![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Główna » GSM Zone » Nowości & Ciekawostki |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 20 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Android 5.0 na Sony Xperia L |
---|
![]() |
13 Nov 2014, o 15:08 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak donosi XDA, jednemu z użytkowników ich forum o nicku varun.chitre15 udało się uruchomić najnowszą wersję Androida czyli 5.0 na telefonie Sony Xperia L. Jak na pierwszą wersję alpha działa bardzo dużo rzeczy, nawet aparat z kamerą (co było zawsze problemem przy pierwszych portach nowej wersji systemu). Nie działa dosłownie kilka rzeczy, lecz niestety te rzeczy są podstawą działania telefonu. Są to:
- sieć komórkowa - Wi-Fi - GPS - Bluetooth Krótki czas temu twórca opublikował informację, że udało mu się naprawić działanie sieci komórkowej, lecz nie udostępnił nowego buildu. Na pewno w krótkim czasie ukaże się nowa wersja, potrzeba tylko trochę cierpliwości. Xperia L miała premierę w marcu 2013 roku, co przy obecnym wyścigu na wydajność sprzętową, jest już lekko leciwym smartfonem (dual-core 1GHz, 1GB RAM). Sony postanowiło wstrzymać aktualizacje na poziomie Androida 4.2.2, lecz osobiście posiadam 4.4.4 i owa wersja działa o niebo lepiej w porównaniu z wersją 4.2.2 od producenta. Jednak dzięki forum XDA możemy cieszyć się najnowszymi wersjami Androida bez wymiany urządzenia. Link do tematu na forum XDA: http://forum.xda-developers.com/xperia- ... 4-t2934036 Artykuł pisany osobiście, więc źródła nie podaję. ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
13 Nov 2014, o 15:59 |
Krzysiek_PL ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no to czekac na port na xperie m, bo to rawie te same modele
|
![]() |
![]() |
13 Nov 2014, o 16:10 |
MUsk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Krzysiek_PL, sam byś się wziął za portowanie , a nie czekasz na innych...
![]() |
![]() |
![]() |
13 Nov 2014, o 16:24 |
hoppek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ech, a gdzie nowy Android dla Tipo. ;_;
|
![]() |
![]() |
13 Nov 2014, o 17:09 |
Hans ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ciekawe kiedy będzie na x8
![]() |
![]() |
![]() |
13 Nov 2014, o 17:35 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na SGSIII też jest już alpha jako CM12 i ponoć działa dość sporo
|
![]() |
![]() |
13 Nov 2014, o 17:52 |
Tutaj macie kilka Appek z 5.0, które rzekomo nie wymają root'a. Właśnie uruchomiłem Messengera, szybszy niż Hangouts i w końcu jakaś normalna aplikacja, gdzie można podać osobny dźwięk powiadomienia dla danego kontaktu (ci co są w OSP na pewno się ucieszą).
http://www.androidpit.com/how-to-get-an ... thout-root http://www.androidpit.com/download-google-apps Edit - Messenger Googla we współpracy z nową klawiaturą, do wyboru 4 style, 2x Holo i 2x Material. Poniżej zrzut dwóch wersji Material. ![]() |
![]() |
![]() |
13 Nov 2014, o 18:48 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ciekawe czy ktoś przeportuję na G1
![]() I kiedy będzie na HD2 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
13 Nov 2014, o 18:59 |
bombel201 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale ch***wa klawiatura
![]() |
![]() |
![]() |
13 Nov 2014, o 21:04 |
A mnie się właśnie klawa podoba, tylko wkurza mnie, że przez przycisk wyszukiwania głosowego podpowiedzi nie zajmują całego wolnego miejsca. dlatego korzystam dalej z dość starej wersji klawiatury
|
![]() |
![]() |
14 Nov 2014, o 00:45 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ZiomalMarcin wrote: Nie działa dosłownie kilka rzeczy, lecz niestety te rzeczy są podstawą działania telefonu. Są to: - sieć komórkowa - Wi-Fi - GPS - Bluetooth co z tego, że nikt się nie dodzwoni, ale przynajmniej mam najnowszego androjde ![]() |
![]() |
![]() |
14 Nov 2014, o 01:18 |
bombel201 wrote: Ziomal bogaty jestes skoro masz heyah Od samego początku lecę na heyah, ale myślę nad skokiem do Play, ale potrzebuję konkretnej oferty Internetowej. ![]() |
![]() |
![]() |
14 Nov 2014, o 01:27 |
testowałem tego Messengera i chodzi za***iście, równie dobrze wygląda, ale SMS/MMS z CyanogenModa rozpieścił mnie limitem wiadomości w konwersacji i szybkimi odpowiedziami, dlatego niestety zostanę przy nich
|
![]() |
![]() |
14 Nov 2014, o 19:47 |
Aktualizacja!
Właśnie pojawiła się pierwsza nieoficjalna wersja CM12 dla Xperii L. Według autora cały osprzęt działa prawidłowo i co tydzień będzie aktualizował system. Aktualnie sam jestem w trakcie pobierania ROM-u i również będę go za chwilę testował. ![]() Link do tematu CM12 na Forum XDA Link do GApps'ów |
![]() |
![]() |
14 Nov 2014, o 22:55 |
hubert123454 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ZiomalMarcin, daj znać jak się sprawuje na L'ce i czy jest lepszy od KitKat'a.
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 20 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests |
Board index » Strefa Główna » GSM Zone » Nowości & Ciekawostki |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)