![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 5 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[6303c] Zmiana ikonki PNG na m3g i poszukuję ikonek |
---|
![]() |
4 Aug 2010, o 15:12 |
verbatim05 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ostatnio w necie znalazłem bardzo fajny motyw o nazwie NokiaN82.
Ma takie fajne animowane ikonki menu w formacie m3g. Są chyba nawet takie same w Nokii Xpress Music5300 o ile się nie mylę. No i chciałem sobie takie na stałe wgrać do softu. Dlaczego ? Są 3 powody : 1. Menu wtedy szybciej działa jak się wgra ikony (Niż jakby ładować je z moty) 2. Ikony zawsze są domyślne 3. Fajnie wyglądają i ogólnie wspomnienia mnie łapią z mojej poprzedniej nokii 6151 ![]() No więc o co kaman ? Do tego celu chciałem użyć programu PPModd i patcha Vista Classic stworzonego przez czaro1514. Wyszukuję ikonki, są w formacie PNG. No to klikam na nią prawym buttonem, wybieram "Import Binary" i wybieram ikonkę m3g. No niby ok, ale nadal okienku 'Details' piszę mi PNG. No a gdy go exportuję to niestety piszę że PNG uszkodzone (tzn. plik się tworzy ale podgląd niedostępny) No i nasuwa się pytanie - czy powinienem ryzykować z flashowaniem ? ![]() A jeśli menu stanie się niedostępne ? Czy potem będe mógł od nowa wgrać dobrego softa ? Pytanie dwa - poszukuję zestaw ikonek z Nokii 6151. Albo podobne do tych ![]() ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
4 Aug 2010, o 15:51 |
kurupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Quote: Pytanie dwa - poszukuję zestaw ikonek z Nokii 6151. Albo podobne do tych Navifirm -> pobierasz ppm'a od 6151 i wypakowujesz zawartość chunku ANIM na dysk. Quote: No i nasuwa się pytanie - czy powinienem ryzykować z flashowaniem ? A jeśli menu stanie się niedostępne ? Czy potem będe mógł od nowa wgrać dobrego softa ? Jeżeli grafiki nie będą działać, to będą się wyświetlać znaki zapytania. Zawsze możesz dead flashować telefon. [ Dodano: Śr, 4 sierpnia 2010, 15:51 ] Quote: Do tego celu chciałem użyć programu PPModd i patcha Vista Classic stworzonego przez czaro1514. Wyszukuję ikonki, są w formacie PNG. No to klikam na nią prawym buttonem, wybieram "Import Binary" i wybieram ikonkę m3g. No niby ok, ale nadal okienku 'Details' piszę mi PNG. No a gdy go exportuję to niestety piszę że PNG uszkodzone (tzn. plik się tworzy ale podgląd niedostępny) Wypakuj zawartość ANIM na dysk. Nazwij pliki np. anim. Powinno się utworzyć coś koło 1500 (?) obrazów + anim.xml. W nim zmieniasz formaty plików : To taki przykład, tam gdzie masz gif wpisujesz żądany format pliku ( w tym przypadku m3g ). Oczywiście usuwasz poprzedni plik i wrzucasz ten podmieniony, z tą samą nazwą. |
![]() |
![]() |
4 Aug 2010, o 16:38 |
kurupt wrote: Quote: Do tego celu chciałem użyć programu PPModd i patcha Vista Classic stworzonego przez czaro1514. Wyszukuję ikonki, są w formacie PNG. No to klikam na nią prawym buttonem, wybieram "Import Binary" i wybieram ikonkę m3g. No niby ok, ale nadal okienku 'Details' piszę mi PNG. No a gdy go exportuję to niestety piszę że PNG uszkodzone (tzn. plik się tworzy ale podgląd niedostępny) Wypakuj zawartość ANIM na dysk. Nazwij pliki np. anim. Powinno się utworzyć coś koło 1500 (?) obrazów + anim.xml. W nim zmieniasz formaty plików : To taki przykład, tam gdzie masz gif wpisujesz żądany format pliku ( w tym przypadku m3g ). Oczywiście usuwasz poprzedni plik i wrzucasz ten podmieniony, z tą samą nazwą. No dobrze, zedytowałem plik **.xml, ikonki na dysku podmienione. Tyle że jak chce zaimportować plik **.xml to wyskakuję okienko "You cannot insert that item here." Ani nie mogę wsadzić to w drzewko Anim, ani w COMM.. I co teraz ? EDIT : Mój błąd ![]() EDIT 02 : NO kurde, nadal d*pa, po wyexportowaniu przykładowo xmla z obrazka 1245 nie można go zaimportować (PLIKU XML z powrotem). Nadal się pojawia "You cannot insert..." Co robię źle ? |
Last edited by verbatim05 on 4 Aug 2010, o 16:49, edited 6 times in total. |
![]() |
![]() |
4 Aug 2010, o 17:11 |
kurupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak masz ppm w ppmodd to na górze zaznaczasz PPM -> import from xml -> wybierasz swojego wyedytowanego *.xml.
|
![]() |
![]() |
5 Aug 2010, o 12:05 |
kurupt wrote: Jak masz ppm w ppmodd to na górze zaznaczasz PPM -> import from xml -> wybierasz swojego wyedytowanego *.xml. No udało mi się ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 5 posts ] Previous topic | Next topic |
|