![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Patche & Tuning » Modyfikacje S60v3 |
Previous topic | Next topic Page 1 of 3 [ 43 posts ] Go to page 1, 2, 3 Next Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[Modyfikacja] Zmiana animacji startowej. |
---|
![]() |
1 May 2009, o 19:40 |
FireWall ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Poniższy opis dotyczy tylko i wyłącznie telefonów ze złamanymi zabezpieczeniami.
1. Włącz CAPS OFF. [wyłącz zabezpieczenia] 2. Użyj menadżera plików (X-Plore) i otwórz Z:/resource/apps. [Żeby zobaczyć ten folder trzeba w konfiguracji X-Plore zaznaczyć widoczność dysku ROM] 3. Skopiuj startup.mbm, startup.mif i plik startup.rsc zgodny z zainstalowanym językiem (*.r01 = angielski, *.r03 = niemiecki, *.r27 = polski etc.) (czyli w naszym przypadku kopiujemy startup.r27) do katalogu C:/resource/apps 4. W X-Plore otwórz katalog C:/resource/apps i wciśnij przycisk '8' na pliku startup.rXX (startup.r27). Dzięki temu możemy edytować plik w Hex'ie 4.1. Przewiń do lini 000050 4.2. Zmień wartość zapisaną w hex jako '5A' (co oznacza 'Z') na '43' (co oznacza 'C') 4.3. Zapisujemy plik. Teraz telefon będzie szukał animacji startowej w katalogu C:/resource/apps w pliku Startup.mbm. Wystarczy podmienić ten plik swoją animacją (oczywiście zachowując nazwę Startup.mbm) Całą operację wykonujesz na własne ryzyko! Nieumiejętne wykonanie lub jakieś błędy mogą uniemożliwić uruchomienie telefonu - niezbędne będzie sformatowanie pamięci telefonu. p.s. nie działa na Nokii E50, N73. |
Last post |
![]() |
![]() |
15 Mar 2010, o 17:57 |
bortek8890 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie działa na nokii 6120 classic
![]() |
![]() |
![]() |
4 Apr 2010, o 22:14 |
FROG QMAK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bortek8890 wrote: nie działa na nokii 6120 classic ![]() za to działa na noki N82 ![]() |
![]() |
![]() |
19 May 2010, o 17:46 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja sobie zamieszczam znaleziony w sieci i naprawiony przeze mnie ekran startowy dla N95 + dźwięk startowy Visty (również zmodyfikowany przeze mnie - przed dźwiękiem dodałem 4s ciszy, więc dźwięk jest słyszany dopiero po zakończeniu animacji bootowania
![]() ![]() LINK: EDIT: A tu inne znalezione w sieci animacje MBM oraz kilka utworzonych przeze mnie z gotowych plików GIF: LINK: EDIT2: I jeszcze kilka: LINK: [ Dodano: 19 maja 2010, o 14:28 ] FROG QMAK wrote: ale nie moge sobie poradzić ze stworzeniem poprawnego pliku mbm ;/ Użyj MBMTool (jest w dziale Download na komputer). Za każdym razem tworzy poprawne pliki MBM. A tu taka animacja specjalnie dla NokiaHacking ![]() ![]() ![]() (w telefonie jest więcej kolorów niż w tej animacji i dużo lepiej to wygląda - proszę się nie sugerować animacją) LINK: |
![]() |
![]() |
19 May 2010, o 17:52 |
hoppek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kosmita1993, można wiedzieć gdzie znalazłeś screeny z BIOSu?? Bo chciałbym takiego screena dla 5530XM.
|
![]() |
![]() |
19 May 2010, o 20:19 |
hoppek, to były już gotowe animacje, chyba wszystkie z ipmart-forum.pl.
Ale dla chcącego nic trudnego. Trzeba by było obczaić jaką czcionką są te napisy... [ Dodano: 19 maja 2010, o 18:55 ] Proszę - godzinka roboty w Gimpie i jest! ![]() EDIT: przeniosłem do działu dla s60v5: http://nokiahacking.pl/zmiana-animacji-startowej-i-dzwieku-vt9404.htm#p359791 |
![]() |
![]() |
19 May 2010, o 20:42 |
hoppek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Działa, ale ja to robiłem innym sposobem.
|
![]() |
![]() |
19 May 2010, o 22:17 |
ICE MAN PL ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hoppek wrote: Działa, ale ja to robiłem innym sposobem. to napisz jak ![]() |
![]() |
![]() |
20 May 2010, o 08:35 |
ICE MAN PL, http://nokia5530.eu/zmiana-animacji-startowej-i-dzwieku-vt172.htm. Ale Tobie to i tak nie ruszy bo pliki w tym tutku są dla s60v5 (znaczy się dla 5530XM). Natomiast metoda z pierwszego posta powinna działać na wszystkich s60v3.
|
![]() |
![]() |
20 May 2010, o 11:40 |
kosmita1993, niestety u mnie to nie działa, robię wszystko jak należy, robiłem kilka razy to i nic się nie dzieje.
|
![]() |
![]() |
20 May 2010, o 11:55 |
A może c2z?
![]() |
![]() |
![]() |
20 May 2010, o 12:12 |
kosmita1993 wrote: A może c2z? jakoś nie mam do tego przekonania i zaskomplikowane to trochę, jakie korzyści z takiego emulowania plików ?![]() kosmita1993 wrote: Bo skoro piszesz że robiłeś to kilka razy to wnioskuję że masz te pliki na dysku Z: i że skopiowałeś je na C:. dobrze wnioskujesz, a jeżeli bym podmienioną grafikę wrzucił na Z: ? |
![]() |
![]() |
20 May 2010, o 12:30 |
ICE MAN PL wrote: a jeżeli bym podmienioną grafikę wrzucił na Z: ? Nie wrzucisz ![]() |
![]() |
![]() |
7 Jun 2010, o 03:10 |
GothArr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja nie mam w tej lini "5A" ;/ mam N78..
|
![]() |
![]() |
27 Sep 2010, o 22:49 |
zlatanmys ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W noki 5700 zmiana animacji startowej nie działa
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2, 3 Next Page 1 of 3 [ 43 posts ] Previous topic | Next topic Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Symbian S60 » Patche & Tuning » Modyfikacje S60v3 |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)