![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Tutoriale & Triki » [S40] Tutoriale |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 7 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[Nieaktualne] Zmiana czcionki w gotowym patchu (stary sposób). |
---|
![]() |
16 Jul 2009, o 11:37 |
adrianus931 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam
![]() Ściągnąłeś patcha i nie podoba Ci się podmieniona w nim czcionka ?? Chcesz ją zmienić?? Otóż w tym poradniku opiszę jak przywrócić ppm z podmienioną czcionką na oryginalną. Potrzebny nam bd PPmod, zmodyfikowany ppm ( patch ) i czysty oryginalny ppm. Na pierwszy ogień wybieramy czystego ppm i otwieramy go w PPmodzie. ![]() Po wczytaniu pliku, rozwiń drzewo PPM i przejdź do VFNT. Zobaczysz listę czcionek. Kliknij prawym przyciskiem myszy na DIGI i wybierz opcję Export to XML. I tak robimy z każdą pozycją DIGI CNDS RGLR STSB SBNL gdY WSZYSTKO eksportujemy w PPmodzie otwieramy patcha. Przechodzimy do VFNT i wszystkie pozycje w tej kategorii kasujemy. Gdy skasujemy to klikamy prawym przyciskiem myszy na VFNT i importujemy to co żeśmy wcześniej exportowali i układamy w takiej kolejności jakiej było czyli : DIGI CNDS RGLR STSB SBNL wystarczy tylko "podnieść ją" na swoje miejsce. Kliknij więc na nią prawym przyciskiem myszy i wybierz Up. Powtarzaj to tak długo, aż powróci na stare miejsce. Jeżeli czcionka zostanie poprawnie wprowadzona, możesz podmienić inne fonty w analogiczny sposób. Po zakończonej pracy zapisz swój PPM, klikając na Create PPM, a następnie wgraj do telefonu. pzdr |
Last edited by adrianus931 on 1 Nov 2009, o 01:43, edited 1 time in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
16 Jul 2009, o 11:39 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Poradnik do PPModda już jest: http://nokiahacking.pl/modding-edycja-c ... -vt382.htm
Twoim sposobem można jedynie zamienić czcionkę z już istniejącego patcha. Aby wsadzić swoją dowolną, trzeba jednak skorzystać z powyższego poradnika. ![]() |
![]() |
![]() |
16 Jul 2009, o 11:44 |
Tak właśnie mi o to chodziło bo przy niektórych patchach czcionka mi się nie podoba i pokazałem jakim sposobem można zmienić na oryginalną
|
![]() |
![]() |
16 Jul 2009, o 11:51 |
maciek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A nie lepiej wykopiować chunk ANIM z modowanego i wkleić do tego ze zmienioną/czystą czcionką
![]() |
![]() |
![]() |
16 Jul 2009, o 13:36 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
serwisnokii czegoś tu nie rozumiem...
Zrobiłeś poradnik na przykładzie 3110classic ale przecież w niej nie można zmienić czcionki, no chyba że czegoś nie wiem ![]() |
![]() |
![]() |
16 Jul 2009, o 13:44 |
maciek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
RockMan, _NeedSpeed_, SS zapożyczył po prostu sobie screen od ndt w którym on otwiera ppm 3110c
![]() |
![]() |
![]() |
16 Jul 2009, o 22:53 |
maciekbronkz, ku*** nie chciało mi się robić je***ych screenów więc pożyczyłem od paweloossa maciekbronkz, jeżeli wyciągniesz anim to gubisz po drodze podmienione ikonki gł. menu tak jest w 63oo chyba że nie wiem czegoś to mnie oświeć
![]() [ Komentarz dodany przez: boczek: 2009-07-17, 09:11 ] Opanuj się kolego... Peace & Love Nie chcę być niemiły, ale jeszcze jeden taki wyskok, a będę musiał nałożyć warna... |
Last edited by adrianus931 on 17 Jul 2009, o 09:13, edited 1 time in total. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 7 posts ] Previous topic | Next topic |
|