![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Komputery » Hardware |
Previous topic | Next topic Page 2 of 2 [ 29 posts ] Go to page Previous 1, 2 |
Print view |
Write comments | Post new topic |
3-letnia Toshiba Satellite A200-14D - rozbudowywać czy wymienić? |
---|
![]() |
7 May 2010, o 19:29 |
Filip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss, esc.pl to bardzo dobry i chyba najtańszy sklep.
|
Last post |
![]() |
![]() |
7 May 2010, o 19:31 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Filip, mając do wyboru Gdańsk (up) lub Bytom (kilka przystanków od mojego miejsca zamieszkania) wybiorę Bytom.
![]() |
![]() |
![]() |
8 May 2010, o 00:45 |
Kiciock ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bierz tam gdzie odbiór osobisty, mniej problemów z gwarą. Dlaczego ten "gorszy" jest wydajniejszy? nie mam pojęcia, nie interesuję się zbytnio dyskami twardymi, ale skoro testy tak mówią to bierz ten lepszy
![]() |
![]() |
![]() |
8 May 2010, o 10:44 |
Filip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja tak zrobiłem z kompem, wydrukowałem i koleś mi złożył nieco drożej niż przez neta w najbliższym sklepie.
|
![]() |
![]() |
8 May 2010, o 15:39 |
Filip, nawet jeśli mam 100 zł przez internet z przesyłką, a 130 zł na miejscu, to wolę poszukać najtańszego, lecz najbliższego sklepu z odbiorem osobistym - bardziej ufam mimo wszystko.
![]() |
![]() |
![]() |
8 May 2010, o 23:06 |
wasiesto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
napisz dokładnie czego potrzebujesz to sprawdzę Ci ceny w hurtowni.
|
![]() |
![]() |
8 May 2010, o 23:16 |
1. http://www.proline.pl/sklep.php?p=WD+WD5000BEVT
2. Kieszeń 2,5" HDD USB 2.0 3. RAM-y: 2 x 2 GB SO-DIMM wg opinii: Chris91 wrote: Goodram, Hynix. Kingston'ów nie bierz, ja osobiście kilka razy się na nich zawiodłem. W żadne droższe nie ma sensu się bawić, byle były 667Mhz. |
![]() |
![]() |
8 May 2010, o 23:49 |
wasiesto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no dysk mógłby być za ok 200zł, fabrycznie nowy 3lata gwarancji, tylko coś dziwne bo ten model wyskakuje mi jako caviar też ale scorpio i caviar jedna cena...
ceny obudowy na dysk 2,5 są różne, najtaniej na allegro, ale ja sobie sprawiłem droższą bo firmy WELLAND, duży plus dla podwójnego zasilania i e-sata. 4gb hynixów (2x2gb, 800mhz, oem) 60miesięcy gwarancji to koszt ok 250zł, może być też corsair w boxie za ok 400zł albo good ramy i kingstony za jakieś 350zł |
![]() |
![]() |
8 Aug 2010, o 19:00 |
Odświeżam temat, bo będę się już wnet do tego zabierał. Jakie RAM-y i dysk twardy będą obecnie najlepsze do laptopa?
![]() Poleciałem poradzić się starych wyjadaczy, może coś podpowiedzą http://www.forumpc.pl/index.php?showtopic=170820. ![]() |
![]() |
![]() |
9 Aug 2010, o 22:04 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nigdy nie dokladam do starego sprzetu, bo sie nie oplaca. Podobny do twojego sprzedalem niedawno za 1200zl. Zalozmy ze twoj pojdzie za 1000zl. Masz dolozyc drugi 1000zl?
![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 10 sierpnia 2010, o 02:19 ] Nie, dlatego już przy zakupie wybrałem sobie taką platformę, którą w przyszłości da się jeszcze w miarę sensownie rozbudować. [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 11 sierpnia 2010, o 12:07 ] Dobrze, spróbujmy może się trochę pobawić: http://nokiahacking.pl/-vt12242.htm. ![]() |
![]() |
![]() |
26 Sep 2010, o 00:45 |
OK, z rozbudową się wstrzymałem. Faktycznie nie ma co inwestować w starszą platformę, a lepiej trochę poczekać i odłożyć na całkowicie nową maszynę.
![]() ![]() [ Dodano: 26 wrz 2010, o 00:45 ] Udało mi się rozwiązać problem z wiecznym muleniem dysku twardego spowodowany małą ilością RAM-u, a co za tym idzie koniecznością używania pliku wymiany. Najprostsze rozwiązanie okazało się najlepsze i dało tego brakującego "kopa". ![]() Finalnie laptop więc odmłodziłem i znacząco przyspieszyłem dzięki poważnej inwestycji aż... 30 złotych. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
26 Sep 2010, o 09:44 |
shaken ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Quote: Udało mi się rozwiązać problem z wiecznym muleniem dysku twardego spowodowany małą ilością RAM-u, a co za tym idzie koniecznością używania pliku wymiany. Najprostsze rozwiązanie okazało się najlepsze i dało tego brakującego "kopa". ![]() Finalnie laptop więc odmłodziłem i znacząco przyspieszyłem dzięki poważnej inwestycji aż... 30 złotych. ![]() ![]() ![]() Podzielisz się z nami informacją, jak tego dokonałeś? Karta pamięci służy jako pamięć wirtualna? |
![]() |
![]() |
26 Sep 2010, o 10:14 |
Myślałem, że to oczywiste - ReadyBoost.
![]() |
![]() |
![]() |
26 Sep 2010, o 23:12 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie zdziw się jak ci po pół roku ta karta padnie
![]() flash ma ograniczoną ilośc odczytu i zapisu, potem zdycha na zawsze ale pewnie wiesz o tym i wziąłeś nową, z dożywotnią gwarancją ![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 26 września 2010, o 23:07 ] Ja Cię proszę, toć to grosze. ![]() [ Dodano: 26 września 2010, o 23:12 ] pawelooss wrote: Ja Cię proszę, toć to grosze. to jak dla Ciebie to grosze to kup mi taką w prezencie ![]() ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2 Page 2 of 2 [ 29 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Komputery » Hardware |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)