Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 5 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Aktualizacja oprogramowania telefonu (NSU & Phoenix). |
---|
Aktualizacja oprogramowania telefonu (NSU & Phoenix). | 27 May 2009, o 16:12 |
pawelooss - Administrator 12083/1215 17485
|
Producent po wypuszczeniu danego modelu telefonu na rynek przez jakiś czas publikuje nowe wersje oprogramowania. Mogą one być bogatsze w nowe funkcje, przyspieszać lub po prostu poprawiać stabilność telefonu. Mimo, że większości zmian i tak nie zauważymy, to warto dbać, by w naszym telefonie znajdowało się zawsze jak najnowsze oprogramowanie.
Aktualizację oprogramowania telefonu można dokonać na dwa sposoby: posługując się standardowym programem Nokia Software Updater albo programami o większych możliwościach, typu Nokia Phoenix. WAŻNE! Przed aktualizacją oprogramowania należy zrobić kompletną kopię zapasową telefonu, np. za pomocą programu Nokia Content Copier (wbudowanego w Nokia PC Suite). Należy się również upewnić, czy karta pamięci jest wyjęta, czy bateria jest w pełni naładowana oraz czy ustawiony jest profil Ogólny. W trakcie aktualizacji nie wolno używać telefonu, a w szczególności nie wolno odłączać go od komputera. Po aktualizacji, która trwa ok. 5-6 minut, telefon wyświetli biały ekran z czerwonym napisem Test mode (testowanie nadajnika GSM), a następnie będzie już gotowy do pracy. 1) Aktualizacja softu za pomocą Nokia Software Updater (NSU). 2) Aktualizacja softu za pomocą Nokia Phoenix. |
Last post |
Re: Aktualizacja oprogramowania telefonu (NSU & Phoenix). | 4 Apr 2010, o 14:28 |
Nokia Spam - User 1/0 0
|
fajne tylko czy to bezpieczne
|
Re: Aktualizacja oprogramowania telefonu (NSU & Phoenix). | 4 Apr 2010, o 14:41 |
adrian-93 - Friend 1145/137 931
|
NSU to program wydany dla użytkowników telefonów do aktualizacji oprogramowania, więc nawet jeśli uwalisz telefon to zrobią Ci go za friko na gwarancji... A nawet jeśli byś uwalił Phoenix'em to raczej nie powinni się ściąć, ja moją nokię oddałem przez przypadek z innym PC i nie anulowali mi gwarancji . A pod względem NSU to jak bateria Ci nie padnie, nie wyłączy się komp albo nie straci łączności z telefonem to nic mu się nie stanie
|
Re: Aktualizacja oprogramowania telefonu (NSU & Phoenix). | 1 Sep 2012, o 07:51 |
vinncento - 30% 88/11 82
|
czy da sie wrzucic soft z e52 do e66
|
Re: Aktualizacja oprogramowania telefonu (NSU & Phoenix). | 1 Sep 2012, o 09:05 |
Help3r - Friend 1111/56 688
|
nie nie da się
|
Top |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 5 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)