by pawelooss » 12 Sep 2010, o 23:12
W sprawie maili wygląda to tak, że gdy w ostatnim czasie się przeprowadzaliśmy, spowodowało to utratę wszystkich maili ze starego hostingu. Nigdy nie wiadomo też, czy nie wydarzy się kolejna przeprowadzka, dlatego jak byłem pozytywnie nastawiony do tej propozycji, tak teraz straciłem zapał.
W sprawie strefy VIP toczyło się wiele dyskusji, ale jednak np. bez dostępu Ekspertów czy uploadera nie byłoby w niej wiele ciekawszych tematów.
marcin160281 wrote:Aha , tak na marginesie to zmienił bym jeszcze ten kolorek cukierkowy na jakiś inny.
Wiem, wiem, tylko że wszelkie opcje kolorystyczne zostały już wyczerpane. Nie ma już innego ładnego koloru, który byłby się niepowtarzalnie kojarzył się z daną grupą, a np. czarny to nie kolor. Sprawa skomplikowała się szczególnie, jak przeszliśmy z Przema, gdzie można było jeszcze rozgraniczyć grupy na pogrubione lub nie.
marcin160281 wrote:Przed chwilą właśnie zrobiłem przelew , ale jakoś tak bardziej powinniście ludzi zachęcić do wpłacania pieniążków na utrzymanie.
Prawda jest taka, że wpływy dobroczyńców wystarczały jeszcze w pierwszym roku dla utrzymania serwisu, jednak w każdym kolejnym jest ich mniej (głównie dlatego, że starzy aktywni userzy czują, że już raz wykonali tę przysługą), więc koniecznością stały się drobne reklamy, które mam nadzieję pokryją większą część kosztów, a pozostałą "wypełnią" właśnie te wpłaty sponsorskie, za które dziękujemy. Nie jesteśmy tak rozbudowani, by dało się wymyślać wiele przywilejów (jak np. system diamentów jak DW), to bardziej forma podziękowania za informacje i ciągłą pracę nad serwisem.