WYMIANA PRATYCZNIE WSZYSTKICH KART SIM Aero2!
W tej chwili wiemy już na pewno, że od jutra, to znaczy od 23 sierpnia 2012 roku, zacznie się wymiana części kart SIM wydanych użytkownikom usługi bezpłatnej. Przyczyna akcji wymiany kart została umotywowana rozbudową sieci w technologii HSPA+.
Użytkownicy, których karty zostaną wymienione, otrzymają je bezpłatnie pocztą. Wysyłka zostanie zrealizowana w okresie od 23 sierpnia prawdopodobnie do końca września. Jeżeli ktoś chce sprawdzić, czy jego karta podlega wymianie, operator przygotował specjalny formularz na swojej stronie. Ja sprawdziłem kilka kart, do których numerów miałem dostęp i prawie na pewno karty wydane do maja 2012 będą wymieniane.
Stare karty przestaną działać 30 września 2012, natomiast nowe karty zostaną uruchomione od 1 października 2012. W związku z tym 30 września powinno wystarczyć jedynie przełożenie kart SIM, o ile przysłane w ramach wymiany karty nie zaskoczą nas swoją konfiguracją - choć liczę na to, że nic takiego nam nie grozi).
Co do mojej karty...
Karta SIM Aero2 BDI podlega wymianie, do końca września br. na adres podany w Zamówieniu otrzymasz nową, o wysyłce karty zostaniesz poinformowany e-mailowo lub SMSem.
___
Na szczęście starych nie trzeba odsyłać: http://www.aero2.pl/faq-wymiana.html#Answer4
___
A na dokładkę, od 27 sierpnia 2012 r. będzie tylko jeden punkt odbioru osobistego, przy ul. Dzielnej 58.