Witam Wszystkich Tak jak w temacie mam problem z Nokia 5310 XM po wejściu do "menu" zawiesza się i nic na nią nie reaguje nawet jak się dzwoni na nr który jest wsadzony w telefon Co to może być reset nie pomógł Kabel USB będę miał dopiero jutro... Może to być uszkodzenie mechaniczne tzn walnięta płyta główna?
[ Komentarz dodany przez: adrian219: 1 lutego 2011, o 19:51 ] Poprawiam tytuł.
Próbuje teraz postawić phoenixem pod dead usb ale wypala mi taki komunikat The flashing failed. Do you like to retry the flashing?
HRESULT 0x84012286 (-2080300410)
Flash: The device driver did not load. Verify phone is connected and powered on. co co kaman?:( gdy wyskakuje żebym go włączył włączam fona komp go znajduje a phoenix nic
Wyjmij baterię, włóż, NIE włączaj telefonu. Na komunikat "Press phone’s power button (if you start from dead terminal)" podłącz kabel i zacznie się flashowanie.
no i udało się ale problem nie znikł tzn jeszcze przed flashowaniem znalazłem "sposób" aby normalnie telefon działał tzn włączam go i odrazu wklepuje byle jakie cyferki i wtedy sie uruchamia kasuje cyferki i jest ok... ale i tak chciałbym go aby był w 100% normalny i sprawny. jak mam to naprawić?
wgrałem i dalej tak samo ;/ flasha z karta sim czy bez karty robić?!
[ Komentarz dodany przez: Wodnik Szuwarek: 2 lutego 2011, o 18:53 ] Bez znaczenia.
[ Dodano: 2 lut 2011, o 19:01 ] Wgrałem już 2x pod dead USB (bez karty sim) i jak wyskakuje komunikat "uruchomić telefon bez karty sim" wciskam "tak" to zaczyna się pikanie i dalej się nie uruchamia
Last edited by adamoo on 2 Feb 2011, o 19:51, edited 2 times in total.
adamoo, to zrób deada , włóż kartę i włącz telefon, pamiętam że ktoś miał podobny problem chyba w 6131 i pomogła jakaś opcja w Phoenixie , coś w stylu Hard Reseta w s60.
Nokia 6730c | 031.022 Hacked by by PNHT | Micro SD 512 MB | Orange Nokia 5230 | 51.0.002 Hacked | Micro SD 2GB