwaniem wybierz najnowsżą wersje softa i sobie pobierz koniecznie zainstaluj paczke z softem i za pomoca feniksa wgraj sobie na telefon zazwyczaj jest to najbezpieczniejszy sposób wgrywania softa nigy nie uwaliłem fona ![]() [ Dodano: 2009-11-29, 11:24 ] a co do twojego błędu może coś nie takj z softem który pobrałeś lepiej pobierz sobie paczke z softem z tej strony :d i ją zainstaluj wybieraj product code z napisem euro ![]() |
![]() |
![]() |
29 Nov 2009, o 12:26 |
Niestety błąd wyskakuje w phoenixie
|
![]() |
![]() |
29 Nov 2009, o 14:10 |
Siwiak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to odinstaluj go i zainstaluj jeszcze raz
|
![]() |
![]() |
29 Nov 2009, o 14:32 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
smokerro wrote: link do błędu >>>KLIK<<< Błąd oznacza brak zainstalowanej paczki z softem lub nieobecność plików softu w odpowiednim katalogu. |
![]() |
![]() |
29 Nov 2009, o 15:45 |
wasiesto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
smokerro, ja to bym podłączył najpierw pod boxa i dał jej factory settings.
|
![]() |
![]() |
29 Nov 2009, o 18:14 |
A więc tak boxa nie mam.
Z tym problemem sobie poradziłem ale w Phoenixie jest kolejny gdy wszystko zrobie znaczy się zrobie wszystko potem gdy przechodze do opcji>flaszowanie to jest na "szaro" opcja dead phone usb flashing i nie mogę tego zaznaczyć, a gdy tego nie zaznacze to http://img524.imageshack.us/img524/607/error2b.jpg link do błędu |
![]() |
![]() |
29 Nov 2009, o 18:15 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
smokerro, w Manage Connections na pierwszym miejscu musi być NO CONNECTION.
![]() |
![]() |
![]() |
29 Nov 2009, o 18:18 |
![]() |
![]() |
29 Nov 2009, o 18:50 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
smokerro, zaznaczyłeś dobrze opcje w Phoenixie, czy wszystkie punkty zrobiłeś, zaznaczyłeś Dead USB ?
Pozdro |
![]() |
![]() |
29 Nov 2009, o 18:57 |
uruchamiam Phoenix>przechodze do file>manage connections(by upewnić się, że no connect jest na samej górze)>potem file>open product>wybieram nokia rm-170>potem w zakładkę flashing>firmware update>pojawia się okienko>klikam na >> product code otwiera się kolejne okienko do wyboru softu który uprzednio ściągłem>potem w product code pojawia się "0539565: Polkomtel" bo ten soft/fw ściągłem , SW version jest "07.36.0.0 variant version jest 001 potem zaznaczam dead phone usb flashing pojawia sie przyslowiowy ptaszek i klikam retrubisz
|
![]() |
![]() |
29 Nov 2009, o 19:01 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
smokerro, próbuj do skutku, gdyż cieżko postawić na Deadzie telefon z Symbianem. Po każdej próbie wyjmuj i wkładaj baterie, gdyż to może pomóc
![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
29 Nov 2009, o 19:05 |
No cuż jest to samo co z moją 3110c było to samo nawet w serwisie powiedzieli, że nie wiedzą co jest i musiałem ją spylić na allegro
![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 20 posts ] Previous topic | Next topic |
|