![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 8 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[2710N] 2710c-2 zmiana brandowanego softu na czysty |
---|
![]() |
4 Jan 2011, o 21:48 |
msprytny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam , chce zmienic soft na czysty ,mam brandowany Plus - zmieniłem PC tela na 0589832, problem polega na tym że podczas zmiany przez NSU podczas aktualizacji wyskakuje bład i nie chce dokonczyc aktualizacji , to samo Phoenixem .Natomiast *#0000# pokazuje juz nowy soft , a *#0010# pokazuje nadal 06.13 Polkomtel.i nadal jest cały branding Plusa, co zrobic aby się tego pozbyc i żeby nie było pod prawym klawiszem wyboru Plus.pl , dzięki
|
Last post |
![]() |
![]() |
4 Jan 2011, o 22:25 |
born2die ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No bo jak zmienisz PC to już aktualizacji nie zrobisz mozesz tylko wgrac nowszego softa z pc jak zmieniales pc
|
![]() |
![]() |
5 Jan 2011, o 18:54 |
tak ale probowałem równiez wgrac czysty soft phoenixem , rozpoczyna flash i wywala błędy ,np.
Flashing started Creating product data items list Product data items list created Backup not required Flashing phone Initializing Verifying communication to device... Scanning image files... ERROR: Failed to set phone to flashmode The flashing failed. Do you want to retry the flashing? HRESULT 0x8401f141 (-2080247487) Flash: Boot rom was not detected after phone boot up. Unable to start flashing. na szczęście fona jeszcze nie wyłożył ale nie idzie, może potrzebny inny kabel, ja używam usb z zestawu czy taki jest wystarczający ? o co może chodzić? |
![]() |
![]() |
5 Jan 2011, o 19:01 |
zibi305 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pewnie wgrałeś softa w RESTORE USER PRODUCT a on nie rusza contentu. Wgraj softa na REFURBISHU
|
![]() |
![]() |
5 Jan 2011, o 19:40 |
flashuje w Phoenix Service Software 2010.48.004.44602 kolejno odpalam go , tel w PC suite ,scan product ,firmware update, podstawia sie: 0589832: RM-586 EUR_B_BLACK_LATIN_POLAND i klikam Refurbish , a wynik jak wyżej pisałem - zatrzymuje się na Scanning image files... po czym wyrzuca ERROR: Failed to set phone to flashmode
może coś nie tak robię (ustawiam w Phoenixie) ,już nie wiem jak to zrobić ![]() |
![]() |
![]() |
5 Jan 2011, o 20:10 |
A spróbuj wgrać softa z oryginalnym PC. I przeinstaluj phoenixa.
|
![]() |
![]() |
5 Jan 2011, o 20:34 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
msprytny wrote: Failed to set phone to flashmode mamusia wrote: I przeinstaluj phoenixa. Świetna porada... msprytny, jak chcesz zaryzykować, to możesz spróbować flashować w trybie Dead USB. Różni się to tylko tym, że to Ty sam włączasz telefon do flsahowania w odpowiednim momencie. Więcej szczegółów i link do artykułu oczywiście w FAQ. |
![]() |
![]() |
5 Jan 2011, o 20:52 |
No tak tylko ja też mialem problemy z flashowanie tela i przeinstalowanie phoenixa pomoglo wiec nie rozumiem Ciebie...
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 8 posts ] Previous topic | Next topic |
|