Kupiłem Nokię N85 na Allegro. Stan wizualny idealny. Sprzedawana była jako uszkodzona. Wyskakiwał komunikat Phone start-up failed. Contact the service. Był jeszcze dopisek, że nie wgrywał softa i nie robił żadnych resetów, więc pomyślałem, że skorzystam z okazji, wgram softa i już. Po wgraniu softa przez JAF telefon zatrzymuje się na logo Nokia, po czym ekran gaśnie na jakieś 10s, po czym znowu jest logo i tak w kółko.
Gdy chciałem wgrać soft Phoenixem, wyskakuje błąd:
- Code: Select all
Please Login or Register, to see this Content
Dałem niedawno telefon do serwisu i powiedział, że soft wgrał się "czysto", ale dalej zatrzymuje się na logo i powiedział, że musi być coś z płytką. Czy moglibyście mi powiedzieć co jest uszkodzone?
Nie wiem czy to ważne ale telefon ma PC: 0560055. Na Navifirm nie znalazłem softu z tym PC, a z tego co znalazłem na necie to telefon jest czeski/słowacki, a na aukcji sprzedawca napisał, że telefon pochodzi z Orange i ma Sim-Lock'a.
PS: Mam drugą taką Nokię powypadkową. Płytka jest delikatnie zagięta, przez co Bluetooth nie zawsze działa. Mam zamiar dać ją do wygrzania. I jest w niej taki problem, że nie wykrywa jak się wysunie górne klawisze multimedialne, a dolne wykrywa.
Bardzo proszę o pomoc.