![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 15 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[E63] Złamanie systemu. Żadna metoda nie działa. |
---|
![]() |
17 Jan 2012, o 18:40 |
bam001 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam
Posiadam Nokie e63 i chciałbym złamać w niej system. Wersja softu to 501.21.001. Głównym problemem jest to, że praktycznie przy każdej aplikacji jaką próbuję zainstalować wyskakuje błąd certyfikatu. Przy instalacji UMU Hack i Nortona wyskakuje błąd aplikacji. Jedynie Dr Web się zainstalował. Więc postanowiłem użyć metody Dr Web z nadzieją, że nareszcie złamię telefon. Po instalacji zrobiłem kwarantanne i zostało mi tylko przeniesienie instalserver.exe do c:\sys\bin. Do tego jak wiadomo potrzebny jest x-plore którego oczywiście znowu nie mogłem zainstalować przez błąd aplikacji. Użyłem alternatywnej metody i skopiowałem instalservers.exe poprzez program OxyCube w komputerze. Ze skopiowaniem nie było problemu. W programie instalservers.exe pokazywało ze jest na dysku c:\sys\bin. Po tej całej operacji powinienem mieć zhackowany telefon, jednak nic to nie dało ![]() I teraz pytanie do was. Czy istnieje jeszcze jakaś metoda którą mogę złamać moją E63? (nie mówiąc oczywiście o wyrobieniu certyfikatu którego już nigdzie nie dostanę..) Myślałem jeszcze o wgraniu zmodyfikowanego softu phoenixem jednak na stronie nie ma takiego który był by kompatybilny z moim telefonem ![]() Drodzy forumowicze pomóżcie ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
17 Jan 2012, o 18:47 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bam001 wrote: Żadna metoda nie działa. A próbowałeś wgrać już złamane oprogramowanie? Poszukaj zmodyfikowany Content do złamania systemu i wgraj go jafem. ![]() |
![]() |
![]() |
17 Jan 2012, o 18:57 |
zibi305 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A wyłączyłes i włączyjes telefon?
|
![]() |
![]() |
17 Jan 2012, o 19:29 |
Reset telefonu nic nie dał.
Co do zmodyfikowanego contentu to szukałem i nie mogę znaleźć na e63. Myślicie że wgranie softu z e72 ze zmodyfikowanym contentem ruszy na mojej e63? [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 17 stycznia 2012, o 18:15 ] Nie. W takim razie może znacie jakies strony zagraniczne gdzie mogę znaleźć zmodyfikowany content do mojej e63? |
![]() |
![]() |
17 Jan 2012, o 21:43 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wejdź do Menadżera aplikacji i Opcje ->Ustawienia, tam ustaw: Instalowanie oprogramowania: Wszystko, Sprawdzanie certyfikatu online: Nie, Domyślny adres internetowy: zostaw puste
|
![]() |
![]() |
18 Jan 2012, o 13:57 |
nemo333 jesteś wielki!
![]() Telefon nareszcie złamany ![]() [ Dodano: 18 sty 2012, o 12:57 ] Mam jeszcze jedno pytanie. Zainstalowałem ngage 2.0 bez problemów chodzą mi gry i nie mam problemów przy instalacji programów, ale w rompatcher nie mogę właczyc patcha instalserver. Czy napewno mam zlamany system? |
![]() |
![]() |
18 Jan 2012, o 14:08 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bam001, nie możesz włączyć patcha Installerver, ponieważ podmieniłeś plik Installserver. podmiana - czyli to co Ty zrobiłeś - jest lepszym rozwiązaniem
|
![]() |
![]() |
20 Jan 2012, o 20:44 |
EmmetB ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co jeśli OxyCube nie może nic stworzyć na C:/SYS??? Ten szmaciany telefon uniemożliwia robienie czegokolwiek!
|
![]() |
![]() |
20 Jan 2012, o 20:49 |
zibi305 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To zrób to przy pomocy x-plore.
|
![]() |
![]() |
20 Jan 2012, o 21:39 |
Wpadłem na to sam. Też nic. Jak raz uzyskałem dostęp to z kolei nic nie dało się tam zrobić, tylko popatrzeć. Czy najnowszy FW w tym fonie jest łatwiejszy w złamaniu?
|
![]() |
![]() |
20 Jan 2012, o 21:50 |
na forum było o najnowszym sofcie w E63 i ponoć gościowi się udało
![]() |
![]() |
![]() |
20 Jan 2012, o 23:51 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zaaktualizuj soft do najnowszego z tego zabugowanego starocia. Po twoim było 5 major update i kilkanaście mniejszych... Najnowszy ma chyba symbol 510...
|
![]() |
![]() |
21 Jan 2012, o 04:56 |
Już sobie poradziłem, update do 200.21.012 po NSU dało możliwość hacka za pomocą sposobu z Nortonem, wcześniej żadne metody nie pozwalały na dostęp do sys/bin/. Teraz jest super. Pozdrawiam.
![]() A tego 510 to mi nie pokazał nawet że jest. |
![]() |
![]() |
21 Jan 2012, o 10:14 |
Pewnie masz brandowany soft. Ściągnij najnowszy programem NaviFirm i wgraj programem Nokia Phoenix
|
![]() |
![]() |
21 Jan 2012, o 15:33 |
Pierwsza zasada inżynierska (choć nie jestem) Działa - nie ruszaj. I chyba nawet wcześniej nie był brandowany, chyba że ta 3 trójka od quicklinks to to. Ale nic innego tu mi nie wygląda na brand.
Mam teraz inszy problem, instalowałem ten N-gage i coś spieprzyłem chyba bo po splashu początkowym sie wyłącza i nic się nie dzieje, możliwe że sknociłem skopiowanie plików do folderów. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 15 posts ] Previous topic | Next topic |
|